Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Βάψε τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο



Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019


Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βαφές των αυγών που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν χημικά. Σίγουρα κάποιοι φοβούνται να τα βάψουν με αυτόν τον τρόπο μιας και η βαφή μπορεί να εισχωρήσει μέσα στο αυγό. Υπάρχει κι άλλη λύση. Να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο.
Ανάλογα με το χρώμα που επιθυμείτε να έχουν, υπάρχει ένα προϊόν στην κουζίνα σας το οποίο δεν γνωρίζετε ότι μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά! Για παράδειγμα, αν θέλετε ροζ-κόκκινο αυγό, θα αγοράσετε παντζάρι, αν θέλετε κίτρινο, θα χρησιμοποιήσετε φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι κι αν θέλετε πράσινο θα πάρετε μαϊντανό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υλικό που ανταποκρίνεται στο χρώμα που επιθυμούμε και γεμίζουμε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τα υλικά και να τα ξεπερνάει κατά 2-3 δάχτυλα. Προσθέτουμε λευκό ξίδι και βράζουμε για 30΄ (ή για 60΄ αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα). Σουρώνουμε και ρίχνουμε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, τοποθετώντας τώρα και τα αυγά, τα οποία βράζουμε για 15΄. Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν καλά και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου