Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Αποκαλυπτικό έγγραφο: To FBI δεν πίστευε ότι ο Χίτλερ ήταν νεκρός


         

Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019


Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ δεν είχε πειστεί για τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ και συνέχισε να αναζητεί τα ίχνη του, μετά τις φήμες περί διαφυγής του δικτάτορα στην Αργεντινή.
Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945, αλλά από τότε και έπειτα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως δεν ήταν πραγματικά νεκρός είχε στην εγκαταλείψει τη Γερμανία για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Το FBI εξέταζε τις πληροφορίες που υποστήριζαν ότι ο Χίτλερ είχε διαφύγει στην Αργεντινή με υποβρύχιο, μέχρι και πέντε μήνες μετά από το θάνατο του.
Οι αποχαρακτηρισμένοι φάκελοι περιλαμβάνουν αρκετές επιστολές μεταξύ του τότε διευθυντή του FBI, Εντγκαρ Χούβερ και του προσωπικού του. Τα έγγραφα ξεκινούν από τις 21 Σεπτεμβρίου 1945, δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας, αφού οι ΗΠΑ είχαν πλήξει τη χώρα με δύο ατομικές βόμβες.
Η θεωρία ήταν ότι ο Χίτλερ «κρυβόταν στους πρόποδες των Ανδεων», αφού έφτασε στην Αργεντινή με περίπου 50 ναζιστικούς ηγέτες και τις οικογένειές τους. Ο Χίτλερ είχε «ξυρίσει το μουστάκι» του και πιστεύεται ότι είχε κακή υγεία κατά την άφιξη, με άσθμα και έλκος, ανέφεραν τα επίμαχα έγγραφα. Πηγή είχε δηλώσει στο FBI ότι έξι αξιωματούχοι της Αργεντινής είχαν βοηθήσει τον Χίτλερ α βρει καταφύγιο.
Eνα έγγραφο από τις 5 Ιουνίου 1947 αναφέρει λεπτομερώς ότι μια γυναίκα, που  θεωρείται ύποπτη ότι είναι η σύζυγος του Χίτλερ, Εβα Μπράουν, εμφανίστηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Καζίνο. Eνας άντρας με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χίτλερ εγινε επίσης αντιληπτός, μαζί με έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος θα μπορούσε να φοράει μακιγιάζ για να φαίνεται μεγαλύτερος.
Αφού διερεύνησε την ιστορία, το FBI αναγκάστηκε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε «έλλειψη επαρκών πληροφοριών για την υποστήριξη της ιστορίας», και είπε ότι «ήταν αδύνατο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Χίτλερ με τις αραιές πληροφορίες που ελήφθησαν».
Αν και οι θεωρίες περί διαφυγής του Χίτλερ στην Αργεντινή δεν έχουν τεκμηριωθεί ποτέ, η χώρα φιλοξένησε ορισμένους ανώτερους αξιωματούχους των Ναζί, που έφυγαν από το Τρίτο Ράιχ μετά τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των SS, Αντόλφ Αϊχμαν.
Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου