Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Οι Έλληνες επιχειρηματίες στηρίζουν τη «γιαγιά με τα τερλίκια» Kι εμείς μαζί της

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2019

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στην οικογένεια»


Τη νομική, τεχνική και οικονομική βοήθεια στη Σουζάνα Ηλιάδη, που έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο από την περιπέτειά της ως «η γιαγιά με τα τερλίκια» αποφάσισε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στην οικογένεια Ηλιάδη, τόσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες δυσκολίες που έχουν προκύψει (πρόστιμα κτλ.), όσο κυρίως, αν το επιθυμεί, να στήσει άρτια και ολοκληρωμένα τη δομή μιας δικής της επιχείρησης».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών αναφέρει:
«Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) παρακολουθεί στενά την υπόθεση της κυρίας Σουζάνας Ηλιάδη, γνωστή ως «Γιαγιά με τα Τερλίκια» από την πρώτη στιγμή. Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις (νέες επιβολές προστίμων και κυρώσεων) αποφάσισε να παρέμβει, πιστεύοντας ότι όσο σημαντική είναι η τήρηση του νόμου, εξίσου αποφασιστική είναι η κατανόηση του πνεύματος των νόμων κατά την εφαρμογή τους.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στην οικογένεια Ηλιάδη, τόσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες δυσκολίες που έχουν προκύψει (πρόστιμα κτλ.), όσο κυρίως, αν το επιθυμεί, να στήσει άρτια και ολοκληρωμένα τη δομή μιας δικής της επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που θα τηρεί και τα τυπικά, κατά το νόμο, και θα δίδει και τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια, αν το επιθυμεί η οικογένειά της.
Συγκεκριμένα, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ, Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Πιστεύοντας απόλυτα στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και, ταυτοχρόνως, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της διάθεσης για προκοπή, όπου αυτή εκδηλώνεται, η ΕΕΝΕ αισθάνεται πως οφείλει να στηρίξει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδη και την οικογένειά της, στη πρόσφατη δοκιμασία τους. Τους ευχόμαστε καλό Πάσχα, και τους διαβεβαιώνουμε, πως από σήμερα, είμαστε κοντά τους».
Τι είχε συμβεί στις 22 Μαρτίου

Η 90χρονη γυναίκα πουλούσε σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκλήπων Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια. Τα τερλίκια είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν παραδοσιακά οι Πόντιες. Η ηλικιωμένη ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της και πήγαινε μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλούσε τα παπουτσάκια που έπλεκε η ίδια.
Όπως είχε καταγγείλει ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την είχαν οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Αμπελοκήπων το οποίο επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά.
Στη συνέχεια της είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ το οποίο όμως μετά από την πανελλήνια κατακραυγή βρέθηκε φόρμουλα και «πάγωσε» επ’ αόριστον.
Μάλιστα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.
Και την έκλεψαν και της επέβαλαν πρόστιμο 2.600 ευρώ για μη έναρξη επαγγέλματος

Όμως οι περιπέτειες για την γιαγιά Σουζάνα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς η Εφορία Αμπελοκήπων της επέβαλε πρόστιμο 2.600 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.
Ειδικότερα, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη… επαγγέλματος. Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων, όταν δύο γυναίκες την πλησίασαν και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.
Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, αλλά ένας προσωρινός προσδιορισμός, με βάση την αναφορά της αστυνομίας από τη σύλληψη της 90χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να βρεθεί μία δίκαιη επίλυση στο θέμα, «με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη συμπολίτη μας».
«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε», ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου