Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση με Μάσλοβ ο κ. Αποστολάκης

Ο κ. Ευ. Αποστολάκης και ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μάσλοβ, χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος τέθηκαν επί τάπητος κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μάσλοβ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατόπιν αιτήματος του Ρώσου πρέσβη, όπως διευκρινίστηκε στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΕΘΑ. Οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι καλές, αν και σχετικά περιορισμένες από κάθε άποψη. Ωστόσο, το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) περιλαμβάνει το κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300, το οποίο χρήζει υποστήριξης και συντήρησης. Ελλάδα και Ρωσία έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση (Follow On Support) για αναβάθμιση και υποστήριξη των συστημάτων, αλλά και ανανέωση της πιστοποίησης για τους πυραύλους των συγκεκριμένων συστημάτων. Τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται και μια συζήτηση για αναβάθμιση των συστημάτων, ώστε να δέχονται τα νεότερης κατασκευής βλήματα. Ηδη έχουν αποσταλεί στη Ρωσία δύο από τα υφιστάμενα βλήματα των ελληνικών S-300, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η γενική κατάστασή τους.
Πέρα από τους S-300, η Π.Α. διαθέτει και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 που είναι και αυτά ρωσικής κατασκευής. Για τα συγκεκριμένα συστήματα απαιτείται, επίσης, αναβάθμιση αλλά και πιστοποίηση των βλημάτων που φέρουν. Συνεργασία και συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα υπάρχουν και για την υποστήριξη των τεσσάρων, ρωσικής σχεδίασης, αερόστρωμνων τύπου Zubr που εντάσσονται στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου