Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ και αύξηση των αναποφάσιστων δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN αποτυπώνει προβάδισμα 5,3 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
    
Με 5,3 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στην αναγωγή δε επί των εγκύρων, η διαφορά φθάνει τις 6,2 μονάδες υπέρ της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι αναποφάσιστοι και η αποχή που συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή. Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.
Το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης αναμένεται να έχουν οι αναποφάσιστοι και αυτοί που θα απέχουν αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%.
Το κλασικό ερώτημα των δημοσκοπήσεων «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, από την ALCO διατυπώθηκε διαφορετικά, ήτοι ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Το 26% απαντά τον πρόεδρο της ΝΔ, έναντι 25% του κ.Τσίπρα, με τον «κανένα» να κερδίζει με 42%.
Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση τι εξέλιξη θα ήθελαν να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, με το 7% να απαντά αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, το 14% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, 15% απαντά αυτοδυναμία της ΝΔ και το 19% κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Το 21%, ωστόσο, απαντά ότι θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου