Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 2019


  • Μενίδι:Άνδρας έπνιξε τη μητέρα του με μαξιλάρι και στη συνέχεια παραδόθηκε . Σύμφωνα με την αστυνομία το πτώμα εντοπίστηκε έπειτα από υπόδειξη του 49χρονου γιου της ο οποίος μετέβη στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας και ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του πνίγοντας την με μαξιλάρι. .
  • Ύποπτη βαλίτσα έξω από δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια. Στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που ερευνούν το περιστατικό .
  • O ΣΚΑΪ στην Άσκηση Αιγιαλός: Σε ετοιμότητα οι πεζοναύτες-Μάχες σώμα με σώμα. Στην άσκηση συμμετείχαν αρματαγωγά, κανονιοφόροι, ελικόπτερα, ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και μονάδες και μέσα του Στρατού Ξηράς. .
  • Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά. Παράλληλα, συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ροφήματα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης. .
  • Ένας ηλικιωμένος τραυματίας από φωτιά σε γηροκομείο στο Άργος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ενοίκου και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. .
Κόσμος
  • SOS για τα γυναικόπαιδα που φεύγουν από το τελευταίο προπύργιο του ISIS. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, περίπου 44.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, οι οποίοι πλέον βρίσκονται περικυκλωμένοι μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα κοντά στο χωριό Μπαγκούζ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. .
  • ΗΠΑ: Γονείς-τέρατα παραδέχθηκαν ότι βασάνισαν τα 13 παιδιά τους. «Πρόκειται για μία από τις χειρότερες υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που έχω ποτέ χειριστεί» δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας του Ριβερσάιντ Μάικλ Χέστριν. .
  • Ισπανία: Σκότωσε τη μητέρα του, την τεμάχισε και την φύλαξε σε τάπερ. Οι αστυνομικοί βρήκαν "λείψανα σε διάφορα τάπερ" στο σπίτι της οικογένειας, στη συνοικία Σαλαμάνκα, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας .
  • Αυστρία: Πρόστιμο μαμούθ σε κτηνοτρόφο. Μία αγελάδα του σκότωσε γυναίκα. Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των αγροτών στις αυστριακές Άλπεις μετά τη βαριά ποινή που επιβλήθηκε σε έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο μιας τουρίστριας που δέχτηκε επίθεση από μια αγελάδα. .
  • Βιετνάμ: Προσήχθησαν από τις Αρχές οι σωσίες των Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν . Οι σωσίες του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ προσήχθησαν κι ανακρίθηκαν από την αστυνομία, αφού οργάνωσαν σήμερα μια «συνάντηση» στο Ανόι, όπου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας για τη δεύτερη Σύνοδο μεταξύ τους. .
Πολιτική
  • Δράμα: Αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο. Από έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες αλλά και αντεγκλήσεις με τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίστηκε η εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με θέμα «Η Ανάκαμψη της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», στην οποία μιλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
  • Μητσοτάκης: Στόχος μας να γίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα . Ο κ Μητσοτάκης εξήγησε ότι "αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές το Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του το πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. .
  • Αντιπολίτευση κατά Κατρούγκαλου: Βάλε πάγο σε συμφωνίες για εθνικά ζητήματα. Πυρ ομαδόν στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο από την Αντιπολίτευση στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. .
  • Τσίπρας: Οι Πρέσπες έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επίκεντρο το Brexit, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. .
  • Τζανακόπουλος: Θα κάνουμε 4.500 προσλήψεις μονίμων στην ειδική αγωγή . «Θα υπερβούμε τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» .
Οικονομία
  • Επιβράδυνση της οικονομίας το 2022 και το 2023 προβλέπει το ΥΠΟΙΚ. Επιβράδυνση της οικονομίας για το 2022 και το 2023 προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε εν όψει της σύνταξης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. .
  • ΤΑΙΠΕΔ: Στα 1,4 δισ. το τίμημα για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της χρονικής επέκτασης κατά 20 χρόνια της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» .
  • Fitch: Κίνδυνος capital controls από κόκκινα δάνεια - δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμούς 2,3% το 2019 και 2,2% το 2020 .
  • Ανακοινώθηκε το μεγάλο deal: Στο Costa Navarino ο έλεγχος του Hilton. Το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. στην οποία ανήκε το Hilton απέκτησε η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino. Τα σχέδια του ομίλου μετά την εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, Hilton. .
  • Ο Αλμούνια αξιολογητής του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο κ. Αλμούνια αποδέχθηκε την αποστολή. «Εχει τα σωστά προσόντα και την εμπειρία για να ηγηθεί αυτής της άσκησης και να παραδώσει μια έγκυρη και ανεξάρτητη αξιολόγηση», τόνισε. .
Αθλητισμός
  • UEFA: Ένας χρόνος αποκλεισμός με διετή αναστολή η ΑΕΚ. Ένας χρόνος αποκλεισμός την Ευρώπη με διετή αναστολή και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ήταν η τιμωρία της UEFA για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ. .
  • Στην 14η θέση της UEFA έπεσε η Ελλάδα. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με τις προκρίσεις των ομάδων από την Τσεχία και την Κροατία, βάζουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση στην κατάταξη της UEFA. .
  • Αντετοκούνμπο: Ο Nίκος Παππάς με είχε νικήσει 33-0 σε μονό! (video). Για ένα συμβάν που τον σημάδεψε και το θυμάται ακόμα και τώρα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Νίκο Παππά του Παναθηναϊκού. .
  • Αυτές είναι οι ομάδες που πέρασαν στη φάση των «16» του Europa League. Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η φάση των «32» του Europa League και, πλέον, είναι γνωστές οι 16 ομάδες που το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπουν στην κληρωτίδα. .
  • Europa League: Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού έβαλε η Ντιναμό. Ευρωπαϊκό φινάλε για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντιναμό στο παγωμένο Κίεβο, αν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, και έμειναν εκτός Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου