Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Μνήμη γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην παρέλαση της Βοστώνης

 

Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας, Γιάννης Νικολάου και Θέμης Καρατζάς. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση της Βοστώνης ήταν και μία θύμηση και μνήμη της εκατοστής επετείου της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Καρατζάς με δήλωσή του στον «Ε.Κ.» κάτι σαν μοιρολόγι ψυχής, μνημόνεψε τους μάρτυρες της γενοκτονίας.
Είπε τα εξής: «Πολλές φορές το δοξάρι του Κεμετζέ δεν ακουμπάει μόνο τις χορδές, είναι σαν να χώνεται βαθιά στις ρίζες του Ποντιακού Ελληνισμού, και ταρακουνίζ το αίμαν και την ψύνη ε μούν. Εμείς οι Πόντιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, που χρέος έχουμε να κλείσουμε μέσα μας τους προγόνους μας, να φωτίσουμε και να δικαιώσουμε την ορμή και την ευχή τους να τους ξεπεράσουμε, αθεράπευτοι νοσταλγοί των παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού, εκεί στις χαμένες πατρίδες. Εκεί που όπως έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος ‘η κάθε πόρτα έχει πελεκημένο ένα όνομα κι κάθε λιθάρι έχει ζωγραφισμένο ένα Αγιο’. 100 χρόνια πόνου. 100 χρονιά λύπης και θύμισες για τις χαμένες πατρίδες. 1919 -2019 – 100 χρόνια μετά είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αδικοχαμένους προγόνους μας. Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ εάν επαλιθώμεθά Σου Ω πάτριος Πόντια Γη…».
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας «Παιδεία» Ηλίας Τομάζος, είπε ότι «είναι μία πολύ ωραία μέρα, αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ. Τα παιδιά από την ‘Παιδεία’ συμμετέχουν στην παρέλαση».
Η Γιώτα Μελετίδη είπε, ότι «μάλλον φέτος έχομε περισσότερο κόσμο. Είκοσι πέντε χρόνια ερχόμαστε εμείς από μικρά παιδιά και τώρα συνεχίζουμε την παράδοση με τα παιδάκια μας, η Νίκη μου είναι 9 χρονών κι ο Θεοδωράκης πέντε και ερχόμαστε κάθε χρόνο».
Ο γιατρός Γιώργος Μελτσάκος από το Λόουελ είπε ότι είναι «πολύ καλή παρέλαση, πολύς κόσμος σήμερα, καλός καιρός. Εχομε την τιμή να δούμε και τον κ. Αβραμόπουλο, τον γνωρίζω προσωπικά, πάρα πολύ καλός πολιτικός».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πατουχέας είπε, πως «έχομε πολύ περισσότερο κόσμο φέτος, είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τόσο πολύ κόσμο».
Ο Νώντας Γαλιοντζάκης παρέλασε μ’ ένα ξεχωριστό όχημα με παραστάσεις και εξοπλισμό που κατασκεύασε ο ίδιος. Είπε ότι «αυτό είναι Ελλάδα, ένα κομμάτι της Ελλάδας. Μπροστά είναι η Σπάρτη, η Μακεδονία και η NASA στην πίσω μεριά γιατί πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι η αρχή του παντός».
Ο Θεόδουλος Χατζηπέτρος, είπε πως «είμαι Κύπριος, τα παιδιά μου είναι μεγαλωμένα εδώ, η Ελένα και ο Μιχαήλ-Αγγελος, είναι η πρώτη φορά που παρελαύνουμε με την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ». Ο κ. Χατζηπέτρος έχει στην Αμερική είκοσι χρόνια και εργάζεται σε φαρμακευτική βιομηχανία.
Ο Δημήτρης Ματθαίος έδωσε «θερμά συγχαρητήρια στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, στον πρόεδρο Βασίλη Καυκά, το Διοικητικό Συμβούλιο, τις επιτροπές παρελάσεως και σε όλους τους ομογενείς που με τόσο ζήλο αφιλοκερδώς εργάζονται για το καλό της Ομογένειας εδώ στη Νέα Αγγλία, στη Βοστώνη. Η παρέλαση φέτος είχε ξεχωριστό χαρακτήρα με τη μνεία για τον άδικο χαμό του παλληκαριού Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα».
Η παρέλαση με τη βοήθεια του καλού καιρού είχε μεγάλη επιτυχία. Ο εθνικός παλμός και η δίψα για την πατρίδα χτυπά ακόμη ηχηρά τα συναισθήματα για πατριωτισμό και φέρνει στη μνήμη μας τα καλά εκείνα χρόνια με τις χιλιάδες των ομογενών που πλημύριζαν τη Βοστώνη στην παρέλαση.
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι Κρήτες με το χορευτικό και τους λυράρηδες που φιλοξένησαν από την Κρήτη.
Η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ήταν ο επίσημος τελετάρχης της παρέλασης, έδωσε θετικό μήνυμα για την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας, η οποία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του ως πρώην δημάρχου Αθηναίων και επιτυχημένου πολιτικού της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Μαλιωτείου Κέντρου καθηγητής Φίλιππος Σεραφείμ, είπε πως «είναι μία εξαιρετική και κατά πάντα επιτυχής παρέλαση».
Η Βασούλα και ο Γιάννης Δήμου από το Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ παρευρίσκονται κάθε χρόνο με τα εγγόνια τους. Η Βασούλα ανέφερε πως «ερχόμαστε κάθε χρόνο και συνήθως ντύνονται με τις φορεσιές τους ο Δημήτρης και η Αριάνα μας».
Ο Ανδρέας Γκίτσελ επικεφαλής του τεχνικού τμήματος Τεχνών του Harvard, ο οποίος έκανε την ζωντανή μετάδοση μέσω του «Ε.Κ.», με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Ο επιφανής ιατρός Γιώργος Μελτσάκος από το Λόουελ.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Δημήτρης και Γιώτα Μελετλίδη με τα παιδιά τους Νίκη και Θεόδωρο και τους γονείς της Γιώτας, Απόστολο και Κυριακή Φετφατσίδη
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Στράτος Ευθυμίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νίκος Λυγερός.
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου