Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΤΗΤΑ, Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019

  • Μεγάλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην περιοχή της Ήλιδας στην Ηλεία ιδρύει ο μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Ινδίας με την συνδρομή της Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων Κατερίνας Παναγοπούλου. .
  • Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης στην πορεία για την 104η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη. .
  • Τζακ ποτ σε Τζόκερ και ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Τι απαντά η ΑΑΔΕ για το πρόστιμο στη γιαγιά που πουλούσε τερλίκια. Πηγές από την ΑΑΔΕ τοποθετήθηκαν επί του θέματος, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το επίμαχο ζήτημα .
  • Νέο περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Παίδων με εγκαταλελειμμένα παιδάκια. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απέστειλαν στα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας αλλά και στην Εισαγγελία ανηλίκων επιστολή με την οποία ζητούν επίσημες και συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς την ανάληψη συγκεκριμένων και δεσμευτικών δράσεων για την αντιμετώπιση των δεκάδων παιδιών που βρίσκονται στο Παίδων .
Κόσμος
  • Έμμεση απάντηση της Γαλλίας στον Ερντογάν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η Γαλλία τίμησε χθες για πρώτη φορά επίσημα την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, με τον πρωθυπουργό της χώρας Εντουάρ Φιλίπ να επισημαίνει ότι «το να κοιτάμε τη φρίκη καταπρόσωπο είναι προϋπόθεση για την απόδοση δικαιοσύνης». .
  • Σώοι οι δύο Δανοί που αγνοούνταν στη Σρι Λάνκα. Σώοι είναι οι δύο Δανοί πολίτες που αγνοούνταν στη Σρι Λάνκα μετά τις επιθέσεις, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας. .
  • Πομπέο: Το ISIS «ενέπνευσε» τη σφαγή στη Σρι Λάνκα. «Όλες οι ενδείξεις τείνουν στο ότι αυτό είχε τουλάχιστον έμπνευση το ISIS», δήλωσε ο Πομπέο στο CBS News. .
  • Η Λιβύη απελευθερώνει μετανάστες και αυτοί αρνούνται να φύγουν.... Οι αρχές της Λιβύης άνοιξαν τις πύλες ενός κέντρου κράτησης παράτυπων μεταναστών στην Τρίπολη, όμως οι τρομαγμένοι Σομαλοί και άλλοι Αφρικανοί αποφάσισαν να μείνουν εκεί που βρίσκονται, καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στη λιβυκή πρωτεύουσα. .
  • Ρητό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης θα ζητήσουν από τη Μέι οι βουλευτές της. Πολλοί      δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του Brexit βουλευτές είχαν υποστηρίξει την αλλαγή του καταστατικού ώστε να κινηθεί νέα διαδικασία μομφής κατά της ηγέτιδος του κόμματος τον Ιούνιο. .
Πολιτική
  • Τσακαλώτος για Πολάκη: Πρέπει να υπάρχουν όρια στην πολιτική αντιπαράθεση. «Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι, αυτή είναι η λογική της αντιπαράθεσης αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του στο Facebook .
  • Κήρυξη εργασιών με προεκλογικό άρωμα στην εθνική Πάτρας-Πύργου από Σπίρτζη. Προεκλογικό χαρακτήρα φαίνεται πως είχε η κήρυξη της έναρξης των εργασιών στον πολύπαθο δρόμο Πάτρας - Πύργου από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. .
  • Συνάντηση Νίκου Παππά με μέλη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας υποψήφιους με τη Δούρου. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής με το συνδυασμό της Ρένα Δούρου «Δύναμη Ζωής». .
  • Πολάκης για εσωκομματικούς επικριτές: Δεν μαλώνω ο εχθρός είναι απέναντι. Επιμένοντας στο μονόλογο μέσω των social media με νέα ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης στο Facebook, εκθέτει τις βασικές αρχές οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, προσδιορίζουν το "ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της Αριστεράς .
  • Μητσοτάκης: Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης (video). «Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. .
Οικονομία
  • Έγινε η κλήρωση για τη φορολοταρία Απριλίου. Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ . Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η κλήρωση της φορολοταρίας των αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. .
  • Έρχεται νέο πακέτο προεκλογικών παροχών από την κυβέρνηση μετά το Πάσχα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου συμφωνήθηκε οι ανακοινώσεις να γίνουν μετά το Πάσχα. .
  • Υπουργείο Οικονομίας: Ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι το πασχαλινό τραπέζι. Η έρευνα επικεντρώθηκε στα είδη που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση κατά την εορταστική περίοδο, σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές καθώς και σε συνοικιακά κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία) για ένα τυπικό καλάθι αγορών. .
  • «Mπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα, γιατί κερδίσαμε την αξιοπιστία μας». «Εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα γιατί ήδη κερδίσαμε την αξιοπιστία μας» τονίζει με δήλωσή του στο "Εθνος" ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
  • Το πιο υψηλό στην ΕΕ: Στα 334,5 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κατέγραψαν η Ελλάδα (181,1%), η Ιταλία (132,2%), η Πορτογαλία (121,5%), η Κύπρος (102,5%) και το Βέλγιο (102%) .
Αθλητισμός
  • Κύπελο Ιταλίας: Στον τελικό η Λάτσιο μετά την «άλωση» του «Σαν Σίρο». Η Λάτσιο είναι η πρώτη φιναλίστ στο Κύπελλο Ιταλίας. .
  • Πρέμιερ Λιγκ: Νίκη τίτλου της Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ». Αφού έριξε στη δεύτερη θέση τη Λίβερπουλ και είναι στο +2 τρεις "στροφές" πριν το φινάλε, έχοντας πλέον τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών με τους «reds». .
  • Euroleague: Διπλό της ΤΣΣΚΑ στη Βιτόρια - Πάρτι της Εφές στη Βαρκελώνη . Σαρωτική η Εφές, μέταλο μεγάλης ομάδας η ΤΣΣΚΑ. .
  • Ο Λένιν σε φανέλα ρώσικης ομάδας. Η Βόλγκα του Ουλιάνοφσκ, τοποθέτησε το πρόσωπο του Λένιν στις φανέλες των παικτών της ομάδας. .
  • Αναποφάσιστος για το μέλλον του και απολαυστικότατος ο Ρικ Πιτίνο. Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του. Εντούτοις, τόνισε πως σε περίπτωση που μείνει στον Παναθηναϊκό, θα φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου