Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Απριλίου, 2019


  • Πάτρα: Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. .
  • Δήμος Καλαμάτας: Συνεργασία με την Πολιτεία για την παύση του σαϊτοπόλεμου. "Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα" .
  • Αύριο δικάζονται οι 7 συλληφθέντες για το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη. Τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι την δίκη. .
  • Λέσβος: Σεισμός 4,2 βαθμών βόρεια του Μανταμάδου. Bόρεια του Μανταμάδου Μυτιλήνης ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. .
  • Ο απολογισμός των «παραδοσιακών εθίμων»: 15 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Ρουκέτες, σαΐτες, βαρελότα, αυτοσχέδια πυροτεχνήματα και μπαλωθιές, αντί για χαρά, σκορπούν τον θάνατο και τη θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων. .
Κόσμος
  • Γκουτέρες: Κύμα μισαλλοδοξίας σαρώνει τον πλανήτη. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε τη Δευτέρα το «κύμα της μισαλλοδοξίας» που σαρώνει το τρέχον διάστημα τον πλανήτη, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων σε χώρους λατρείας, προτρέποντας τον κόσμο να αγωνιστεί εναντίον του μίσους που τις υποκίνησε. .
  • Βούτσιτς: Χρήσιμη αλλά όχι αποτελεσματική η σύνοδος του Βερολίνου. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες από τους διοργανωτές να βρεθεί τρόπος για την συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα του Κοσόβου, παρ όλα αυτά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία. .
  • Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν. «Οι εκλογές μας είναι πιο ασφαλείς και οι πολίτες μας καλύτερα πληροφορημένοι για τις μυστικές προσπάθειες ξένων δυνάμεων να επηρεάσουν τις εκλογές μας», ανέφερε ο Ρόζενσταϊν σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Τραμπ. .
  • Η Ιταλία υποδέχθηκε σχεδόν 150 πρόσφυγες από τη Λιβύη. «Είναι τώρα κρίσιμο και άλλες χώρες να μιμηθούν αυτήν τη χειρονομία και να προσφέρουν τη δυνατότητα απομάκρυνσης προσφύγων που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της σύρραξης», τόνισε ο επικεφαλής της Αρμοστείας. .
  • ΗΠΑ: Οι ηγέτες του ISIS θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα ότι θα καταδιώξει τους εν ζωή ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά την προβολή ενός βίντεο που αποδίδεται στον "αρχηγό της" Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. .
Πολιτική
  • Οι αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών για την νίκη Σάντσεθ. «Συγχαρητήρια Πέδρο η νίκη σου είναι έμπνευση για όλους μας. Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη», έγραψε στο Facebook η Φώφη Γεννηματά. .
  • Τσίπρας για νίκη Σάντσεθ: Μήνυμα ελπίδας η επικράτηση προοδευτικών δυνάμεων. «Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία», σημειώνει ο κ. Τσίπρας. .
  • Μητσοτάκης:Το φως της Ανάστασης να δείξει τον δρόμο για μια καλύτερη Ελλάδα. "Η σκέψη μας σήμερα είναι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα και ιδίως σε όσους πέρασαν πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Και το μήνυμα προς όλους είναι ότι ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει.¨" Είπε ο Κος Μητσοτάκης. .
  • Μήνυμα Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα: Ο Γολγοθάς των μνημονίων είναι πίσω μας. Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μια μέρα που συμβολίζει για όλους μας τη νίκη του Φωτός επί του σκότους, της Δικαιοσύνης επί της αδικίας, της Αγάπης επί της μισαλλοδοξίας, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός. .
  • Παυλόπουλος: Οι πολίτες να υπερασπισθούν την Ευρώπη από λαϊκισμό, ρατσισμό. "Το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τους Πολίτες της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ώστε με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. .
Οικονομία
  • S&P: Στη βαθμίδα Β+ το αξιόχρεο της Ελλάδας με θετική προοπτική. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Β+ με θετική προοπτική. .
  • Πάνω από 2 δισεκ. τα φρέσκα φέσια στην Εφορία το πρώτο δίμηνο. Αυξήθηκαν οι οφειλέτες σε βάρος των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. .
  • Κάτω από το 60% η απασχόληση στην Ελλάδα, ουραγός στην ΕΕ. Λιγότερες από τις μισές γυναίκες στην Ελλάδα απασχολούνταν το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ η χώρα μας απέχει πολύ από τους ευρωπαϊκούς στόχους του 2020. .
  • Εργαζόμενοι και εργολάβοι ζητούν από την ΔΕΗ 700 εκατ. ευρώ . Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει και διεκδικούν παροχές και επιδόματα που δεν τους έχουν καταβληθεί, αξίας 197 εκατομμυρίων ευρώ. .
  • Ο λογαριασμός των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης. Ανάλογα με τις «φιλοδοξίες» της κυβέρνησης το κόστος μπορεί να φτάσει τα 6 δισεκ. ευρώ. .
Αθλητισμός
  • Αντίθετοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για κεκλεισμένων των θυρών τελικό. Οι θέσεις των δύο φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της πρώτης σύσκεψης που είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη (2 Μαΐου). .
  • NBA: «Κλείδωσαν» τον Γιάννη και άλωσαν το Μιλγουόκι οι Σέλτικς. Εμφατικό break έκαναν στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής οι Σέλτικς. Με τρομερή άμυνα στον Αντετοκούνμπο και οδηγούς τους Χόρφορντ και Ίρβινγκ επικράτησαν 112-90 των Μπακς. .
  • Grand Prix Μπακού: Μεγάλη νίκη του Μπότας και νέος θρίαμβος για Mercedes. Μεγάλη νίκη για τον Βάλτερι Μπότας στο Μπακού, που τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix του Μπακού, στο οποίο έκανε το τέταρτό της 1-2 η Mercedes. .
  • Χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη!. Η κάτοχος δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό στο αεροβόλο πιστόλι στα 25 μέτρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Πεκίνο. .
  • Διάψευση Παναθηναϊκού για Δώνη: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Κατηγορηματική διάψευση από τον Παναθηναϊκό για δημοσίευμα το οποίο έκανε λόγο για «θέμα Δώνη» στους «πράσινους» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου