Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019

  • ΚΑΣ: «Πράσινο» για την περιβαλλοντική μελέτη του Ελληνικού. Tα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έδωσαν χθες το «πράσινο φως» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά», αποδεχόμενα τους όρους που εισηγήθηκε η αρμόδια Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. .
  • Λυκουρέζος: Κάποιοι επιχείρησαν να με εμπλέξουν με τη μαφία των φυλακών. Σαφή υπονοούμενα ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού άφησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. .
  • Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ ο Πολάκης μετά τα σχόλια για Κυμπουρόπουλο. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, "ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία". .
  • Λαϊκή αγορά στο Παγκράτι επισκέφθηκε ο Παύλος Γερουλάνος. Τη λαϊκή αγορά της οδού Λαέρτου, στη συμβολή με την Κόνωνος, στο Παγκράτι επισκέφθηκε σήμερα Μεγάλη Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος .
  • Στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο Κώστας Μπακογιάννης. Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης .
Κόσμος
  • Ρωσία: Παιδόφιλος κανίβαλος πέθανε ενώ περίμενε τη δίκη του. Απεβίωσε ενώ περίμενε τη δίκη του, ένας νεαρός 22 ετών, ο οποίος κατηγορείτο ότι σκότωσε έναν άνδρα και μετά έφαγε το πτώμα του μαζί με τη 12χρονη σύντροφό του! .
  • Κατά 7,4% συρρικνώθηκαν οι εξαγωγές όπλων της Γερμανία το πρώτο τρίμηνο. Η βιομηχανία όπλων της Γερμανίας επιρρίπτει ευθύνες για τη μείωση των εξαγωγών της στην κυβέρνηση συνασπισμού. .
  • Boeing: Από Μάιο η αναβάθμιση του λογισμικού των 737 MAX . Σύμφωνα με πηγές του Reuters, είναι άγνωστο ακόμα, το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία νέας πιστοποίησης του αεροσκάφους. .
  • ΗΠΑ: Μετά το Ραμαζάνι το ειρηνευτικό σχέδιο του Κούσνερ για Μεσανατολικό. Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή θα παρουσιαστεί μετά το Ραμαζάνι, που φέτος θα τελειώσει γύρω στις 4 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Μεξικό: Οι κλοπές καυσίμων μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 93%. Οι κλοπές καυσίμων στο Μεξικό μειώθηκαν κατά 93% τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς, διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ο γενικός διευθυντής της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex. .
Πολιτική
  • Βέμπερ: Θα παλέψουμε ενάντια στους εθνικιστές που θέλουν να βλάψουν την ΕΕ. «Είναι ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδος γιατί απλά είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δισεκ. ευρώ σε ένα εξάμηνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Μητσοτάκης: Πολάκης και Τσίπρας είναι ένα και το αυτό. «Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με πολιτικούς συντάκτες. .
  • Παπακώστα: Σε καμία από τις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον Λυκουρέζo. «Με πραγματική έκπληξη άκουσα τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο να κάνει λόγο για βαρύτατο ολίσθημά μου και για ατυχή προσπάθεια ανασκευής δήλωσής μου» αναφέρει στη νέα δήλωσή της η κ. Παπακώστα. .
  • Κυμπουρόπουλος: Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δε γίνεται.Με στεναχώρησε ο Τσίπρας. «Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Έτσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια», σημειώνει ο κ Κυμπουρόπουλος. .
  • Τι απαντά στον Πολάκη ο ανάπηρος ακτιβιστής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Ρέλλας. Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας με ανάρτησή του εξηγεί πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κριθούν οι ανάπηροι ισότιμα με τους υπολοίπους και ότι θα πρέπει να αλλάξει η δομή του κράτους. .
Οικονομία
  • ΕΣΕΕ: Στα περυσινά επίπεδα το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι. Από την έρευνα της Συνομοσπονδίας προκύπτει ότι το κόστος ενός τυπικού πασχαλινού τραπεζιού 6-8 ατόμων για το 2019 κυμαίνεται στα 93,0 ευρώ έναντι 92,7 ευρώ το 2018, καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 0,3%. .
  • Πως μία απόφαση του Τραμπ επηρεάζει την αύξηση των καυσίμων στην Ελλάδα. Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν τσιμπήσει ήδη από τις αρχές του έτους περί τα 15 λεπτά το λίτρο και με δεδομένη την υψηλή φορολογία που αντιστοιχεί σε πάνω από το 63% της λιανικής τιμής, οι Έλληνες καταναλωτές που μαζί με τους Ολλανδούς και τους Δανούς πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμάζονται για περαιτέρω επιβαρύνσεις. .
  • Υπερπλεονασμάτων συνέχεια με μοχλό την υπερφορολόγηση: Στο 4,4% του ΑΕΠ. Σε απόλυτους αριθμούς, το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 8,149 δισ. ευρώ. .
  • Απασφάλισε η «νάρκη» της ΔΕΗ. Παράλληλα ανακοινώνει αυξήσεις καθώς όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να μην μετακυλίσει τις επιπτώσεις στους καταναλωτές. .
  • Εστάλη στους Ευρωπαίους το αίτημα για πρόωρη μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ. Η Ελλάδα οφείλει περισσότερα από 9 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ. .
Αθλητισμός
  • Αναποφάσιστος για το μέλλον του και απολαυστικότατος ο Ρικ Πιτίνο. Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του. Εντούτοις, τόνισε πως σε περίπτωση που μείνει στον Παναθηναϊκό, θα φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα. .
  • Euroleague: Break στο break από τη Φενέρ στο Κάουνας. Κορυφαίος της Φενέρ ήταν ο Γκούντουριτς με 17 πόντους, με τον Βέσελι να έχει 10 και τον Σλούκα να προσθέτει 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. .
  • Euroleague: Αποκλείστηκε από τη «βασίλισσα» ο Παναθηναϊκός. Για 7η διαδοχική σεζόν, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Final 4, αφού ηττήθηκε για 3η φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (82-89) και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. .
  • NBA: «Σκούπισαν» τους Πίστονς οι Μπακς με «40άρη» Γιάννη (video). Το 4-0 έκαναν οι Μπακς τα ξημερώματα κόντρα στους Πίστονς, τους οποίους νίκησαν με 127-104 στο Ντιτρόιτ και προκρίθηκαν άνετα στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ του NBA, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς. .
  • «Χρυσός» ο Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρκούρ. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου