Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019

  • Επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια. Επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλέργη στα Εξάρχεια. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Στην επόμενη κλήρωση το Τζόκερ θα μοιράσει 2,3 εκατ. ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. .
  • Χανιά: Πυροβολισμοί κατά κτηνοτρόφου στο χωριό Μαλάθυρος. Oι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης. .
  • Θρίλερ με πτώμα σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Ένα πτώμα τυλιγμένο σε σεντόνι και δεμένο με σχοινιά εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί που εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. .
  • Μπακογιάννης: «Στόχος μας οι επισκέπτες της Αθήνας να έρχονται ξανά». Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με το προεδρείο του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας .
Κόσμος
  • Μεξικό: Οι κλοπές καυσίμων μειώθηκαν κατά 72%. Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι κλοπές καυσίμων στη χώρα μειώθηκαν κατά 72% από την έναρξη, στα τέλη του 2018, του εθνικού σχεδίου ευρείας κλίμακας για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, η οποία στοιχίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο κάθε χρόνο. .
  • Γερμανία: Για παράνομες πωλήσεις στο Μεξικό καταδικάστηκε βιομηχανία όπλων. Δύο πρώην υπάλληλοι της βιομηχανίας καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή. Τρεις άλλοι αθωώθηκαν από δικαστήριο της Στουτγάρδης. .
  • Η γερμανική βουλή επέτρεψε σε γιατρούς τη διαφήμιση υπηρεσιών άμβλωσης. Με βάση την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που ψηφίστηκε χθες βράδυ, οι γιατροί θα επιτρέπονται να διευκρινίζουν, στους ιστοτόπους τους για παράδειγμα, ότι παρέχουν υπηρεσίες τερματισμού εγκυμοσύνης. .
  • Συρία: Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί θα μείνουν πίσω μετά την αποχώρηση. Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μια «μικρή» ομάδα, περίπου «200 στρατιωτικών» στη Συρία, σε «ειρηνευτικό» ρόλο, για απροσδιόριστη χρονική περίοδο μετά την αποχώρηση της δύναμής τους που είναι ανεπτυγμένη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. .
  • Συζήτηση Τραμπ-Ερντογάν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους σήμερα, να πραγματοποιηθεί η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, σε συμφωνία με τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών. .
Πολιτική
  • Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Πάιατ στη Βουλή. Συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης. .
  • Στο «ψυγείο» η μείωση των μετακλητών των πρώην αξιωματούχων. Πρώην πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής, διατηρούν έως 5 μετακλητούς για μια ακόμη κοινοβουλευτική περίοδο, καθώς προωθείται «πάγωμα» της ψηφισμένης ρύθμισης για μείωσή τους αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές. .
  • Ο Πολάκης απαντά στον Σαββόπουλο: Μόνο κοινό με τα νιάτα σου το ντέφι . Επίθεση στον Διονύση Σαββόπουλο για τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Αταίριαστοι, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. .
  • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 παρουσίασε χθες ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης στον πολυχώρο "Αννα - Μαρία Καλουτά" στο Νέο Κόσμο. .
  • Επέκταση της άρσης αξιόποινου για πρώην Διοικήσεις θυγατρικών της ΕΟΜΜΕΧ. Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας προβλέπει προστασία από ποινική δίωξη ή άλλα μέτρα διοικητικού καταναγκασμού και για χρέη προς τρίτους από έκδοση επιταγών. .
Οικονομία
  • Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή δασμών σε εισαγωγές σωλήνων από Ελλάδα . Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι κατέληξε στο οριστικό συμπέρασμα πως οι συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται από τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους στην εγχώρια αγορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επιβολή δασμών στο συγκεκριμένο προϊόν. .
  • Τσακαλώτος: Στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά τα καταφέραμε. Τα τέσσερα διακυβεύματα που σηματοδοτούν τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, δημιουργώντας μια καλύτερη Ελλάδα για το μέλλον, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα σήμερα το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι τραπεζικές θυρίδες. Οι τράπεζες θα ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές εφόσον προηγουμένως έχουν δεχθεί αίτημα από αυτές, κατά πόσον ένας φορολογούμενος ή επιχείρηση διατηρεί σε αυτές καταθετικούς λογαριασμούς, δανειοδοτικούς ή και θυρίδες. .
  • Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση - τράπεζες για πρώτη κατοικία & κόκκινα δάνεια. Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για το ζήτημα του νέο «νόμου Κατσέλη» και την προστασία της πρώτης κατοικίας. .
  • Ανάλυση ΣΕΒ: Κάθε Έλληνας χρωστά 29.700 ευρώ στους δανειστές στο εξωτερικό. Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ "How's Life" .
Αθλητισμός
  • Στην 14η θέση της UEFA έπεσε η Ελλάδα. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με τις προκρίσεις των ομάδων από την Τσεχία και την Κροατία, βάζουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση στην κατάταξη της UEFA. .
  • Αντετοκούνμπο: Ο Nίκος Παππάς με είχε νικήσει 33-0 σε μονό! (video). Για ένα συμβάν που τον σημάδεψε και το θυμάται ακόμα και τώρα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Νίκο Παππά του Παναθηναϊκού. .
  • Αυτές είναι οι ομάδες που πέρασαν στη φάση των «16» του Europa League. Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η φάση των «32» του Europa League και, πλέον, είναι γνωστές οι 16 ομάδες που το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπουν στην κληρωτίδα. .
  • Europa League: Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού έβαλε η Ντιναμό. Ευρωπαϊκό φινάλε για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντιναμό στο παγωμένο Κίεβο, αν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, και έμειναν εκτός Europa League. .
  • Μπερτομέου: Δυνατή η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα χωρίς συμμετοχή σε πρωτάθλημα. Το είπε με αφορμή τις απειλές της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σίγουρα αφορά και τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου