Κυβερνητικό βέρτιγκο με τις αθλιότητες του Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου | tanea.grΌταν ένα κόμμα, ειδικά της Αριστεράς, συνεχίζει να μιλά για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα»  και να εγκαλεί την Αντιπολίτευση για διάφορα ζητήματα αλλά και για δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς,  οφείλει τόσο η ηγεσία του όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη,  να… τραβούν το αυτί όσων ξεπερνούν τα όρια με χυδαιότητες.
Δυστυχώς, έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανάρτηση – ντροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος ορθώς συμπεριέλαβε δύο εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –   δεν ένοιωσε την ανάγκη, δεν είχε την ευαισθησία να βάλει στη θέση του τον κρητικό πολιτικό ο οποίος – όπως συνηθίζει να κάνει –  εμφανίζεται αμετανόητος. Ούτε καν να τον… παραιτήσει. To μόνο που έκανε ήταν να τον καλύψει από το βήμα της Βουλής και να επιτεθεί στη ΝΔ γιατί εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα. Λες κι αυτό ήταν το πρόβλημα κι όχι η προσβολή προς ένα άτομο με αναπηρία.
Ο κ. Πολάκης, αδιαφορώντας για τον αγώνα ζωής που έχει δώσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιτέθηκε εναντίον του ακριβώς για το γεγονός ότι είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αγνοώντας το νομικό πλαίσιο της χώρας, κατηγορεί τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή έκανε χρήση ενός δικαιώματός του που προκύπτει εκ του νόμου, δηλαδή επειδή διορίστηκε  επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.
Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός με περίσσια «μαγκιά» έσπευσε να κριτικάρει όσους στηλίτευσαν τα όσα έγραψε,  φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο κύριος Κυμπουροπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ ,οχι εγω !».
Όχι ότι η αντίδρασή του εξέπληξε πολλούς. Είναι ο ίδιος πολιτικός άλλωστε, ο οποίος ειρωνευόταν με τους νεκρούς στο Μάτι, ο ίδιος που απειλούσε τον νεκρό Βασίλη Μπεσκένη ότι θα προσφύγει στο Εφετείο με αφορμή την καταδίκη του για «ψευδείς ισχυρισμούς» σε βάρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ο ίδιος ο οποίος σαν άλλος πράκτορας κατέγραφε τη συνομιλία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας διοχετεύοντάς της σε φιλικά μέσα ενημέρωσης. Είναι ο «λεβέντης» υπουργός ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κρύφτηκε και πάλι πίσω από τη βουλευτική ασυλία.
Και στη συνέχεια να πάει στο Περιστύλιο της Βουλής και να πει κάτι ακαταλαβίστικα που τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο.

Απάντηση Κυμπουρόπουλου

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Πολάκη, έσπευσε να απαντήσεις. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.
Ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε επίσης πως υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει  πριν, η διάρκεια και το μετά.
Εξέφρασε μάλιστα την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπίστηκε. Είπε πως είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν όποτε θέλουν.
Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμπεριέλαβε – και πολύ καλά έκανε – δύο άτομα από το αναπηρικό κίνημα. Λίγες ώρες μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όμως, μιλούσε με χυδαίο τρόπο για έναν γιατρό  με ειδικές ανάγκες, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του αντίπαλου πολιτικού «στρατοπέδου». Μία πρώτη αντίδραση για τις δηλώσεις Πολάκη, ήρθε από τον Γιάννη Μπαλάφα , ο οποίος ανέφερε πως η δήλωση Πολάκη ήταν ατυχής. «Δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο, θα πρέπει να την πάρει πίσω».

Οι «πολέμιοι» και οι «υποστηρικτές» Πολάκη στο διαδίκτυο

Αμέσως μετά την ανάρτηση – ντροπή του Πολάκη, τα περισσότερα σχόλια που εισέπραξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν αρνητικά. Ωστόσο, κάποιοι διαδικτυακοί του φίλοι, πιστοί στο δόγμα που πρεσβεύει ο ίδιος έσπευσαν να τον υποστηρίξουν.
«Ντροπή σας κύριε υπουργέ. Και σας το λέω έχοντας 81% κινητική ανικανότητα αλλά 100% υπερηφάνεια για αυτήν. Κάνω αγώνα για να βελτιώσω την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία αλλά όσο θα υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς αυτά τα άτομα θα ζουν στο περιθώριο» ήταν ένα από τα σχόλια για τον «μάγκα – υπουργό του διαδικτύου».
Μία άλλη διαδικτυακή φίλη του κ. Πολάκη αναφέρει. «Κ.Ύπουργε ! Κάνατε κατά τη γνώμη μου ένα πολύ μεγάλο ΛΑΘΟΣ ! Τον Κυμπουροπουλο τον είχα μαθητή! Από την πρώτη γυμνασίου που είχα την τύχη να τον γνωρίσω διεκδικεί! Μαζί καταφέραμε να αλλάξουμε τον χουντικό νόμο για να γίνει σημαιοφόρος όταν όλες οι πόρτες της εκπαίδευσης και το υπουργείο ήταν κλειστές! Απο τότε έχω παρακολουθήσει όλη την πορεία του ! Ότι έχει καταφέρει το διεκδίκησε πραγματικά αυτός και οι γονείς του γιατί ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να μην κίνει Σ τίποτα! Τη θέση στο Αττικό δεν του τη χαρίσατε εφαρμόσετε το νόμο για τα ΑΜΕΑ ! Αν θέλει την ευρωβουλή είναι για να διεκδικήσει από άλλη θέση! Είμαι στο χώρο της Αριστεράς και παρακολουθώ τον αγώνα σας και τον σέβομαι όμως μην καταστρέφετε ότι έχετε πραγματικά καταφέρει!».
Τα επικριτικά σχόλια τα οποία βέβαια δεν πτόησαν τον αναπληρωτή υπουργό συνεχίστηκαν στη σελίδα του Παύλου Πολάκη. «Πόσο ΑΛΗΤΕΣ μπορείτε να είστε, τόσο εσύ υπουργάρα μου, όσο και τα κομματόσκυλα που σε γλείφουν ολημερίς κι ολονυχτίς εδώ μέσα; Γράφετε για ένα άτομο, όχι απλά «ανάπηρο» αλλά ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟ που η δύναμη της ψυχής του βρίσκεται σε επίπεδα που κανένας σας δεν μπορεί να φτάσει μόνο με το γλέιψιμο και τη ρεμούλα στα οποία έχετε μάθει. Ένα άτομο που κατάφερε σε αυτή την κατάσταση πράγματα που δεν ονειρεύονται το 99% του «υγειούς» πληθυσμού των σανοβόρων ζώων που έχεις για ακόλουθους».
Δεν έλειψαν βέβαια οι υποστηρικτές του Πολάκη οι οποίοι «τυφλωμένοι» από τον πίστη στον υπουργό τους που προφανώς έχουν ως πρότυπο, έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του. «Συνέχισε να τους έχεις στην πίεση. Γκολ και Σέντρα», «Διορίσθηκε με ειδικές διατάξεις σε προσωποπαγη θέση ως ΑΜΕΑ, αλλά τώρα δε θέλει μόρια, επιδόματα και χάρες… εκείνος βολεύτηκε τώρα, οι υπόλοιποι ας κόψουμε το κεφάλι μας!», «Πολακης ένας και μοναδικός έντιμος αυθεντικός λαϊκός κοντά στους πολίτες».
Κάποιοι άλλοι έσταξαν… χολή για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να κατέβει ως υποψήφιος με τη ΝΔ.  «Η αλήθεια είναι όταν τον έβλεπα τον θαύμαζα για την δύναμη ψυχής του. Όταν είδα την πολιτική του επιλογή με απογοήτευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε σημείο να αναρωτηθώ γιατί άραγε εκεί;»
TA NEA