Ρώσος Ναύαρχος απειλεί τις ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε μόλις πέντε λεπτά για να σας χτυπήσουμε | tanea.gr
Μία μόλις ημέρα μετά το αυστηρό μήνυμα του ρώσου προέδρου προς την αμερικανική πλευρά περί ανάπτυξης πυραύλων σε περίπτωση απειλής από τις ΗΠΑ, νέες δηλώσεις ρώσου αντιναύαρχου έρχονται να δυσχεράνουν το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, ο αντιναύαρχος ε.α. Vsevolov Khmyrov, είπε σε δημοσιογράφους ότι η ρωσική πολεμική μηχανή διαθέτει την ικανότητα να πλήξει μέσα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών κρίσιμα κέντρα διοίκησης εντός της αμερικανικής επικράτειας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Ζircon, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν και να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά. Ο Vsevolov Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, η Ουάσιγκτον θα ελέγχει τα πυραυλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη, «από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου».
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως  «οι ρωσικοί πυραύλοι όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου – κέντρα διοίκησης».
«Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. απόσταση από την ακτή, τότε οι πύραυλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5 λεπτά» πρόσθεσε.
«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι τρία σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon» συνέχισε ο ρώσος αντιναύαρχος ε.α., μία μόλις ημέρα μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις Πούτιν.
ΤΑ ΝΕΑ