Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019

  • Φωτιά σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Απεγκλωβίστηκε νήπιο . Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε νήπιο από διαμέρισμα στη Βάρκιζα, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς. .
  • Λάρισα: Ολοκληρωτική η καταστροφή στο εργοστάσιο ξυλείας από τη πυρκαγιά. Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του εργοστασίου ξυλείας στην παλαιά Eθνική Οδό Λάρισας - Βόλου στο ύψος της Γαλήνης και Πλατυκάμπου, που τυλίχτηκε στις φλόγες το απόγευμα της Τετάρτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. .
  • Ρουβέν Ριβλίν: Στρατηγικοί εταίροι το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος. Μήνυμα πως το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι μόνο γείτονες αλλά και στρατηγικοί εταίροι, στέλνει ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρουβέν Ριβλίν. .
  • Μήνυμα Κουφοντίνα: Προειλημμένη απόφαση η μη χορήγηση άδειας . "Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων." .
  • Γερουλάνος: 3 προτεραιότητες για να ξανανιώσουν οι κάτοικοι περήφανοι. Τη δεύτερη «Συνάντηση Αθηναίων» είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, στον Κολωνό, μια ιστορική περιοχή της Αθήνας. .
Κόσμος
  • Συνάντηση Μπολσονάρου - Γκουαϊδό στη Βραζιλία. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Ζαΐχ Μπολσονάρου, θα συναντηθεί σήμερα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης προεδρίας, στρατηγό ε.α. Οτάβιο Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους. .
  • ΗΠΑ: Απαραίτητη η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σημειώνεται πως ο Σάναχαν συζήτησε με κορυφαία στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων σχετικά με την κρίση. .
  • Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τις τροπολογίες Κούπερ και Κόστα. Οι τροπολογίες του βουλευτή των Συντηρητικών, Αλμπέρτο Κόστα, για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων και των Βρετανών πολιτών μετά το Brexit, και της βουλευτή των Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, που επιβεβαίωνε τις χθεσινές δεσμεύσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, έγιναν δεκτές από την Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την υποστήριξη που έλαβαν από την κυβέρνηση. .
  • Οκτώ τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας. Το χρυσάφι εξαφανίστηκε με κυβερνητικά οχήματα ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης απουσίαζε στο εξωτερικό και οι φύλακες ήταν άφαντοι, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters. .
  • Παραίτηση και αποχώρηση Ράμα από την χώρα ζητά η αντιπολίτευση στην Αλβανία. Η αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει για αύριο νέα μεγάλη συγκέντρωση στα Τίρανα. .
Πολιτική
  • Συναντήσεις Μητσοτάκη με τη ρωσική ηγεσία στη Μόσχα. Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν αλλά και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, βρίσκονται στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέπτεται -για δεύτερη ημέρα- τη Μόσχα. .
  • Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί το πρωί της Πέμπτης. Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, θα έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. .
  • Γέφυρες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο Τσίπρας. Κοινό αφήγημα για τον χρόνο των εκλογών ζήτησε από τις τάσεις ο πρωθυπουργός μετά τις ενοχλήσεις που προκάλεσε η υπουργοποίηση δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. .
  • «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Φώτη Καρύδα με τη ΝΔ . Κατεβαίνει με τη ΝΔ ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. .
  • Συνάντηση Τσίπρα-Ελλήνων εφοπλιστών. Κάλεσμα για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία απηύθυνε κατά την συνάντηση του με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. .
Οικονομία
  • HΠΑ: Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά πριν από μια εμπορική συμφωνία με Πεκίνο. «Θα πρέπει να καταφέρουμε να συνάψουμε μια συμφωνία που θα αποτελέσει σημείο καμπής στις οικονομικές σχέσεις μας με την Κίνα» επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος. .
  • Την ίδρυση ευρωπαϊκής οικονομικής αστυνομίας προτείνει το ευρωκοινοβούλιο . Η ειδική επιτροπή του ΕΚ υιοθέτησε την Τετάρτη λεπτομερές σχέδιο για πιο δίκαιη και αποτελεσματική φορολογία, καθώς και για την αντιμετώπιση του φορολογικού εγκλήματος. .
  • Εμμένει η Αθήνα για τις 120 δόσεις . Μετά το τελεσίγραφο των θεσμών μέσω της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πηγές του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωναν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει κανονικά. .
  • Μήνυμα Μοσκοβισί στην Ελλάδα: Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές. «Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές», ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. .
  • Μπλόκο στη δόση από ΕΕ - Η προθεσμία για α’ κατοικία, ΑΑΔΕ και ενεργειακά . Προθεσμία 12 ημερών δίνουν οι θεσμοί στην κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τρία κρίσιμα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, προκειμένου αυτή να λάβει χώρα στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου. .
Αθλητισμός
  • Κύπελλο Ισπανίας: Πάρτι της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» . Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πήρε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας για 6η διαδοχική χρονιά. .
  • Κύπελλο Ελλάδας: Δια πυρος και σιδήρου πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Με ένα πέναλτι που κέρδισε σε σουτ του Μίσιτς από τον Μανθάτη στο 119’ ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 4-2 κόντρα στον γενναίο Πανιώνιο. .
  • Με Τσιτσιπά η Εθνική τένις στο Davis Cup. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα τένις στο φετινό Davis Cup και συγκεκριμένα ενός ομίλου που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. .
  • Με φόρα στους «4» του Κύπελλο ο Αστέρας. Έκανε... check-in για τα ημιτελικά ο Αστέρας. Οι Αρκάδες επικράτησαν 4-1 του Εργοτέλη και με δύο νίκες προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. .
  • Σε δημοπρασία η καριέρα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάαρ. «Mεγάλο μέρος των εσόδων» θα ωφελήσει τo «Skyhook», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου