Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Η εφορία ζητά 2.600 ευρώ από την 90χρονη που πουλούσε τερλίκια στη λαϊκή

Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019
Δεν μας αρέσει αυτό.  Όχι βέβαια.

Γνωρίζαμε μια Ελλάδα ευαίσθητη.  Γνωρίζαμε ευαίσθητους Έλληνες.  Τι έγινε ρε παιδιά;  Δεν είναι μόνο η εφορία... και το κράτος τέλος πάντων αλλά, συμβαίνει και με γνωστούς, συγγενείς…  Τι συμβαίνει δηλαδή, ο καθένας για την πάρτη του; 
Εμείς όταν φωνάζουμε για τα δίκαια της Ελλάδας μιλάμε για όλη την Ελλάδα, δεν βλέπουμε κόμματα και… τελείες, δεν βλέπουμε τοπικιστικά ή τι ομάδα είναι ο καθένας…  Μήπως είμαστε ρομαντικοί;

Αυτή η γριούλα δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.  Ντροπή και αίσθημα δεν υπάρχει πλέον;  Που είναι ο υπεύθυνος υπουργός να πάει να βρει την γιαγιά και να της ζητήσει συγγνώμη και να διορθώσουν τη ντροπή, γιατί για ντροπή πρόκειται.  

Σαν να μην έφτανε η περιπέτειά της με την αστυνομία, μετά τη σύλληψή της επειδή πουλούσε πλεκτά παπουτσάκια (τερλίκια) κοντά σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη, μία 90χρονη καλείται τώρα να πληρώσει και πρόστιμα συνολικού ύψους 2.600 ευρώ.
Σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η 90χρονη από την εφορία Αμπελοκήπων, της επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ επειδή δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία για τα τερλίκια που πουλούσε, και επιπλέον 100 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.
«Πώς να πληρώσω αυτό το πρόστιμο; Ο άντρας μου άρρωστος, εγώ άρρωστη. Πού θα τα βρούμε τα λεφτά;», διερωτήθηκε η ηλικιωμένη, μιλώντας στον Alpha, και πρόσθεσε: «Δυο-τρία ευρώ πήρα από τα καλτσάκια, πώς θα πληρώσω τώρα;».
Αν και η ίδια δεν έχει κάτι στο όνομά της για να το κατασχέσει η εφορία, η ηλικιωμένη φοβάται ότι αν δεν καταφέρει να πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό θα περάσει αργότερα σε ένα από τα πέντε παιδιά της.
Η ηλικιωμένη και η κόρη της απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δήλωσε σκωπτικά: «Ευχαριστούμε πολύ για το πασχαλινό δώρο… Μπορούν να κατάσχουν, επειδή δεν έχουμε τίποτα άλλο, το φέρετρό μας στην κηδεία».

«Αφήστε τη γιαγιά ήσυχη, αφήστε τη να πεθάνει εν ηρεμία. 90 χρονών είναι, σας παρακαλούμε», συμπλήρωσε.
Πηγή: newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου