Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2019


  • Μύκονος: Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο «Ειρήνη». Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
  • Κρήτη: Σφοδρή χαλαζόπτωση και ουρές χιλιομέτρων. Βράχος καταπλάκωσε όχημα. Σφοδρή χαλαζόπτωση, ύψους άνω των 15 εκατοστών, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου στο ύψος του Φόδελε. 
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Δεν ανέδειξε νικητές στις δύο πρώτες κατηγορίες (5+1 και 5 επιτυχίες) η κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Κυριακής. 
  • Σαρώνει την Κρήτη η Ωκεανίς: 15 πόντοι χαλάζι στην Ε.Ο Ηρακλείου - Ρεθύμνου. Μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος του Φόδελε, καθώς λίγο μετά τις 9 το βράδυ σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα. 
  • Πρόγνωση καιρού: Σε ύφεση η Ωκεανίς. Πότε αναμένεται βελτίωση. Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία Ωκεανίς που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου ολόκληρη τη χώρα. 
Κόσμος
  • Ο Τραμπ θα αναβάλλει την επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα κινεζικά προϊόντα . Ο Τραμπ πρόσθεσε πως θα προγραμματίσει συνάντηση κορυφής με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο ιδιόκτητο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να υπογραφεί συμφωνία, αν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος. .
  • Telegraph: Η Μέι εξετάζει δίμηνη αναβολή του Brexit . Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να μελετά μεταξύ άλλων ένα σχέδιο βάσει του οποίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί για έως και δύο μήνες, έγραψε η εφημερίδα The Telegraph την Κυριακή. .
  • Ρωσία: Πορεία στην μνήμη του δολοφονημένου Μπορίς Νεμτσόφ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πορτρέτα του Μπορίς Νεμτσόφ, λουλούδια και πλακάτ με συνθήματα κατά του Κρεμλίνου. .
  • Μπάτσελορ και Μάστερ με την οκά στην Τουρκία. Κενά στην αγορά έρχονται να καλύψουν επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών έναντι αδρής αμοιβής στην Τουρκία. «Ίσως ανήθικο αλλά όχι παράνομο» δηλώνει στην DW συνεργάτης επιχείρησης. .
  • Πρώην σύμβουλος Τσάβες: Οι στρατιωτικοί δεν θα πυροβολήσουν για τον Μαδούρο. Ο στρατός στη Βενεζουέλα δεν θα ανοίξει πυρ για να σώσει τον Μαδούρο, λέει ο Γερμανός Χάιντς Ντίτεριχ, πρώην σύμβουλος του Ούγκο Τσάβες. Προειδοποιεί όμως ότι αν οι ΗΠΑ εισβάλουν στη χώρα, αλλάζουν τα πράγματα. .
Πολιτική
  • Οι ΑΝΕΛ για το προκλητικό δημοσίευμα του BBC. Θέση για το «προκλητικό δημοσίευμα του BBC», πήρε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. .
  • «Πυρά» Παπακώστα κατά Γεννηματά. Η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, με αφορμή δηλώσεις της. .
  • Διαψεύδει ο Λαλιώτης ότι υποστηρίζει συνεργασία ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Λαλιώτης διαψεύδει μέσω επιστολής του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, ότι υποστηρίζει τη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή αναφορά BBC σε μακεδονική μειονότητα. Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC το οποίο κάνει λόγο για καταπιεσμένη «μακεδονική» μειονότητα της Ελλάδος, η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν, εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος. .
  • ΝΔ: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει ότι μακεδονική μειονότητα δεν υφίσταται. «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα» τονίζει η ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου. .
Οικονομία
  • Η Ελλάδα της κρίσης μετά τα μνημόνια σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Επί 6 μήνες η Ελλάδα αυτοχρηματοδοτείται, αλλά η κατάσταση παραμένει προβληματική για τους Έλληνες. Η οικονομική ανάπτυξη παραμένει στάσιμη, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό. Στενεύουν τα περιθώρια για τον Αλ. Τσίπρα. .
  • Nέα έρευνα ΙΟΒΕ: Το 64% των Ελλήνων μόλις που τα βγάζει πέρα. Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων, δεν δύναται να αποταμιεύσει, ποσοστό που μειώθηκε μόλις κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. .
  • Επιβράδυνση της οικονομίας το 2022 και το 2023 προβλέπει το ΥΠΟΙΚ. Επιβράδυνση της οικονομίας για το 2022 και το 2023 προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε εν όψει της σύνταξης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. .
  • ΤΑΙΠΕΔ: Στα 1,4 δισ. το τίμημα για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της χρονικής επέκτασης κατά 20 χρόνια της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» .
  • Fitch: Κίνδυνος capital controls από κόκκινα δάνεια - δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμούς 2,3% το 2019 και 2,2% το 2020 .
Αθλητισμός
  • «Σβηστά» ο Πανιώνιος, με τη βοήθεια και του Κουμπαράκη!. Για 2η φορά στη φετινή σεζόν, ο Άρης έμεινε όρθιος στην Τούμπα, με το ίδιο σκορ (1-1) όπως και στο Κύπελλο. Από αντικανονική θέση το γκολ της ισοφάρισης του Βέλεθ στο 85’. 
  • Καμικάζι ο Άρης, όρθιος (ξανά) στην Τούμπα. Για 2η φορά στη φετινή σεζόν, ο Άρης έμεινε όρθιος στην Τούμπα, με το ίδιο σκορ (1-1) όπως και στο Κύπελλο. Από αντικανονική θέση το γκολ της ισοφάρισης του Βέλεθ στο 85’. 
  • Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το Open 13 και βρίσκεται μια ανάσα από το Top-10!. Τον δεύτερο ATP τίτλο της καριέρας του πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος νίκησε 2-0 σετ τον Μιχαήλ Κουσκούσιν και κατέκτησε το τουρνουά της Μασσαλίας. .
  • UEFA: Ένας χρόνος αποκλεισμός με διετή αναστολή η ΑΕΚ. Ένας χρόνος αποκλεισμός την Ευρώπη με διετή αναστολή και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ήταν η τιμωρία της UEFA για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ. 
  • Στην 14η θέση της UEFA έπεσε η Ελλάδα. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Europa League, σε συνδυασμό με τις προκρίσεις των ομάδων από την Τσεχία και την Κροατία, βάζουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση στην κατάταξη της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου