Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Τρακτέρ με μαύρες σημαίες στου δρόμους του Πύργου – Μεγαλειώδης κινητοποίηση από τους αγροκτηνοτρόφους της Ηλείας [video]


Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, 2019

Μεγαλειώδη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, θέλοντας να δείξουν και στον υπόλοιπο κόσμο την έκδηλη αντίθεσή τους προς τα κυβερνητικά τερτίπια που έχουν οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια τον πρωτογενή τομέα στην εξαθλίωση με δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους και φοροληστεία.
Το ξεκίνημα έγινε στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι αγρότες προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και να αποφασίσουν σε ποιο φορέα θα έκαναν πορεία και διαμαρτυρία, ενώ έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου θα δώσει το παρόν στην συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων και αντιπροσωπεία από την Ηλεία. Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτη Γιάνναρο και την πρόεδρος της Ομάδας Πύργου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Σία Ξενοστάθη, που τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και θα συμμετέχουν και αυτοί στους αγώνες για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα που συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά την επιβίωση όσων ασχολούνται με αυτόν αλλά και των οικογενειών τους, καθώς και η επιθυμία τους να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα που από μικρή ηλικία έχουν γνωρίσει, αποτέλεσε την αφορμή για να δώσουν συνέχεια στην κινητοποίησή τους με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έως και την είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Εκεί, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους με τη ρίψη σανού, γάλακτος, ελαιολάδου, κλαδιών ελιάς και σακιών με σταφίδα στην είσοδο της υπηρεσίας, ενώ ο αγροτοκτηνοτρόφος Πάνος Νικολούτσος πέρασε μια θηλιά στο λαιμό του, δείχνοντας έτσι με τον πιο παραστατικό τρόπο όσα έχουν προκαλέσει στους αγροτοκτηνοτρόφους τα βάναυσα μέτρα που η κυβέρνηση έχει θεσπίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την πρωτότυπη κίνηση διαμαρτυρίας τους, ακολούθησε η επίσκεψη αντιπροσωπείας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον συναντήσουν μιας και απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος κατέθεσε στη γραμματεία το ψήφισμα των αγροτοκτηνοτρόφων, στο οποίο αναφέρονται οι διεκδικήσεις τους. Τέλος, επέστρεψαν και πάλι στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, όπου συζητήθηκαν οι βάρδιες καθενός, αφού θα συνεχίσουν να παραμένουν στο ειδικό κατάλυμα που έχουν κατασκευάσει και το επόμενο διάστημα.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου