Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Αμερικανοί αξιωματούχοι και ομογενείς μιλούν στον «Ε.Κ.» για την παρέλαση της Βοστώνης (βίντεο)

Φώτο: Φώτης Κουτρουμπής

Του Θεοδώρου Καλμούκου 


Τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, παρέλασαν με καμάρι και ενθουσιασμό, κομίζοντας τη σημαία της Ελλάδος με σεβασμό για την κληρονομιά τους. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση της Κυριακής στη Βοστώνη ήταν κατά κοινή ομολογία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και απέσπασε τον θαυμασμό όλων.
Ο τελετάρχης της παρέλασης Δημήτρης Αβραμόπουλος μάς είπε πως είχε καιρό να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Βοστώνη από τον καιρό ακόμα που ήταν δήμαρχος της Αθήνας.
Οπως ανέφερε, «θυμάμαι πάντοτε τις όμορφες στιγμές που είχα μοιρασθεί με τους ομογενείς μας, με τον τότε καλό μου φίλο δήμαρχο Τόμας Μενίνο. Σήμερα στην εντυπωσιακή αυτή ατμόσφαιρα πραγματικά αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα πάνω απ’ όλα ως Ελληνας πολίτης. Ο αυθορμητισμός, ο πατριωτισμός, τα αγνά αισθήματα των ομογενών μας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για το τι σημαίνει εθνικό φρόνημα, άδολη αγάπη για την πατρίδα. Είδα να περνούν από μπροστά μας οι ομογενειακές οργανώσεις, τα νέα παιδιά, οι νέοι επιστήμονες, μία πανευτυχή και παλλαϊκή συμμετοχή, μια γιορτή της πατρίδας. Ωραία συναισθήματα που μπορεί κανείς να μοιραστεί με τον Ελληνα της Διασποράς».
Ο δήμαρχος Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς υπογράμμισε πως «είναι εξαιρετική αυτή η ετήσια εκδήλωση της ελληνικής παρέλασης και μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας τη Βοστώνη. Είναι μία θαυμάσια ημέρα».
Ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι είπε πως «ήμουν το Σάββατο στο δείπνο, είμαι σήμερα στην παρέλαση, αισθάνομαι μισός Ελληνας».
Ο κομίσιονερ της Αστυνομίας είπε πως «αυτή είναι πρώτη μου ελληνική παρέλαση. Είναι μία μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Κοινότητας».
Ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου τόνισε πως «η παρέλαση είχε παλμό, ενθουσιασμό, ζωντάνια και έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ομογένειας να διατηρήσει τις παραδόσεις, τα έθιμα και την ταυτότητα της».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς σχολίασε πως «όλα πήγαν θαυμάσια για τον εορτασμό των 198 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο Ελληνισμός της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας έδωσε βροντερό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις. Στο δείπνο του Σαββάτου όπως είδατε η αίθουσα ήταν υπερπλήρης. Τιμήσαμε τους ήρωες και ηρωίδες, την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Βραβεύσαμε σαν Ομογένεια την Ενωση ‘Παιδεία’ και τον Ηλία Τομάζο και αναγνωρίσαμε τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βραβεύσαμε τους αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες, και όλοι διασκέδασαν με ωραία ελληνική μουσική.
»Σήμερα, η λαοθάλασσα του κόσμου με τις γαλανόλευκες σημαίες στη λεωφόρο Boylston της Βοστώνης, μας δίνει δύναμη για το μέλλον. Η Ομογένεια από κάθε μεριά της Νέας Αγγλίας έδωσε ένα βροντερό παρών και θέλησε να περάσει μηνύματα ότι είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.
Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε στην παρέλαση, αλλά να κοιτάζουμε μπροστά για μεγαλύτερους στόχους, καλύτερη συνεργασία και αποτελεσματικότητα.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας. Η επιτυχία είναι του Ελληνισμού».
Ο Δημήτρης Τσούμπανος επί προεδρίας του οποίου στην Ομοσπονδία έγινε η πρώτη παρέλαση, είπε πως «φέτος η παρέλαση είχε και κόσμο, είχε και αυτό το θαύμα που λέγεται ελληνική ψυχή. Τα εθνικά θέματα, το Μακεδονικό και το Βορειοηπειρωτικό, ήταν ζωντανά σήμερα μέσα στο κέντρο της Βοστώνης».
Ο Γιάννης Νικολάου εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρός της, είπε: «Εχουμε μία θαυμάσια μέρα και επιτυχέστατη παρέλαση. Ο Θεός της Ελλάδος καθαρίζει τα σύννεφα και έχουμε λιακάδα».
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής και ιδρυτής και πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είπε ότι «η παρέλαση ήταν επιτυχής. Φέτος είχαμε κόσμο και κατά μήκος της διαδρομής».
Ο Γαβριήλ Βιδάλης, από τους πρωτεργάτες της Ομογένειας και της παρέλασης, ανέφερε πως «η παρέλαση είναι η καλύτερη που έχουμε δει γιατί έχουμε πολύ καλό καιρό, κι ο Θεός μαζί μας».
Μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Σόμερβιλ μεταφέρουν την Ελληνική σημαία.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.Το νεοϊδρυθέν Ελληνικό σχολείο Greek Group Tutoring, στο Λέξιγκτον από γονείς και παιδιά που έφυγαν από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Αρλιγκτον.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος ΚαλμούκοςΗ κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Γούμπερν Μασαχουσέτης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Το άρμα με την φωτογραφία του Κώστα Κατσίφα.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος ΚαλμούκοςΟ πρώην και ο νυν πρόεδρος του στυλλόγου, «Η Βόρειος Ήπειρος», Βασίλειος Κυράνης και Μενέλαος Σωτήρης
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.Ο π. Δημήτριος Τόνιας ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης με την οικογένεια του.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος ΚαλμούκοςΗ δασκάλα της Ελληνικής γλώσσας στο Ημερήσιο Σχοελίο της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουλ Μασαχουσέτης, Ειρήνη Γράψια.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Οι αδελφές του Κώστα Κατσίφα, Ανθή και Ερμιόνη, με άλλα μέλη της οικογένειας του κομίζουν τη σημαία του.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου