Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, 2019

  • Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τη κυβέρνηση. Άκαρπη απεδείχθη η μαραθώνια συνάντηση, διάρκειας πάνω από πέντε ώρες, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ κυβερνητικού κλιμακίου και εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. .
  • Τραγωδία στην Καλλιθέα: Στο κενό 87χρονη όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι της. Το μπαλκόνι υποχώρησε λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρεθεί στο κενό .
  • Κραυγή απόγνωσης από κατοίκους Ζακύνθου: Καταρρέει το Νοσοκομείο μας (vid). Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν πλέον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το νοσοκομείο βρίσκεται πλέον σε «καθεστώς μηχανικής υποστήριξης.» .
  • «Θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα».Σοκάρουν οι διάλογοι της Μαφίας Κορυδαλλού. Ειδικότερα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποσπάσματα από ηχογραφημένες συνομιλίες οι οποίες αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια την βίαιη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. .
  • Σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου για την «Μαφία Κορυδαλλού». Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα ζητήσει τον ορισμό και για αυτή την υπόθεση, του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία του Κορυδαλλού και με τρομοκρατικές δράσεις. 
Κόσμος
  • «Πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος περί νίκης επί του ISIS». Ο στρατηγός που διοικεί τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προειδοποίησε χθες εναντίον της χρήσης του όρου «νίκη» επί της οργάνωσης ISIS στη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές υπερασπίζονται ακόμη τον ύστατο θύλακα που κατέχουν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. .
  • Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον «συστημικό σεξισμό» στη Γαλλία. Με άρθρο τους στην εφημερίδα Le Monde που κυκλοφορεί σήμερα, πάνω από 900 Γάλλοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν «τον συστημικό σεξισμό που διαβρώνει το επάγγελμα» και ζητούν από τις διευθύνσεις των ΜΜΕ να αντιληφθούν «τη σοβαρότητα της διαδικτυακής παρενόχλησης, θύματα της οποίας πέφτουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι». .
  • Περισσότερα από 100.000 βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των πολέμων . Πάνω από 100.000 μωρά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ένοπλες συρράξεις, σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα στη Γερμανία. .
  • «Πράσινο» της Γερουσίας στον προϋπολογισμό για την αποτροπή νέου shutdown. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία διαθέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι, με ψήφους 83 υπέρ και 16 κατά. .
  • Νέα (συμβολική) ήττα για τη Μέι στη Βουλή επί του Brexit. Οι βουλευτές καταψήφισαν με 303 ψήφους κατά και 258 υπέρ την πρόταση της κυβέρνησης για επαναβεβαίωση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών της 29ης Ιανουαρίου. .
Πολιτική
  • ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει προοδευτικό μέτωπο . Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό και θετικό το γεγονός πως υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που πρότεινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής αναθεώρησης. .
  • Αλαλούμ για αναθεώρηση: Ποια άρθρα κρίθηκαν αναθεωρητέα - ποια απορρίφθηκαν. Απίστευτο αλαλούμ με την ψηφοφορία - «Κάηκε» η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ για δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό - Αναθεωρητέο τελικά με 151 το άρθρο 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα μετά το «θρίλερ» της πρώτης καταμέτρησης που έβγαζε 150 ΝΑΙ. .
  • Γεννηματά : Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στον λαιμό. "Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στον λαιμό. Δεν μπορεί να προχωρήσει με τους πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ταυτόχρονα με τη δέσμευση του δημόσιου πλούτου." .
  • Οριακά αναθεωρητέο το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Η κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Συντάγματος, συγκέντρωσε οριακά 151 ψήφους. .
  • Τα νέα «γαλλικά» Δημήτρη Καμμένου σε Τέρενς Κουίκ στη Βουλή. Νέο επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση, μεταξύ Τέρενς Κουίκ και Δημήτρη Καμμένου .
Οικονομία
  • Λευκός καπνός στο Μαξίμου: Προστασία πρώτης κατοικίας ώς 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, θα καλύπτει δανειολήπτες, εφόσον οι πρώτες κατοικίες που είναι υποθηκευμένες έχουν εμπορική αξία έως 200.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου δεν ξεπερνά τα 120.000 ευρώ. .
  • Νέα σύσκεψη κυβέρνησης με εκπροσώπους τραπεζών για την πρώτη κατοικία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. .
  • Οι τρεις δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Αλίμου που παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. .
  • Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα δάνεια της Attica Bank. Οι επίκουροι εισαγγελεις διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που πήραν τα δάνεια. .
  • Ιδρύεται ευρωπαϊκή υπηρεσία που θα φροντίζει τους κοινοτικούς μετανάστες. Η υπηρεσία, γνωστή ως ELA, θα είναι αρμόδια για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κοινοτικών μεταναστών. .
Αθλητισμός
  • Europa League: Περίπατο στη Ζυρίχη η Νάπολι. Επιτέλους νίκη για Τσέλσι. Συνειδητοποιώντας ότι το Europa League είναι ο βασικός τους στόχος πλέον στη σεζόν, οι «μπλε» έφυγαν με το 2-1 από το Μάλμε και έβαλαν θεμέλια πρόκρισης στους «16». .
  • Forbes: Ο Αντετοκούνμπο έβδομος πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη του περιοδικού Forbes. .
  • Μαρτίνς: Λειτουργήσαμε υποσυνείδητα στο β' μέρος. Οπωσδήποτε νίκη με ΑΕΚ. Ικανοποιημένος -όπως είναι λογικό- από την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και όχι στο δεύτερο κόντρα στην Ντιναμό έμεινε ο Πέδρο Μαρτίνς, τονίζοντας ότι είναι «ανοιχτή» η πρόκριση παρά το 2-2. .
  • Έχασε το προβάδισμα με Ντιναμό στο φινάλε ο Ολυμπιακός . Ο Ολυμπιακός κρατούσε μέχρι το 89’ υπέρ του σκορ, αλλά η Ντιναμό Κιέβου έφυγε με 2-2 από το Καραϊσκάκη, και έκανε δυσκολότερο το έργο των Πειραιωτών για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. .
  • Επεισόδια των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου με την Αστυνομία. Ένταση με επίκεντρο τους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου δημιουργήθηκε στο «Καραϊσκάκη». Οι φίλοι των Ουκρανών που έχουν ταξιδέψει για το ματς με τον Ολυμπιακό συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου