Ποιος έκανε την υποκλοπή στον Στουρνάρα; Ο Πολάκης ή μήπως κάποιο άλλο... «βαλιτσάκι»; | tanea.grΜετά από μεγάλη καθυστέρηση ο Παύλος Πολάκης το πρωί στο facebook και αργότερα στη Βουλή έκανε κωλοτούμπα διαψεύδοντας ότι ηχογράφησε τον Γιάννη Στουρνάρα. «Δεν ηχογραφώ κανένα και ότι λέω το λέω ξεκάθαρα. Να μην πετά ο Στουρνάρας την μπάλα στην εξέδρα. Να πει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας μας».
Αυτά είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προφανώς τρομοκρατημένος γιατί η παράνομη ηχογράφηση τιμωρείται με έως και 10 χρόνια φυλάκιση αλλά και γιατί το Μαξίμου «του τράβηξε το αυτί» για τις μαφιόζικες πρακτικές που φέρεται να ακολούθησε.
Όμως, οφείλουμε να πιστέψουμε τον Παύλο Πολάκη, την ντομπροσύνη του και την κρητική λεβεντιά του. Να αποδεχθούμε ότι λέει την αλήθεια κι ότι πράγματι δεν ηχογράφησε κανέναν. Την ίδια στιγμή, όμως, ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ του ιδίου και του διοικητή της ΤτΕ, είναι ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.
Ο,τι ειπώθηκε, λέξη – λέξη καταγράφηκε με απόλυτη ακρίβεια στο ρεπορτάζ που ανήρτησε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός για τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, κύριος Βαξεβάνης.
Το μείζον ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: Αν δεν ηχογράφησε ο Πολάκης τη συνομιλία με τον Στουρνάρα τότε ποιος το έκανε; Διότι το κείμενο που είχε στα χέρια του ο Βαξεβάνης είναι αδύνατο να είναι από μνήμης. Δεν μπορεί να το θυμόταν έτσι ο υπουργός, αν υποθέσουμε ότι την ώρα που έπαιρνε τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη ήταν μόνος του. Κάποιος παρακολουθούσε λοιπόν και κατέγραφε την τηλεφωνική συνομιλία.

Ποιος ήταν ο υποκλοπέας;

Αν πιστέψουμε, επομένως, τον Πολάκη που ορκίζεται ότι δεν έκανε παράνομη καταγραφή, τότε ποιος είναι αυτός που την έκανε;
Στην πιάτσα κυκλοφορούν πολλές φήμες για «βαλιτσάκια» που… ταξιδεύουν καθημερινά στους αθηναϊκούς δρόμους. Όμως, αυτό που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι την επιχειρησιακή ικανότητα και την άριστη υλικοτεχνική υποδομή για να κάνει καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων την έχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ή και άλλα παραθεσμικά κέντρα που μπορούν να κάνουν υποκλοπές.
Είναι λοιπόν ένα ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί αφού πλέον υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα που θα διερευνήσει το πώς έγινε η υποκλοπή:
Δεν ήταν ο Πολάκης ο υποκλοπέας, τότε ποιος ήταν; Μήπως η ΕΥΠ η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει διοικητή άνθρωπο ο οποίος διορίζεται απευθείας από το Μαξίμου; Ή μήπως κάποιος άλλος που κυκλοφορεί… πίσω από τις κουρτίνες κι έχει τη δυνατότητα να κάνει καταγραφές;
Και να θυμίσουμε ακόμη ότι τους διαδρόμους του κτιρίου των μυστικών υπηρεσιών έχει διασχίσει και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κύριος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, νυν υπουργός και παλαιός διοικητής της ΕΥΠ;

Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να ερευνηθεί τάχιστα διότι αν η υποκλοπή σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα έχει γίνει από τις μυστικές υπηρεσίες, τότε είναι η απόλυτη εξωθεσμική ενέργεια η οποία παραπέμπει σε ακόμη πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
Βεβαίως, κανείς δεν θα απέκλειε και μια άλλη εκδοχή: Συγκεκριμένα, την υποκλοπή να την έχουν κάνει παραπολιτικά – παραδημοσιογραφικά ή επιχειρηματικά συστηματάκια και «συμμορίες» που θέλουν με τον τρόπο αυτό να εκβιάζουν. Και η υποκλοπή της συνομιλίας να πέρασε… απευθείας στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.
Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, είτε δηλαδή η ΕΥΠ είτε κάποιο… αδέσποτο «βαλιτσάκι» μπορεί και υποκλέπτει συνομιλίες σε τόσο ανώτερο επίπεδο, τότε τίθεται μείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα.

Υπάρχουν κι άλλες καταγραφές;

Και θα πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός αν οι τηλεφωνικές υποκλοπές δεν είναι μία αλλά δεκάδες. Για σκεφτείτε. Να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος λαμβάνει αποφάσεις που μπορούν να αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κάποιους που θα θέλουν να τις ξέρουν εκ των προτέρων;
Ισως εδώ να κολλάει μια ιστορία που είχε ακουστεί προ καιρού, ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, είχε ζητήσει την ενίσχυση των μέτρων αντιπαρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στο κτίριο της οδού Αμερικής αλλά και την ενίσχυση με firewall αδιαπέραστα των υπολογιστών της ΤτΕ.
Για σκεφτείτε τα ίδια «βαλιτσάκια» να κινούνται στο τρίγωνο Κολωνάκι – Ομόνοια – Σύνταγμα και να καταγράφουν συνομιλίες πολιτικών, τραπεζιτών ή επιχειρηματιών που βρίσκονται σ’ αυτήν την περιοχή.
Αν συμβαίνουν κάτι τέτοιο, είτε ο ωτακουστής είναι πράκτορας της ΕΥΠ είτε κάποιος ιδιώτης, τι μπορεί να έχει καταγράψει όλον αυτόν τον καιρό; Τι… στικάκια με συνομιλίες μπορεί να έχει στα χέρια του και να «πουλάει» πανάκριβα μυστικά;
Πρόκειται για ένα δυστοπικό περιβάλλον, ή όπως λέει ο λαός «άνοιξε το καπάκι του βόθρου» και βγαίνει μεγάλη πολιτική μπόχα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του παρακράτους που εξέθρεψε.
TA NEA