Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019


  • Σεισμός 3,3R βόρεια της Ζακύνθου. Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, ανοιχτά της Ζακύνθου. .
  • Πάιατ: Η πιο στενή συνεργασία στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε πως «η εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα έχει ισχυρή διακομματική υποστήριξη από τις ΗΠΑ. .
  • Ηράκλειο: Ξεκίνησε η υπερχείλιση στο Φράγμα Αποσελέμη. Η πρώτη φυσική υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη, από το 2013 που παραδόθηκε το έργο, ξεκίνησε λίγο πριν 10 το βράδυ, μετά την πλήρωση του ταμιευτήρα, από τις πρωτοφανείς ποσότητες νερού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. .
  • Επίθεση στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας στη Μιχαλακοπούλου . Η αστυνομία έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε επτά προσαγωγές. .
  • Σταμάτης Πουλής: Στο ΚΕΕΠΝΟ ήμουν απλός υπάλληλος. Oυδέποτε άσκησα Διοίκηση. Απλός υπάλληλος χωρίς αρμοδιότητες σε προσλήψεις ήταν ο Σταμάτης Πουλής, όπως αναφέρει σε δήλωση του σχετικά με τη δίωξη σε βάρος του για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ .
Κόσμος
  • Κόεν: Ανυπομονώ να αφηγηθώ στον λαό τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Ο επί σειρά ετών προσωπικός δικηγόρος και αυτοαποκαλούμενος «fixer» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανήγγειλε πως θα εκθέσει σήμερα δημόσια τους λόγους για τους οποίους οι Αμερικανοί πρέπει να πιστέψουν τον ίδιο και όχι τον αρχηγό του Κράτους. .
  • Τραμπ: Ευκαιρία για την Πιονγκγιάνγκ να ακμάσει σαν το Βιετνάμ . Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ εάν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών. .
  • «Χρόνια πολλά» Πούτιν σε Ερντογάν για τα 65α γενέθλιά του. Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε την προσωπική συμβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ενίσχυση των τουρκορωσικών σχέσεων, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. .
  • Ο Ερντογάν ζητά από τις ΗΠΑ να αλλάξουν προσέγγιση για τους S-400. Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αλλάξει η προσέγγιση των ΗΠΑ απέναντι στην εξαγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιστροφής από αυτή την συμφωνία με την Ρωσία. .
  • Νιγηρία: Δεύτερη θητεία στην προεδρία για τον Μουχαμαντού Μπουχάρι. Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι κέρδισε δεύτερη θητεία στο τιμόνι του πολυπληθέστερου αφρικανικού κράτους, της μεγαλύτερης οικονομίας και σημαντικότερης πετρελαιοπαραγωγικής χώρας της Μαύρης Ηπείρου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα που είχε δημοσιοποιήσει η εκλογική επιτροπή ως αργά το βράδυ της Τρίτης. .
Πολιτική
  • Κουμουτσάκος: Ισχυρές προοπτικές για στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ. Η χώρα μας έχει το γεωπολιτικό κεφάλαιο για να είναι και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον ρόλο του κομβικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. .
  • Προβάδισμα 6,5 μονάδων για ΝΔ, η πλειοψηφία αρνείται το «Βόρεια Μακεδονία». Πεντακομματική Βουλή με την συμφωνία των Πρεσπών να επηρεάζει βαθιά τις επιλογές των πολιτών δείχνει νέα δημοσκόπηση. .
  • ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι απορρίπτουν με αιχμές το άνοιγμα Τσίπρα για κοινό μέτωπο. Ο πρωθυπουργός «είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ. .
  • Άνοιγμα Τσίπρα σε ολόκληρο τον «προοδευτικό χώρο» για τις ευρωεκλογές. «Πλατύ» κάλεσμα σε όσους «αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο» απήθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών για την Ευρωβουλή. .
  • Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία άρσης βουλευτικής ασυλίας Μάριου Σαλμά. Η υπόθεση αφορά σε ζημιά του ΕΟΠΥΥ από υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις. .
Οικονομία
  • Εύσημα και καμπανάκι για το 1 δισ. ευρώ ετοιμάζουν οι θεσμοί για την Ελλάδα. Διορία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου. .
  • Ποδαρικό με υστέρηση στις δημόσιες επενδύσεις. Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. .
  • ΓΣΕΕ: Οι τριετίες αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων. Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι οι τριετίες αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και καλεί το υπουργείο Εργασίας να καταργήσει άμεσα τις μνημονιακές διατάξεις που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιτείνουν τη σύγχυση και ενισχύουν την εργοδοτική παραβατικότητα. .
  • Απαλλάσσονται από τον ΕΦΝΙΑ 2019 οι πυρόπληκτοι σε Μάτι και Κινέτα. Άμεση κατάθεση σχετικής ρύθμισης προανήγγειλε το ΥΠΟΙΚ. .
  • Νέα έκδοση ομολόγου τον Μάρτιο εξετάζει η Ελλάδα. Κρίσιμος παράγοντας θα είναι η δεύτερη μετα-Μνημονιακή έκθεση προόδου που θα δημοσιοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι θεσμοί. .
Αθλητισμός
  • Σε δημοπρασία η καριέρα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάαρ. «Mεγάλο μέρος των εσόδων» θα ωφελήσει τo «Skyhook», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. .
  • Σπουδαία κίνηση από τον προπονητή των Κλίπερς για τον Νοβίτσκι. Πήρε τάιμ-άουτ ο Ντοκ Ρίβερς για να αποθεώσουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι .
  • Σούπερ ο Ολυμπιακός, ξέσπασε στον ΟΦΗ. Τα… σπασμένα του Ολυμπιακού από την Ντιναμό πλήρωσε ο ΟΦΗ στο Φάληρο. Οι ερυθρόλευκοι δεν επηρεάστηκαν ούτε από τις ατυχίες των τραυματισμών και με επιθετικό ρεσιτάλ (χατ-τρικ Χασάν) έφτασαν στο 5-1! .
  • Σούπερ Μήτογλου «καθάρισε» για το αήττητο του Παναθηναϊκού!. Δύσκολα τα βρήκε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στον μαχητικό Κολοσσό Ρόδου ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέταρτο πάτησε το… γκάζι και με μπροστάρη τον σούπερ Μήτογλου νίκησε 88-78 για το 16-0 στην Α1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου