Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019


  • Εντοπίστηκε πτώμα κοντά στο σημείο που έπεσε αυτοκίνητο στην Καλντέρα. H σορός ενός άνδρα απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας από βραχώδη περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη, μετά από πτώση ΙΧ οχήματος σε βράχια στην περιοχή Ημεροβίγλι. .
  • Ποιοι ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ. προάγονται και ποιοι αποστρατεύονται. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των αστυνομικών διευθυντών. .
  • Νέα εισαγγελική παρέμβαση στη Μανωλάδα, λόγω 355 αδήλωτων αλλοδαπών. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του Σ.ΕΠ.Ε., 355 αλλοδαποί -κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν- οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. .
  • Δικαστήριο στη Μυτιλήνη τροποποίησε το φύλο σε τρανσέξουαλ πρόσφυγα. Σε απόφαση με την οποία επιτυγχάνεται πλήρης αντιστοιχία ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου πρόσφυγος και στην επίσημη ταυτοποίησή της στα έγγραφα ώστε να αποφεύγεται σύγχυση στις καθημερινές συναλλαγές της, προχώρησε σήμερα με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης. .
Κόσμος
  • Ιράκ: Οι αρχές βρήκαν έξι πτώματα μετά την απαγωγή ανθρώπων. Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι βρήκαν έξι πτώματα, μετά την απαγωγή από ένοπλους δώδεκα ανθρώπων σε περιοχή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης. .
  • Εμπλοκή τεσσάρων ιταλικών τραπεζών σε μεγάλη απάτη με διαμάντια. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ εντός των ορίων της έρευνας που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών, κατάσχεσε η ιταλική οικονομική αστυνομία. .
  • Κούβα: Απαράδεκτες οι κατηγορίες Τραμπ για ιδιωτικό στρατό στη Βενεζουέλα. Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες, χαρακτήρισε χθες «απαράδεκτες» τις κατηγορίες του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο Kουβανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στη Βενεζουέλα και προστατεύουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. .
  • Η Βρετανίδα νύφη του ISIS θα στερηθεί της υπηκοότητάς της. Η Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε το 2015 με δύο συμμαθήτριές της από το Λονδίνο και ταξίδεψε στη Συρία, για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. .
  • Μαζικές διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού στη Γαλλία. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε πολλές πόλεις της Γαλλία, φωνάζοντας «όχι» στον αντισημιτισμό, μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον Εβραίων στη χώρα, όπως τη βεβήλωση 80 τάφων σε κοιμητήριο στην Αλσατία. .
Πολιτική
  • Ερώτηση ΝΔ: Υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στα Ελληνικά σχολικά Βιβλία;. Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών σχετικά με τις εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις τροποποιήσεις στα σχολικά εγχειρίδια. .
  • Με αγωγή κατά Στουρνάρα απειλεί ο Πολάκης. «Δεν κατέγραψα τη συνομιλία». «Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, κατά παραγγελία Στουρνάρα» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ. .
  • Μετά την παραφιλολογία αποκήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Με παρέμβαση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετα την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του για αναμόρφωση της κεντροαριστέρας, διαψεύδει όλα στα σενάρια και δηλώνει πιστός στο Κίνημα Αλλαγής. .
  • Πολάκης: Κουνήθηκε το Playmobil - Άδωνις: Είσαι σαχλαμάρας (video). Με ένα νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, στιγματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. .
  • Το Ποτάμι: Μικρός Στάλιν ο Πολάκης – Η ώρα του εισαγγελέα; . «H εξαχρείωση της δημόσιας ζωής δεν έχει τέλος» .
Οικονομία
  • Καμπανάκι από το Γραφείο Προϋπολογισμού για αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις. Το μήνυμα αυτό στέλνει το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μέσω της τριμηνιαίας έκθεσής του για την ελληνική οικονομία, την οποία παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Φραγκίσκος Κουτεντάκης. .
  • Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ η προτιμότερη για την προεδρία της Κομισιόν. Συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Επιτροπή Γιούνκερ είναι καλύτερη από την προηγούμενη Επιτροπή Μπαρόζο. .
  • Μεγάλου: Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από funds για «κόκκινα» δάνεια . Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες συμφώνησαν να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους κατά 50 δισ. ευρώ έως το 2021, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς .
  • Στις διεθνείς αγορές και πάλι η Κύπρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ορίσει ως ανάδοχους τις τράπεζες CITI, Goldman Sachs International και HSBC. .
  • Άρση της ομοφωνίας για τις αποφάσεις της ΕΕ προτείνει ο Σόιμπλε . Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει περισσότερη εξουσία επί του καθορισμού της οικονομικής πολιτικής από την Ε.Ε. και κατάργηση της ανάγκης για ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων, την ώρα που εντείνεται η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. .
Αθλητισμός
  • Έως 265 ευρώ τα εισιτήρια για το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα. Μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», οι δύο «αιώνιοι» της Ισπανίας θα συναντηθούν ξανά στις 27 Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». .
  • Δύο «λευκές ισοπαλίες» είχε το «μενού» στο Champions League. Ισόπαλα 0-0 έληξαν τα δύο αποψινά παιχνίδιατης φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. .
  • Θέλουν τον Αντετοκούνμπο οι Γουόριορς!. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νούμερο ένα στόχος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αν και εφόσον αποχωρήσει ο Κέβιν Ντουράντ. .
  • FA Cup: «Κόκκινοι διάβολοι» άλωσαν το Λονδίνο. Με δύο γκολ από κεφαλιές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Τσέλσι (0-2) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου για 5η διαδοχική σεζόν. .
  • Λεμπρόν σε Γιάννη: Αγαπώ τα πάντα σε σένα φίλε. Είσαι ξεχωριστός (video). Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του, ο Γιάννης δεν κατάφερε να νικήσει στο 68ο NBA All Star Game 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου