Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019

  • Ηνίοχος: Εντυπωσιακές εικόνες με τα F-35 να σκίζουν τον αττικό ουρανό (vid). Η άσκηση Ηνίοχος εξελίχτηκε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού. .
  • Διαβατά: Οι πρόσφυγες έστησαν νέο καταυλισμό- Η νέα «Ειδομένη» από ψηλά-vid. Οι πρόσφυγες, παρά τα μπλόκα της ΕΛΑΣ, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να καταφέρουν να κατευθυνθούν προς τα σύνορα - Θεαματικά πλάνα από drone δείχνουν τι συμβαίνει πέριξ της δομής φιλοξενίας με ένα "χωριό" από σκηνές να έχει δημιουργηθεί. .
  • Συνεχίζει τις «παρεμβάσεις» ο Ρουβίκωνας: Νέα εφόδος σε δικηγορικό γραφείο . Μάλιστα, ανάρτησαν για πολλοστή φορά και σχετικό βίντεο από τη «δράση τους» .
  • Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας-Αλαλούμ με καταθέσεις δικηγόρων. Σήμανε συναγερμός όταν ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, ο οποίος ταυτόχρονα φέρεται ως ο αρχηγός της λεγόμενης «Μαφίας του Κορυδαλλού», έβγαλε από την τσέπη του ένα στυλό για να κρατήσει σημειώσεις. .
  • Junior Squeezy: Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από Orange Grove . Junior Squeezy: Νέος pitching διαγωνισμός επιχειρηματικότητας για μαθητές από το Orange Grove στις 5 Απριλίου 2019 .
Κόσμος
  • Ιταλία: Δεν αποβιβάζονται μόνα τους τα γυναικόπαιδα από το πλοίο Alan Kurdi. "Οι γυναίκες και τα παιδιά αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο. Δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλό ταξίδι για το Βερολίνο", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, σε ανακοίνωσή του. .
  • Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 83 τραυματίες από συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 83 άνθρωποι εισήχθησαν για νοσηλεία ενώ χιλιάδες άλλοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον φράχτη ασφαλείας. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. .
  • Αυστρία: 1.622 τα αδικήματα με ακροδεξιό υπόβαθρο μέσα στο 2018. Από το σύνολο των 1.622 ακροδεξιών αδικημάτων που είχαν καταγγελθεί πέρυσι, τα 877 ήταν για παραβιάσεις του αποκαλούμενου «νόμου απαγόρευσης» για ναζιστική δραστηριοποίηση και τα 280 για υποδαύλιση μίσους. .
  • Ανατριχιαστική έκθεση: «Μόδα» με ρούχα θυμάτων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων. Στη νέα ‘’καμπάνια μόδας’’ παρουσιάζονται σκισμένα σακάκια, πουκάμισα, φορέματα και άλλα είδη ένδυσης και προωθείται με το σύνθημα "Victim Fashion, κατασκευασμένο από ατύχημα". .
  • ΗΠΑ: 23χρονος πρώην κατάδικος παρίστανε 14χρονο αγνοούμενο!. Ο Μπράιν Μάικλ Ράινι εμφανίστηκε στο Νιούπορτ του Κεντάκι υποστηρίζοντας ότι δραπέτευσε από τους απαγωγείς του που τον κρατούσαν όμηρο τα οκτώ τελευταία χρόνια σε ένα ξενοδοχείο. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης για Εξάρχεια: Ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας. "Με τη ΝΔ το πανεπιστημιακό άσυλο δεν τροποποιείται απλώς, δεν αλλάζει, αλλά καταργείται. Η ΝΔ θα παραδώσει τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν" .
  • Βίτσας: Οι πρόσφυγες να σέβονται τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί. «Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν τους σκληρούς και ότι όσο περνάει η ώρα αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα, θα αρχίσουν να κάνουν άλλα πράγματα, όπως είναι οι επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών. Τους καλώ λοιπόν να μην κρατάνε μπροστά τους τα παιδιά τους γιατί δεν είναι πολύ λεβέντικο αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής .
  • Μητσοτάκης: Πρωτοφανής η παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας (VIDEO). Επίσκεψη στον Λιμενικό Σταθμό Ρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα έγιναν χθες βράδυ στα Εξάρχεια. .
  • Δένδιας στον ΣΚΑΪ για τα Εξάρχεια: Υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης. Οι λιμενικοί λειτούργησαν με περισσή αφέλεια και άγνοια κινδύνου δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας για το αιματηρό περιστατικό στα Εξάρχεια με τραυματίες λιμενικούς. .
  • Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει άμεσα εκλογές, τονίζοντας πως κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα ενώ πρόσθεσε πως μόνο έτσι θα πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή. .
Οικονομία
  • Καμπανάκι ΑΑΔΕ για πιθανή χαλάρωση των φορολογουμένων ενόψει εκλογών. Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η επίδραση του εκλογικού κύκλου ενδέχεται να συντελέσει στη μη έγκαιρη καταβολή των φόρων .
  • Ρέγκλινγκ: Υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ ο ESM. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επεσήμανε πως η εκταμίευση θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης και «όχι αργότερα από τις αρχές Μαΐου». .
  • Πράσινο φως του Eurogroup στη δόση του 1 δισ. ευρώ. Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. .
  • Οι ευρωεκλογές, το ευρώ και η Ελλάδα στο Βουκουρέστι. Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει την οικονομική κατάσταση στη ευρωζώνη στη σκιά των ευρωεκλογών, θέμα που θα απασχολήσει τους υπ. Οικονομικών που συνέρχονται στο Βουκουρέστι. .
  • Eurogroup: Πρώτο θέμα η δόση του 1 δισ. στη σημερινή συνεδρίαση. Η αποδέσμευση της δόσης του ενός περίπου δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι το πρώτο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. .
Αθλητισμός
  • Εκπληκτικός και πρώτος ο Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς. Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 45 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ, οδηγώντας τους Μπακς σε νίκη με 128-122 επί των Σίξερς μέσα στη Φιλαδέφλεια, καταφέρνοντας να «κλειδώσουν» το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια της Ανατολής. .
  • «Σούπερ» Σάκκαρη, συνεχίζει στο Τσάρλεστον. H 23χρονη πρωταθλήτρια ισοφάρισε σε 3-3 τις μεταξύ τους μονομαχίες και σημείωσε την τρίτη νίκη της καριέρας της κόντρα σε μία αθλήτρια που βρίσκεται μέσα στις δέκα κορυφαίες της κατάταξης. .
  • Πιτίνο: Ανυπομονώ για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ . Ο Ρικ Πιτίνο είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη-πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, πως ήταν τιμή του που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έφερε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ και στάθηκε τα 30 diflections των παικτών του και στον τρόπο παιχνιδιού των Κροατών και στα πολλά τρίποντα που επιχείρησαν. .
  • Euroleague: Νίκησε η Ζαλγκίρις, αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Κάουνας νίκησε μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και πήρε εκείνη την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας, καθώς έτσι τερμάτισε στην όγδοη θέση, αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. .
  • Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Μπουντούσνοστ με 20 πόντους - Σούπερ Καλάθης. Ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης έγραψε ιστορία στο παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία της Ευρωλίγκας που έκανε triple-double .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου