Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση από το Κατάρ σε ελληνικές κατασκευαστικές για έργα 10 δισ. ευρώ


Επιχειρηματική επιστολή και workshop αποκλειστικά για ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες μεσαίου μεγέθους και εταιρείες δομικών υλικών διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ, σε συνεργασία με την Αρχή Δημοσίων Έργων του Κατάρ «Ashghal «, και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στη Ντόχα, Κατάρ.
 Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας στοά Κατάρα να ενισχύσει τις οικονομικές του σχέσεις με χώρες εκτός του Περσικού όπως η Ελλάδα και αφορά στην απονομή συμβάσεων για κατασκευαστικά έργα και άλλες συνεργασίες συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ.
Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Αρχή Δημοσίων Έργων του Κατάρ «Ashghal» , η οποία είναι επιφορτισμένη με τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, προκήρυξη - ανάθεση, κατασκευή - παράδοση και διαχείριση όλων των έργων υποδομής και δημοσίων κτηρίων. Παρέχεται, επίσης, η ευκαιρία επίσκεψης της 4ης διεθνούς έκθεσης «Moushtarayat - Government Procurement», η οποία οργανώνεται από την Qatar Development Bank (QDB).
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μίχαλο, πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Κατάρ, «το Κατάρ ανοίγεται στις ξένες εταιρείες, και όχι μόνο τις μεγάλες. Βλέπουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2022 της FIFA ως ευκαιρία για νέες συνεργασίες με κατασκευαστικές εταιρείες μεσαίου μεγέθους, για εισαγωγή δομικών υλικών αλλά και τεχνογνωσίας με στόχο την ανάπτυξη της επιτόπιας παραγωγής». Ο Π. Μίχαλος συμπληρώνει επίσης πως «με τον φίλο Πρόεδρο της Ashghal, Saad bin Ahmed Al Muhannadi, πιστεύουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, αφού δεν θα ωφεληθούν μόνον οι ελληνικές εταιρείες αλλά και το Κατάρ μέσω της εισαγωγής know-how και υπηρεσιών».
Οι ελληνικές εταιρείες κατασκευής και μελετών τεχνικών έργων, καθώς και δομικών υλικών, θα πληροφορηθούν εκτενώς τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην επόμενη φάση κατασκευής δημοσίων έργων εν όψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου FIFA 2022 στο Κατάρ, με έμφαση σε έργα οικιστικά και υποδομών, αποχετευτικά δίκτυα, έξυπνα δίκτυα μεταφορών και έργα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα έχουν, επίσης, επαφές με καταρινές εταιρείες για την εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων.
Επισημαίνεται το καταριανό ενδιαφέρον συνεργασίας με εταιρείες δομικών υλικών που διαθέτουν τεχνογνωσία για την δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής στο Κατάρ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Qatar Development Bank και εγγυημένο ελάχιστο όγκο παραγγελιών .
Κλάδοι που συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον του Κατάρ είναι αυτοί για χρώματα και μονωτικά υλικά, για αλουμίνιο (κατασκευή προφίλ για πόρτες - παράθυρα και αρχιτεκτονικού προφίλ) για τούβλα και πυρίμαχα υλικά, για σωλήνες για υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και για αποχετευτικά δίκτυα, για υλικά οδοποιίας, για μεταλλικές κατασκευές (κτήρια, αποθήκες, περίφραξη, σχάρες, κλπ) και για συστήματα φωτισμού (αστικού περιβάλλοντος, εσωτερικών χώρων).
 Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 . H τελική αξιολόγηση και έγκριση των συμμετοχών θα γίνει από την Αρχή Δημοσίων Έργων του Κατάρ "Ashghal".
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου