Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019

  • «Ωκεανίς» το όνομα της νέας κακοκαιρίας. H νέα έντονη κακοκαιρία, που αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο, ονομάστηκε «Ωκεανίς» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
  • Θεσσαλονίκη: Αντιρατσιστική πορεία μετά την επίθεση σε διαμέρισμα προσφύγων. Η επίθεση με βόμβα μολότοφ τα ξημερώματα της Τρίτης σε διαμέρισμα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου μένει οικογένεια προσφύγων, προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. 
  • Τούρκος υπήκοος σκαρφάλωσε τα κάγκελα και εισέβαλε στην αμερικανική πρεσβεία. Τούρκος υπήκοος κατάφερε να ξεπεράσει τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα πηδώντας τα κάγκελα, και εν συνεχεία να εισβάλει στον περίβολο. 
  • Ισχυρός σεισμός 4,9 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια βόρεια της Λέσβου. Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.23, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 53 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, στα τουρκικά παράλια. 
  • ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ορισμό του «εγγεγραμμένου ανέργου» συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία. 
Κόσμος
  • Γαλλία: Τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων ανακοίνωσε ο Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε σήμερα μια "επανεμφάνιση του αντισημιτισμού, γεγονός χωρίς αμφιβολία πρωτόγνωρο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο" στην ομιλία του στο δείπνο του Συμβουλίου των εβραϊκών οργανώσεων της χώρας (Crif) στο Παρίσι. 
  • Χιονοθύελλα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ, ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις. Στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης οι δρόμοι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει γυαλί από το χιονόνερο που έπεφτε, εξαιτίας του οποίου σημειώθηκαν πολλά μικροατυχήματα αλλά και μποτιλιαρίσματα. 
  • Brexit: Γιούνκερ και Μέι συναντήθηκαν χωρίς να άρουν το αδιέξοδο. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε για "πρόοδο" στις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες .
  • Ανεπιθύμητη και στο Μπαγκλαντές η Βρετανή τζιχαντίστρια Σαμίμα Μπέγκουμ. Η νεαρή Σαμίμα Μπέγκουμ, από την οποία αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα αφού έφυγε σε ηλικία 15 ετών από τη Βρετανία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, δεν είναι πολίτης του Μπαγκλαντές και δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή, διαμήνυσε σήμερα η Ντάκα. 
  • Βενεζουέλα: Οι αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου όλων των σκαφών. Σε ένα έγγραφο των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται ο απόπλους των σκαφών "από όλα τα λιμάνια" μέχρι την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας. 
Πολιτική
  • Μεϊμαράκης: Το πρόγραμμα της Ν.Δ ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση. Σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στην Πάτρα, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 
  • Καμμένος: 20 λεπτά δουλειά τα Σκόπια αν περάσουν τεθωρακισμένα. Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. .
  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης. Στο νομοσχέδιο εγκρίθηκαν και δύο ακόμα τροπολογίες που προβλέπουν ρυθμίσεις για την κυκλοφορία φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, σε Ο.Α.Σ.Θ και ΟΣΕ. 
  • Μητσοτάκης: Τσίπρας σημαίνει Πολάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να «πάρει αποστάσεις» από τον Παύλο Πολάκη επειδή «θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό, είναι ένα και το αυτό». 
  • Κεγκέρογλου: «Μ@λ@κί@» Τσίπρα ότι ο Παπανδρέου είναι Πινοσέτ. «Μαχαιρώματα» βουλευτών της ΔΗΣΥ για τους πρώην συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στην κυβέρνηση. Οργή κατά Τσίπρα για προσπάθεια άλωσης της Κεντροαριστεράς και επιχείρηση αποδόμησης του προοδευτικού προφίλ του. Αμίλητος ο Μωραΐτης στα υπουργικά έδρανα. .
Οικονομία
  • Brexit: Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση το αξιόχρεο της Βρετανίας. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο του Ηνωμένου Βασιλείου, που σήμερα βρίσκεται στη βαθμίδα "ΑΑ", λόγω της εντεινόμενης αβεβαιότας για το Brexit. 
  • Παρουσίαση καμπάνιας για την Ελλάδα από τη Marketing Greece «Oh.My.Greece . Η νέα καμπάνια της Marketing Greece “Oh My Greece | Unlock the Feeling” παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Σκαλκώτας, με πλήθος εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού τομέα να δίνουν το παρών. 
  • Πάρτι εκατομμυρίων με επιδοτήσεις και πλαστά τιμολόγια εντόπισε το ΣΔΟΕ. Πάρτυ εκατομμυρίων με επιδοτήσεις και μαϊμού τιμολόγια εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα. 
  • Τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου 2019 που εξήγγειλε ο Τσίπρας. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα. 
  • Κομισιόν: Ακόμα έξι μήνες ενισχυμένη εποπτεία από τους θεσμούς . Η Επιτροπή σημειώνει χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων είναι «ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τον Αύγουστο του 2018». 
Αθλητισμός
  • Ch. League: Η Ατλέτικο «σκότωσε» τη Γιουβέντους. Επική ανατροπή η Σίτι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης «εκτέλεσε» τη Γιουβέντους, με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της να σκοράρουν, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλη ανατροπή στο «Γκελζενκίρχεν» κόντρα στη Σάλκε. 
  • Με στόχο τον δεύτερο ΑΤΡ τίτλο του ο Τσιτσιπάς. Νέα αρχή θέλει να κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την συμμετοχή του στο ΑΤΡ 250 της Μασσαλίας, αφού έχει 3 ήττες σε 4 αγώνες μετά το Αυστραλιανό Όπεν. 
  • Έως 265 ευρώ τα εισιτήρια για το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα. Μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», οι δύο «αιώνιοι» της Ισπανίας θα συναντηθούν ξανά στις 27 Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». 
  • Δύο «λευκές ισοπαλίες» είχε το «μενού» στο Champions League. Ισόπαλα 0-0 έληξαν τα δύο αποψινά παιχνίδιατης φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 
  • Θέλουν τον Αντετοκούνμπο οι Γουόριορς!. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νούμερο ένα στόχος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αν και εφόσον αποχωρήσει ο Κέβιν Ντουράντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου