Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί τη Βοστώνη στις αρχές Μαρτίου


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Δ./ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ.Share
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Βοστώνη στις αρχές Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, θα είναι ο ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα, που έχει καθιερώσει ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργιος Μπεχράκης στη Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου του Tufts στη Βοστώνη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραμείνει μία μόνο ημέρα στη Βοστώνη, λόγω των πολλαπλών καθηκόντων του στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τη Βοστώνη καθότι σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα βραβεία «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του, με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Stanford, στον τομέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και στη συνέχεια τις ολοκλήρωσε στη Σχολή Επιχειρήσεων του Harvard γνωστή ως Harvard Business School στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα διαλέξεων για την Ελλάδα το καθιέρωσε πριν μερικά χρόνια ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος και το χρηματοδοτεί διότι επιθυμεί η Ελλάδα να είναι παρούσα στον ακαδημαϊκό χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα της Βοστώνης, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον ακαδημαϊκές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης, ο κ. Μπεχράκης έχει καθιερώσει ειδικό πρόγραμμα στον ιατρικό τομέα και φέρνει ιδίοις εξόδοις κάθε χρόνο γιατρούς από την Ελλάδα για μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια της Βοστώνης και οι οποίοι συνάμα παρακολουθούν σεμινάρια και διαλέξεις στο κορυφαίο νοσοκομείο της Βοστώνης «Brigham and Women’s Hospital».
Ακόμα, o κ. Μπεχράκης ηγείται της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα την οποία χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους αποτρέποντάς τους να καπνίζουν.
Στο Μουσείο Καλών Τεχνών έχει ιδρύσει ολόκληρη πτέρυγα αφιερωμένη στην Ελλάδα και στην αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή τέχνη, την οποία επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον Κόσμο.
Ομιλία σε κομματική εκδήλωση
Στο μεταξύ, επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκδήλωση κοπής πίτας της γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, το βράδυ της Τετάρτης.
“Για τον κ. Πολάκη τα δεδομένα μιλάνε μόνα τους. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις και να τον αδειάσει γιατί θα είναι σαν να απαρνιέται τον εαυτό του, γιατί Τσίπρας ίσον Πολάκης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν.
Αναφέρθηκε στις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές, το ρολόι μετρά αντίστροφα και εκτίμησε τις ενδεχόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα:
-ή ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει πανικόβλητος να κάνει εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές και να στηθούν τέσσερις κάλπες, όπου θα στείλουμε το μήνυμα φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα
-ή θα πάρει το ρίσκο να κάνει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο οπότε οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνική κάλπη και ο κ. Τσίπρας θα πάρει το πρώτο μήνυμα ότι η ΝΔ έρχεται ανανεωμένη να δώσει λύση στα προβλήματα. Η μεγάλη μάχη θα είναι των ευρωεκλογών, είπε και επέστησε την προσοχή στα στελέχη του ” δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός και καμία χαλάρωση. Ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος και θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή”. Είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση ώστε να μην υπάρξει κάλπη δίχως να υπάρχει ένας εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ.
Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε ότι στον δρόμο προς τις εκλογές θα πρέπει να υπενθυμίζουν τέσσερα πράγματα:
-πρώτον ότι οι κυβερνώντες εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους πολίτες, τάζοντας ανέφικτα πράγματα και προδίδοντας ελπίδες και προσδοκίες των πολιτών
-δεύτερον ότι μας έπνιξαν στους φόρους και στις εισφορές, διέλυσαν τη μεσαία τάξη με υπερφορολόγηση
-τρίτον την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είπαν όχι και θα είναι υπόλογος γι αυτό στην ιστορία
-τέταρτον αφόρητη την υποβάθμιση της Δημοκρατίας.
Αυτά τα οποία έχουμε βιώσει, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι πρωτοφανή, βουλευτές γυρολόγοι που ανταλλάσσουν την εφήμερη στήριξη τους με υπουργικές καρέκλες. Ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανταλλάσσουν μηνύματα με γλώσσα που ταιριάζει στην Καμόρα, αυτούς είχε επιλέξει ο κ. Τσίπρας για τους ευαίσθητους τομείς. Ακολούθως ανέφερε ότι αυτοί που τον έβριζαν γίνονται σήμερα υπουργοί του. Η μάχη που δίνει η ΝΔ, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία μάχη για την Ελλάδα και για τα παιδιά μας, μία μάχη για τις επόμενες γενιές ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ανασάνει. “Αξίζουμε πολύ καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση από αυτό τον θλιβερό θίασο που μας κυβερνά τα τελευταία 4 χρόνια”, είπε και πρόσθεσε ότι “δεν αρκεί να αναδεικνύουμε τα στραβά της κυβέρνησης αυτό είναι το εύκολο. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να δώσουν θετική ψήφο. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση”. Διαβεβαίωσε ότι “δεν θα κάνουμε τα ίδια, άλλη πολιτική θα ακολουθήσει η ΝΔ στην οικονομία, στην Παιδεία, στην ασφάλεια των πολιτών”.
Ανέφερε επιγραμματικά ορισμένες από τις δεσμεύσεις του: “Στον πρώτο μήνα θα μειωθούν οι φόροι. Δεν αντέχει άλλο η ελληνική οικογένεια αυτή την υπερφορολόγηση”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι θα μιλήσουμε στους πολίτες για το πώς θα χτίσουμε τη μεσαία τάξη που διαλύθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα δώσουμε ευκαιρίες σε όσους αξίζουν και αγωνίζονται και όχι επιδόματα.
Έθεσε το ερώτημα για το τι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό δίνοντας απάντηση στον πρωθυπουργό για τα περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνική δικαιοσύνη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνει ένα παιδί που γεννήθηκε σε μία υποβαθμισμένη περιοχή να μπορέσει να πάει σε ένα καλό σχολείο, σε ένα πρότυπο σχολείο και μετά να σπουδάσει σε ένα καλό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική δημόσια υγεία και κυρίως για τους πλέον αδύναμους και εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να αισθάνονται οι Έλληνες ασφαλείς εκεί που ζούνε, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που η ΝΔ το ξεκίνησε.
Θέλουμε να αυξήσουμε την πίτα μέσω της ανάπτυξης και να μοιράσουμε δίκαια την πίτα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι όταν μιλάμε για ανάπτυξη δεν εννοούμε τον επιχειρηματία αλλά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Η ΝΔ, συνέχισε, είναι κόμμα ριζωμένο στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Μίλησε για τις περιφερειακές εκλογές, λέγοντας ότι η ΝΔ έχει δώσει ξεκάθαρο στίγμα, θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γιατί όχι και όλες τις περιφέρειες. Απευθύνθηκε στον Γιώργο Πατούλη, που βρισκόταν στην εκδήλωση λέγοντας ότι “θα σε στηρίξουμε για να είσαι ο επόμενος περιφερειάρχης Αττικής” και παρομοίως είπε και για την Ρόδη Κράτσα που “θα είναι η επόμενη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων”.
Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι στην ίδια αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που είχε κατακλυστεί από κόσμο, είχε κάνει την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση όταν διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος και ευχαρίστησε τα στελέχη αλλά και τους απλούς οπαδούς για την προσφορά τους στην παράταξη. Έκτοτε είπε, είμαστε περισσότεροι και ισχυρότεροι και έτοιμοι να στείλουμε σε όλη την χώρα το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι υποδεχόμαστε πολλές και πολλούς νέους φίλους, ευχαρίστησε όμως εκείνους που δεν έφυγαν ποτέ από την παράταξη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των 15 υποψηφίων για τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα υπερήφανο για την ιστορία του το οποίο τιμά τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της, αλλά και ένα κόμμα που τολμά να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. “Κρατήσαμε τα καλά του παρελθόντος και μπολιάσαμε τη ΝΔ με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες αντιλήψεις. Ανακοινώσαμε σήμερα 15 νέους υποψηφίους που συμβολίζουν την δημιουργική ανανέωση και τα οποία μαζί με τα έμπειρα στελέχη και υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μειμαράκη θα δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών. Η ΝΔ δεν έχει στεγανά είναι ένα κόμμα βαθιά αξιοκρατικό που πάντα θα ανταμοίβει την προσπάθεια και θα αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το 2019 θα είναι το έτος εκλογών που θα κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η νίκη της ΝΔ θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα. Παραβρέθηκαν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τσιάρας οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, βουλευτές και υποψήφιοι καθώς και εκατοντάδες στελέχη του κόμματος.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σπ. Γκουτζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου