Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Κτηματολόγιο: Παράταση σε 9 νομούς για κατάθεση φακέλων και διόρθωση στοιχείωνΠαράταση για το Κτηματολόγιο σε εννέα Νομούς. Οι ιδιοκτήτες έχουν άλλη μια ευκαιρία για  να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ηλεία έχουν περιθώριο να δηλώσουν την περιουσία τους έως τις 12 Ιουνίου, ενώ όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία μπορούν να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο έως τις 18 Ιουνίου 2019. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2019 και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων διόρθωσης- ενστάσεων σε περιοχές της Κοζάνης.
Για τους κατοίκους εξωτερικού η αντίστοιχη προθεσμία είναι η 25η Μαΐου. Σε ό,τι αφορά την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής  είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019. Μέχρι και την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται εκπρόθεσμες δηλώσεις.

ktimatologio_nea_nomoi

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερθείσες περιοχές πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr.
Οι ιδιοκτήτες με ακίνητα που μένουν στην Αθήνα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τους φακέλους στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι και κάθε Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Διαβάστε ΕΔΩ περιοχές  πού έχει ήδη δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων.
Εν τω μεταξύ από την Μεγάλη Τρίτη λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Κτηματολογίου. Αυτό σημαίνει ότι καταργήθηκε το άμισθο Υποθηκοφυλάκειο και στη θέση του λειτουργεί πλέον το Υποκατάστημα Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται πως τα 17 Κτηματολογικά Γραφεία με τα 75 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα 390 Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα.
Μετρητά τέλος
Όπως ξεκαθαρίζουν από το Κτηματολόγιο, «δεν θα γίνεται δεκτή η καταβολή μετρητών». Πλέον οι συναλλαγές στα Ταμεία των περιφερειακών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται ως εξής:
1. Με τη χρήση κάρτας μέσω POS ή επιταγές για ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, σε ό, τι αφορά το Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών.
2. Με τη χρήση κάρτας μέσω POS ή μέσω τραπεζών σε ό, τι αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο
Την ίδια ώρα το ωράριο συναλλαγών και εξυπηρέτησης κοινού στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:
– Κατάθεση και παραλαβή αιτήσεων για καταχώρηση/ εγγραφή πράξεων και έκδοση πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων από τις 8.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
– Παράδοση και παραλαβή πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
– Έρευνα βιβλίων και λοιπών τηρουμένων αρχείων από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου