Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Σενάρια ανασχηματισμού μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα

Πληροφορίες θέλουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται ακόμη και αύριο - Διακινήθηκαν μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό 


Ως θέμα ωρών εμφανίζεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός. Αν και κομματικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εντούτοις τα σενάρια θέλουν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται ακόμη και αύριο, Παρασκευή. Η συνεδρίαση έγινε στον απόηχο της ψηφοφορίας για την  Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου καταγράφηκαν απώλειες σε προτάσεις της πλειοψηφίας, κράτησε  για περισσότερες από τέσσερις ώρες και έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πληρωθούν οι κενές θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ θα αντικατασταθούν και τα στελέχη που κατέρχονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι (η υφυπουργός Μακεδονίας - θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα).  Παράλληλα, αναμένεται να ορισθεί νέος υπουργός Εξωτερικών, χαρτοφυλάκειο που κρατά ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας 


Σύμφωνα με πληροφορίες τα κομματικά στελέχη επισήμαναν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπερψηφίστηκαν αυτά που πρότεινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων που όπως επισήμαναν κυβερνητικά στελέχη, είναι στόχος εδώ και καιρό.


«Μετά και την Συμφωνία των Πρεσπών είναι η περίοδος που πρέπει να ανοίξει ο διάλογος με δυνάμεις του προοδευτικού και αριστερού τόξου», ανέφεραν κομματικές πηγές.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, το «άνοιγμα» θα είναι στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων με στίγμα την αντίθεση στην Ακροδεξιά και τον Νεοφιλελευθερισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ζητήματα όπως οι σχέσεις κράτους – εκκλησίας, οικονομικά θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια και η εκλογική ετοιμότητα. 

Τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί όπως συμφωνήθηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα γίνει συζήτηση για τις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια του κόμματος.


Ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις, εισερχόμενος στα γραφεία του κόμματος, φανερά ευδιάθετος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν δέχεται χρόνια πολλά σήμερα, λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, είπε ότι ... «σήμερα είναι τα ερωτικά ραντεβού», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοεί. 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου