Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εφοδος της εφορίας στις τραπεζικές θυρίδες των φορολογούμενων (όλη η απόφαση)

Βάζουν "χέρι" παντού, κινητά και ακίνητα.
Προσέξτε τις γυναίκες σας!!!  Και ο λαός ZZZZZZZZZ…  
Μη μιλάτε, μη μιλάτε γιατί ο λαός... «κοιμάται»! 

Και οι πολιτικοί σε ακριβές διακοπές και μπουζούκια άλα... Γιαννόπουλου.  Εμείς παλεύουμε για μία Ελλάδα ελεύθερη και πολιτισμένη και όχι φασιστικές νοοτροπίες.


Περιμένουμε να δούμε πότε θα βάλουν φόρο
στον αέρα, το νερό και στους τάφους.

Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου ανοίγει ο δρόμος για αυτοματοποιημένες και στοχευμένες  κατασχέσεις  και σε θυρίδες καθώς το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών
Πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων των φορολογουμένων αλλά και για πληρωμές που γίνονται  μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών καθώς επίσης και για τις  λήψεις και αποπληρωμές δανείων αποκτούν από τον Μάρτιο οι φορολογικές αρχές.
Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου ανοίγει ο δρόμος για αυτοματοποιημένες και στοχευμένες  κατασχέσεις  και σε θυρίδες καθώς το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων φορολογουμένων αλλά και για:
- τα κινητά περιουσιακά στοιχεία (κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, πλάκες χρυσού κ.λπ.) και τα ρευστά διαθέσιμα που έχουν ασφαλίσει σε θυρίδες τραπεζών,
- τις πάσης φύσεως συναλλαγές τους μέσω «πλαστικού χρήματος» και
- τις λήψεις και αποπληρωμές πάσης φύσεως δανείων (καταναλωτικών, προσωπικών, στεγαστικών και επιχειρηματικών).
Με την επέκταση της δυνατότητας πρόσβασης του Σ.Μ.Τ.Λ. και Λ.Π. και στις τραπεζικές θυρίδες, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα δάνεια των φορολογουμένων, οι διωκτικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία και χρηματικά ποσά σε μετρητά που κατέχουν αλλά αποκρύπτουν οι ελεγχόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου