Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019


  • Αήθης επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε αήθη επίθεση το βράδυ της Μ. Δευτέρας, κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ. .
  • Ελεύθεροι με όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος. Χρηματική εγγύηση και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα οι όροι για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. .
  • Με απόφαση ΣτΕ δεν θα πάρουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί. Δεν θα πάρουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από το 2012, μετά την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει ότι οι περικοπές στους μισθούς τους είναι αντισυνταγματική. .
  • Κανονικά οι δηλώσεις πόθεν έσχες και από τους δικαστές. Κανονικά μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως όλοι, θα καταθέσουν δηλώσεις πόθεν έσχες και οι δικαστές και οι εισαγγελείς, καθώς σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε στο σύνολο τους τις αιτιάσεις των δικαστικών κατά του σχετικού νόμου. .
  • Missing Alert: Εξαφανίστηκε ο 35χρονος Φλογκέρτ από το Μαρούσι. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. .
Κόσμος
  • Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στην Αλγερία. Πέντε άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση ερειπωμένου κτηρίου στην Κάσμπα του Αλγερίου. .
  • Κολομβία: Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι νεκροί βρέθηκαν μετά την καταστροφή που προκάλεσε κατολίσθηση στην επαρχία Κάουκα της νοτιοδυτικής Κολομβίας, όπου εκδηλώθηκαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. .
  • Θετικά βλέπει η Ν.Κορέα τη συνάντηση Κιμ - Πούτιν στη Ρωσία. Η Νότια Κορέα εκτιμά πως η συνάντηση ενδέχεται να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αποπυρηνικοποίησης της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη νοτιοκορεάτικη προεδρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. .
  • Ο Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο 29χρονης δημοσιογράφου . Με επιστολή του σε Μέσα ενημέρωσης ο λεγόμενος Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚί στη Βόρεια Ιρλανδία. .
  • Η Β.Κορέα επιβεβαιώνει τη συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Πούτιν στη Ρωσία. Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς ή πού ακριβώς πρόκειται να γίνει η σύνοδος κορυφής. .
Πολιτική
  • Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ του υπ. Παιδείας. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Μ. Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. .
  • Τσίπρας καλεί σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη: Ελπίζω να μην κρυφτεί. Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. .
  • Πρακτικές Μαυρογιαλούρου στο ν/σ του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει η ΝΔ. Προεκλογικά ρουσφέτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πρακτικές τύπου Μαυρογιαλούρου καταγγέλλει η ΝΔ, με αφορμή τις 13 τροπολογίες που έγιναν δεκτές ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία. .
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Διπλό προβάδισμα ΝΔ. Επηρεάζουν σκανδαλολογία, παροχές;. Προβάδισμα εννέα μονάδων και άνω απολαμβάνει η ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ 34 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, που θεωρούνται «πρόδρομος» της εθνικής κάλπης. .
  • Παρουσιάστηκε από την Φώφη Γεννηματά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε από την Αθηναΐδα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. .
Οικονομία
  • Εστάλη στους Ευρωπαίους το αίτημα για πρόωρη μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ. Η Ελλάδα οφείλει περισσότερα από 9 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ. .
  • ΙΟΒΕ: Άνω των 3 δισ. η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη των Ελλήνων. Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2018» παρουσιάζονται τα κυριότερα στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα. .
  • Στα 100 δισ. ευρώ η ελληνική αγορά κόκκινων δανείων.4η μεγαλύτερη σε Ευρώπη. Από τα 100 δισ. τα 80 δισ. βρίσκονται στο ενεργητικό των Τραπεζών, ενώ περίπου 20 δισ. είναι εκτός ενεργητικού), ενώ σε επίπεδο ποσοστού είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με περίπου 45% των δανείων, να χαρακτηρίζονται NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα) .
  • Πως θα «κουρευτούν» οι οφειλές στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Η κυβέρνηση σκέφτεται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες επανυπολογισμό των οφειλών της περιόδου 2002-2016. Μόλις γίνει αυτός ο επανυπολογισμός αυτομάτως θα υπάρξει μία μείωση της οφειλής. .
  • ΥΠΟΙΚΑ για σουβλάκια: Πιθανή συνέχιση της αύξησης στις τιμές λόγω Κίνας . "Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης" .
Αθλητισμός
  • «Χρυσός» ο Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρκούρ. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run. .
  • Το σήκωσε με… εμφάνιση πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ!. Έχοντας διαφορά δύο γκολ από το… 8’, ο «καταιγιστικός» ΠΑΟΚ διέλυσε 5-0 τον Λεβαδειακό πανηγυρίζοντας και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ Λίγκα, μετά από 34 χρόνια! .
  • Το εντυπωσιακό πάρτι των οπαδών του ΠΑΟΚ (Drone). Δείτε δύο εντυπωσιακά δύο με το pyroshow στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. .
  • Η Ρεάλ θα διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για μεταγραφές . Σε μία αποκάλυψη που εφ΄ όσον επιβεβαιωθεί, θα...κάνει την διαφορά στο καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», προέβη ο Φάμπιο Καπέλο. .
  • Φόρο τιμής από την Μονακό στην Παναγία των Παρισίων. Με μία ειδική φανέλα θα παραταχθούν οι παίκτες της Μονακό την Κυριακή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την παρί Σεν Ζερμέν για την 33η αγωνιστική του σαμπιονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου