Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Κουόμο κατά Γιάνναρη και επικριτών της παρουσίας Amazon στη Νέα Υόρκη


Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, 2019



Προκυμαία στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, περιοχή του Κουίνς, που προβλέπεται να αναγερθούν οι δεύτερες κεντρικές εγκαταστάσεις της Amazon. AP Photo/Bebeto Matthews, File

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δεύτερες σκέψεις που κάνει η Amazon σε ό,τι αφορά την μεγάλη της επένδυση στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, προκάλεσε την έκρηξη του κυβερνήτη Κουόμο εναντίον όσων αντιτίθενται, με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Μάικλ Γιάνναρη.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προειδοποίησε για «πολιτική υποκίνηση» εναντίον της επένδυσης, ενώ όσοι αντιδρούν σε αυτή δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται το έργο, καθώς το θεωρούν «εταιρική φιλανθρωπία».
Μάλιστα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάικλ Γιάνναρης, ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή της μελλούμενης επένδυσης, αναφερόμενος στους ανθρώπους της Amazon δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν είναι σοβαροί ή όχι και ειλικρινά δεν με νοιάζει. Αν η άποψή τους είναι ‘είτε θα αποσπάσουμε τη Νέα Υόρκη, είτε θα φύγουμε’, τότε θα πρέπει να φύγουν».
Το πισωγύρισμα της επένδυσης ήρθε όταν την Παρασκευή η εφημερίδα του Μπέζος έγραψε ότι η Amazon έχει δεύτερες σκέψεις εξαιτίας αντιδράσεων τοπικών πολιτικών που αντιτίθεται στο συνολικό πακέτο επένδυσης 3 δισ. δολαρίων. Η αναφορά, που αμέσως δημοσίευσε και ο «Εθνικός Κήρυξ», προήλθε από δύο ανθρώπους της εταιρείας που ανώνυμα εξέφρασαν τις σκέψεις της εταιρείας.
Η Amazon θα απαντούσε στους πολιτικούς ότι έχει δεσμούς με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, τους ηγέτες της κοινότητας και τους εκπαιδευτικούς, προβάλλοντας τις υποσχέσεις της για τη χρηματοδότηση μαθημάτων Πληροφορικής από τα Γυμνάσια και ότι θα συμβάλλει στην εκπαίδευση εργασίας.
«Δουλεύουμε σκληρά για να δείξουμε τι είδους γείτονες θα είμαστε», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της από την έδρα της στο Σιάτλ.

O γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης σε παλαιότερη διαδήλωση κατά της παρουσίας της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.
Φωτογραφία: AP/Μπεμπέτο Μάθιους

Ο Κουόμο, στο μεταξύ, κατηγόρησε την πολιτειακή Γερουσία, της οποίας η ηγέτις επέλεξε έναν επικριτή γερουσιαστή ως μέλος της Επιτροπής που θα αποφασίσει τελεσίδικα για την επένδυση, ως «κακή κυβερνητική πολιτική» και ότι «περιπλανώνται στην τοπική πολιτική».
«Και αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την Amazon», είπε ο Κουόμο σε μία εκδήλωσε στο Λονγκ Αϊλαντ. «Δεν έχω δει ποτέ μια πιο παράλογη κατάσταση, όπου η πολιτική περιφρόνηση, και η προφανής υποκρισία, καταστρέφει έτσι ένα καλόπιστο έργο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι ανεύθυνο να επιτρέψουμε στην πολιτική αντιπολίτευση να ξεπεράσει την υγιή κυβερνητική πολιτική», δήλωσε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου