Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019

  • Μυτιλήνη: Ποινική δίωξη για εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώθηκαν για συνολικά 26 άτομα παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. .
  • Αποχώρησε στη μέση της ομιλίας της μετά από διαμαρτυρία η Χατζηγεωργίου . Με ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. .
  • «Μας κορόιδεψαν» λένε μετανάστες που συνελήφθησαν για επεισόδια στα Διαβατά. .
  • Ανδρέας Γιακουμάκης: Θέλω να μάθω γιατί έχασα τον γιο μου. Ξεκίνησε η δίκη των 9 Κρητικών που κατηγορούνται για επικίνδυνες βλάβες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. .
  • Πανελλήνιες 2019: Ολόκληρη η λίστα με τα πανεπιστημιακά τμήματα ανά πεδίο. Σε ΦΕΚ δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που έχουν στη διάθεση τους για να επιλέξουν στα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι φοιτητές. .
Κόσμος
  • Επαφή Σάρατζ με Κόντε για την κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε αργά το βράδυ της Δευτέρας για την κατάσταση στην Τρίπολη. .
  • Αβραμόπουλος: Να σταματήσουν οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών ζώνης Σένγκεν. Ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψε τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους σε πρόσωπα που φθάνουν στα σύνορά τους από άλλα κράτη-μέλη του Χώρου Σένγκεν. .
  • Ο Γκουτέρες καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας στην Τρίπολη της Λιβύης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες καταδίκασε την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, απευθύνοντας νέα έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μάχες. .
  • Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 16 Σαουδάραβες για την υπόθεση Κασόγκι. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια 16 Σαουδαράβων λόγω των «ρόλων τους στη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .
  • Μπολσονάρου: Δεν θα επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Β.Κορέα. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με αυτή των ΗΠΑ ώστε να ενθαρρύνει τη «διαφωνία» και να οδηγήσει στην αλλαγή της στάσης μέρους τουλάχιστον των στελεχών του στρατού της Βενεζουέλας. .
Πολιτική
  • Χωρίς αλλαγές το ν/σ Γαβρόγλου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν υπάρχουν αλλαγές, συγκριτικά με τα όσα είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες εβδομάδες το υπουργείο για τη Γ' λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ. .
  • ΚΙΝΑΛ: Χρησιμοποιούν την υπόθεση Novartis για μικροκομματικές επιδιώξεις. Για «μικροκομματικές επιδιώξεις» και για «εξόντωση πολιτικών αντιπάλων» για τις οποίες θα «λογοδοτήσει» κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Νοvartis. .
  • Λυκουρέντζος για Novartis: Επιβεβαιώθηκε η σπίλωση και η χυδαία συκοφαντία. Ο κ. Λυκουρέντζος, ευχαριστεί όλους εκείνους, οι οποίοι -όπως λέει- ουδέποτε αμφέβαλαν για την ακεραιότητά του και τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και τη συμπαράστασή τους. .
  • Μαξίμου για Novartis: ΝΔ-ΚΙΝΑλ έχουν τους λόγους τους να είναι πανικόβλητοι. «Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες, υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» σημειώνει η ανακοίνωση .
  • Καλογήρου για Novartis: Αποκρουστική και αποδοκιμαστέα η στάση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Για επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στις αντιδράσεις τους για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. .
Οικονομία
  • Τι προβλέπεται για την επιδότηση των κόκκινων δανείων- Ποιοι ωφελούνται. Οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες συνεισφοράς του Δημοσίου στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης αποπληρωμής στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη σε κύρια κατοικία καθώς και των ειδικότερων ζητημάτων αναφορικά με την απόδοση της συνεισφοράς αυτής. .
  • Νέα πτώση για την τουρκική λίρα-Εν αναμονή οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Πτώση άνω του 1% κατέγραψε σήμερα η λίρα έναντι του δολαρίου αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να πιέζει για νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Έλεγχοι της ΑΑΔΕ εντόπισαν φορολογούμενους με εισοδήματα από Airbnb. Φορολογούμενους, οι οποίοι δεν εμφάνισαν στην Εφορία τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους και αλλοδαπούς που προχώρησαν σε αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, αλλά δεν το δήλωσαν στο έντυπο Ε9 και δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .
  • Energean- Kόλπος Καβάλας: Έναρξη παραγωγής πετρελαίου από κοίτασμα (infogr). Η παραγωγή ξεκίνησε την 1η Απριλίου ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση γεώτρησης .
  • Γιατί η Κίνα ενίσχυσε τα αποθέματα χρυσού της για τέταρτο συναπτό μήνα. Η Κίνα, ο κορυφαίος παραγωγός και καταναλωτής χρυσού στον κόσμο, συνεχίζει την αγορά χρυσού, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την απομάκρυνση από το αμερικανικό δολάριο. .
Αθλητισμός
  • Ο Αζάρ οδηγεί την Τσέλσι στη τετράδα. Συνεχίζει την ανοδική τροχιά της η Τσέλσι, που πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της, 2-0 εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ. .
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου του Όλοι Μαζί Μπορούμε. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μετατραπούν σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και θα παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε Δήμου, που συμμετείχε. Και οι προσπάθειες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζονται. .
  • Οριστικό: Αναδιάρθρωση και 14 ομάδες στη Super League τη νέα σεζόν. Αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Super League στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με Super League και ΕΠΟ, με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα. Αμετακίνητος ο υφυπουργός. .
  • Ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης στο 7ο Navarino Challenge . Για πρώτη φορά, στην πολυβραβευμένη διοργάνωση, θα δώσει το παρών ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα καλαθοσφαιριστή που εντάχθηκε στο Hall Of Fame, περνώντας έτσι στο «πάνθεον» του παγκόσμιου μπάσκετ .
  • Διάκριση για την Ευαγγελία Πλατανιώτη στο Hellas Beetles Artistic swimming. Ξεσήκωσε τους θεατές την δεύτερη μέρα διεξαγωγής των Hellas Beetles artistic swimming, η Εθνική Ελλάδος με την εμφάνιση της στο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης όπου και καταχειροκροτήθηκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου