Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2019


  • Οδηγίες της ΕΛΑΣ για προστασία από την κακοκαιρία. Μια σειρά οδηγιών προς τους πολίτες για την προστασία τους από την κακοκαιρία δίνει η Ελληνική Αστυνομία. .
  • Φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Μύκονο. Το παρέσυραν οι θυελλώδεις άνεμοι. Δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων ούτε κάποιος τραυματισμός από την προσάραξη του φορτηγού πλοίου "Ειρήνη" σε αμμώδη αβαθή εντός του παλαιού λιμένα Μυκόνου. .
  • Ποιες περιοχές θα πλήξει την Κυριακή και τη Δευτέρα η κακοκαιρία Ωκεανίς. Πιο έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται από την περιοχή της Θεσσαλίας οι οποίες αργότερα θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, στην ορεινή Κορινθία καθώς επίσης και στην Αρκαδία. .
  • Στη δίνη της κακοκαιρίας Ωκεανίς η χώρα: Που εντοπίζονται προβλήματα. Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που πλήττει ολόκληρη τη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. .
  • Κακοκαιρία Ωκεανίς: 2000 κεραυνοί, άνεμοι 140 χλμ και σημαντικά ύψη βροχής . Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών. .
Κόσμος
  • Συνετρίβη Boeing 767 κοντά στο Χιούστον. Μετέφερε εμπορεύματα της Amazon. Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου 767 της αεροπορικής εταιρείας Atlas Air που πετούσε από το Μαϊάμι στο Χιούστον, συνετρίβη σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της πόλης. .
  • Ιταλός παρασύρθηκε από τον άνεμο, έπεσε από τη στέγη και σκότωσε το γιο του. Οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία αυξήθηκαν στους τέσσερις. Δυο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Φροζινόνε (εκατό χιλιόμετρα από την Ρώμη) από την κατάρρευση τοίχου, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου. .
  • Χάος στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απελαύνει διπλωμάτες. Αυξάνονται οι νεκροί. Την οργή του Μαδούρο έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της Κολομβίας, στα σύνορα της οποίας διακινείται ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα, ενώ νωρίτερα, τον γύρο του κόσμου έκαναν πλάνα που δείχνουν Βενεζουελάνους στρατιώτες να αυτομολούν στη γειτονική χώρα. .
  • Γκουαϊδό: Μπήκε στη Βενεζουέλα το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας . Ο Χουάν Γκουαϊδό ανήγγειλε μέσω του Twitter την είσοδο του πρώτου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά την διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να κλείσουν τα σύνορα. .
  • Ιταλία: Τρεις νεκροί στη Ρώμη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ιταλία, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων στην ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης. .
Πολιτική
  • ΝΔ: Ψεύτης ο Ξανθός, έπαθε... Πολάκη. Στην ανακοίνωση η ΝΔ παραπέμπει σε άρθρο του κ. Ξανθού στην Αυγή τον Ιούνιο του 2014 στο οποίο χαιρέτιζε ως "σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί την Αριστερά" το γεγονός ότι ήδη από τότε η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. .
  • Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: Ο Πολάκης κάνει τη βρώμικη δουλειά του Τσίπρα. Είναι το πιόνι, εκείνος που κάνει τη βρώμικη δουλειά του Τσίπρα υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. .
  • Δράμα: Αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο. Από έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες αλλά και αντεγκλήσεις με τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίστηκε η εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με θέμα «Η Ανάκαμψη της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», στην οποία μιλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
  • Μητσοτάκης: Στόχος μας να γίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα . Ο κ Μητσοτάκης εξήγησε ότι "αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές το Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του το πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. .
  • Αντιπολίτευση κατά Κατρούγκαλου: Βάλε πάγο σε συμφωνίες για εθνικά ζητήματα. Πυρ ομαδόν στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο από την Αντιπολίτευση στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. .
Οικονομία
  • Nέα έρευνα ΙΟΒΕ: Το 64% των Ελλήνων μόλις που τα βγάζει πέρα. Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων, δεν δύναται να αποταμιεύσει, ποσοστό που μειώθηκε μόλις κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. .
  • Επιβράδυνση της οικονομίας το 2022 και το 2023 προβλέπει το ΥΠΟΙΚ. Επιβράδυνση της οικονομίας για το 2022 και το 2023 προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε εν όψει της σύνταξης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. .
  • ΤΑΙΠΕΔ: Στα 1,4 δισ. το τίμημα για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της χρονικής επέκτασης κατά 20 χρόνια της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» .
  • Fitch: Κίνδυνος capital controls από κόκκινα δάνεια - δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμούς 2,3% το 2019 και 2,2% το 2020 .
  • Ανακοινώθηκε το μεγάλο deal: Στο Costa Navarino ο έλεγχος του Hilton. Το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. στην οποία ανήκε το Hilton απέκτησε η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino. Τα σχέδια του ομίλου μετά την εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, Hilton. .
Αθλητισμός
  • UEFA: Ένας χρόνος αποκλεισμός με διετή αναστολή η ΑΕΚ. Ένας χρόνος αποκλεισμός την Ευρώπη με διετή αναστολή και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ήταν η τιμωρία της UEFA για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ. .
  • Στην 14η θέση της UEFA έπεσε η Ελλάδα. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με τις προκρίσεις των ομάδων από την Τσεχία και την Κροατία, βάζουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση στην κατάταξη της UEFA. .
  • Αντετοκούνμπο: Ο Nίκος Παππάς με είχε νικήσει 33-0 σε μονό! (video). Για ένα συμβάν που τον σημάδεψε και το θυμάται ακόμα και τώρα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Νίκο Παππά του Παναθηναϊκού. .
  • Αυτές είναι οι ομάδες που πέρασαν στη φάση των «16» του Europa League. Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η φάση των «32» του Europa League και, πλέον, είναι γνωστές οι 16 ομάδες που το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπουν στην κληρωτίδα. .
  • Europa League: Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού έβαλε η Ντιναμό. Ευρωπαϊκό φινάλε για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντιναμό στο παγωμένο Κίεβο, αν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, και έμειναν εκτός Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου