Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Ανεπιθύμητη» για τους ομογενείς η κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την οργή των πολιτών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας συνεχίζει να προκαλεί στους Έλληνες η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση μαζί με του πρόθυμους ψήφισαν κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών
«Ανεπιθύμητη» για τους ομογενείς η κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών | tovima.gr
Την οργή των πολιτών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας συνεχίζει να προκαλεί στους Έλληνες η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση μαζί με του πρόθυμους ψήφισαν κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Οι Έλληνες που εξέφραζαν από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία τους στη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία, εκφράζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τη δυσαρέσκεια τους.
Μάλιστα, αυτή η δυσαρέσκεια έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει φτάσει μέχρι την ομογένεια σε ΗΠΑ και Αυστραλία.
Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη οι ομογενείς αποφάσισαν φέτος για πρώτη φορά να μην καλέσουν κανένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, για πρώτη φορά, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην σταλεί η οποιαδήποτε πρόσκληση προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει εξοργίσει την πλειοψηφία της ομογένειας.
«Για μας τους ομογενείς αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αποφασίσαμε ομόφωνα, η μεγαλύτερη παρέλαση του Ελληνισμού, να γίνει χωρίς την παρουσία μελών της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα χωρίς βουλευτές» αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το newgreektv.com, και συνεχίζει:
«Είναι μια απόφαση που έχει σκοπό να στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η διασπορά, που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι βαθιά δυσαρεστημένη από τον τρόπο που αγνοείται ο ελληνικός λαός αναφορικά με τις εθνικές μας υποθέσεις».
Μάλιστα, προανήγγειλε περισσότερα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης περισσότερων αποφάσεων καθώς η στάση μας απέναντι στην ελληνική πολιτική σκηνή αναμένεται να σκληρυνθεί ακόμη περισσότερο», ολοκλήρωσε.
Λίγο καλύτερα, όμως καθόλου ενθαρρυντικά είναι τα τεκταινόμενα και στη Μελβούρνη, όπου η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου αποφάσισε μεν να καλέσει εκπροσώπους της ελληνικής βουλής, ωστόσο αυτό συνέβη με οριακή απόφαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», τα μέλη της επιτροπής «μοιράστηκαν» και έπειτα από μια «φορτισμένη» συζήτηση ακολούθησε ψηφοφορία όπου με μικρή διαφορά αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν η πρόσκληση γίνει αποδεκτή και αν θα έρθουν βουλευτές στην παρέλαση που θα γίνει στις 24 Μαρτίου.
«Είχαμε την υπόσχεση από την πολιτειακή κυβέρνηση ότι θα έρχονταν και φέτος Εύζωνες, αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε. Η πολιτειακή κυβέρνηση μας λέει ότι ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για το 2021 όταν θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821» μας είπε ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Αντώνης Τσουρδαλάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στη Μελβούρνη όσο και στη Νέα Υόρκη, οι φετινές παρελάσεις θα είναι αφιερωμένες στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου