Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018

  • Η Χαλυβουργική απάντησε στη ΔΕΗ. «Η Χαλυβουργική είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα της για να προστατεύσει τα συμφέροντα της», υπογραμμίζει η Χαλυβουργική στην ανακοίνωση - απάντηση που έδωσε στη ΔΕΗ. .
  • Τζόκερ: Ενας νικητής θα κάνει Πρωτοχρονιά με 1,4 εκατ. ευρώ . Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, το «χρυσό» δελτίο, αξίας 2,5 ευρώ, παίχτηκε σε πρακτορείο στο Κορωπί Αττικής. .
  • Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής αναμενόταν να φτάσει στη Σαμοθράκη πλοίο για να μεταφερθούν οι 120 επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. .
  • Φάρσα το τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στον ΑΝΤ1 . Ο άγνωστος είχε ισχυριστεί πως σε μία ώρα θα εκραγεί βόμβα, με συνέπεια να επικρατήσει αναστάτωση .
  • Ρόδος: Κατηγορείται ότι βίασε την πρώην αρραβωνιαστικιά του. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 31χρονου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2012 η 24χρονη –τότε- δασκάλα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου .
Κόσμος
  • Μέρκελ: Η Τουρκία να δράσει με υπευθυνότητα στη Συρία. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι αναμένει από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να δράσει με υπευθυνότητα στη Συρία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής της με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, δήλωσε κυβερνητική εκπρόσωπος στο Βερολίνο. .
  • Σομαλία: Νεκρά τουλάχιστον 34 μέλη της Σεμπάμπ σε επιδρομή. Μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ και της Σομαλίας σκότωσαν τουλάχιστον 34 μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Σεμπάμπ κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Σομαλία, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ χθες Κυριακή. .
  • Ανησυχεί ο Ολάντ για την «αναζωπύρωση» του κινδύνου τρομοκρατίας στη Συρία. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε χθες τις «δυσβάστακτες θυσίες» των Κούρδων στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία. Παράλληλα, προειδοποίησε για «αναζωπύρωση» του κινδύνου της τρομοκρατίας αν γίνουν στόχος νέας τουρκικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας. .
  • Διάσωση 69 μεταναστών ανοιχτά της Μάλτας. Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι διέσωσε 69 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο, ενώ 49 άλλοι που διασώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις Sea-Watch και Sea-Eye συνεχίζουν να αναζητούν λιμάνι για να αποβιβαστούν. .
  • Μπαγκλαντές: Απορρίπτει το αποτέλεσμα των εκλογών η αντιπολίτευση. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα κέρδισε την Κυριακή τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε η τηλεόραση, τα οποία ωστόσο απορρίπτει η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας νοθεία. .
Πολιτική
  • Τζανακόπουλος για Πρέσπες - Πότε αποφασίζει ο Τσίπρας κύρωση της συμφωνίας. Ερωτηθείς αν μπορεί η διαδικασία να φτάσει έως το Μάρτιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «δεν υπάρχει ένας σαφής χρονικός προσδιορισμός στην ίδια τη Συμφωνία, υπάρχει η διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης μέσα σε εύλογο χρόνο να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου αυτού και την κύρωση της Συμφωνίας .
  • Κοτζιάς: Η συμφωνία των Πρεσπών είχε «κλειδώσει» από το 2017 . Ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, και πριν μπει στην τελική ευθεία η συμφωνία των δύο χωρών, είχε υπάρξει δική του συνάντηση με το σκοπιανό ομόλογο του Νικολά Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο του 2017, όπου είχαν «κλειδώσει» οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. .
  • Γκλέτσος: Εγκαταλείπω την κούρσα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr για την αιφνιδιαστική απόφαση της απόσυρσης του Απόστολου Γκλέτσου από την κούρσα για την Περιφέρεια, δεν ήταν ενήμεροι ούτε οι πιο στενοί του συνεργάτες. .
  • Κατρούγκαλος: Η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφισθεί με απόλυτη πλειοψηφία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκφράζει «εμπιστοσύνη στην κρίση και στην εθνική ευθύνη των Ελλήνων βουλευτών» πέραν της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα διακινδυνεύσουν το διασυρμό της πολιτικής τους αξιοπρέπειας και θα μείνουν συνεπείς στις θέσεις τους» επισημαίνει. .
  • Μήνυμα Κοτζιά στους Σκοπιανούς: Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος για την κύρωση της συμφωνίας. «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017» διαβεβαίωσε το ΜΙΑ. .
Οικονομία
  • Χαλυβουργική κατά ΔΕΗ: Προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη . Η Χαλυβουργική χαρακτηρίζει τη στάση της ΔΕΗ ως «περίεργη», σημειώνοντας ότι δεν τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με ανταγωνιστές της και επιβαρύνθηκε με παράνομα χρέη. .
  • Αντιφατικές προσδοκίες για τη γερμανική ανάπτυξη. Οι περισσότεροι κλάδοι της γερμανικής οικονομίας βλέπουν θετικά τη χρονιά που έρχεται. Σε σφυγμομέτρηση του οικονομικού ινστιτούτου IW δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2019, παρά τα όποια προβλήματα. .
  • Eλλάδα: Aνοικτή πληγή το δημογραφικό πρόβλημα για το ασφαλιστικό της χώρας. Ως αποτέλεσμα, κάθε δεκαετία το έλλειμμα του ασφαλιστικού θα αυξάνεται μεταξύ ενός δισ. και 1,25 δισ. .
  • Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων . Όσοι υποβάλλουν αίτηση μετά τις 16 Ιανουαρίου, θα λάβουν την επιδότηση στα τέλη του Ιουνίου 2019. .
  • Εκπνέει αύριο Δευτέρα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας . Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί το εάν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής. .
Αθλητισμός
  • Συνεχίζονται τα… Όλε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με το ευρύ 4-1 τη Μπόρνμουθ, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη επί ημερών Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και κάνοντας το 3Χ3 στην Premier League για πρώτη φορά από τον… Απρίλη! .
  • «Καθάρισε» με Παππά πριν το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός. Με κορυφαίο τον Νίκο Παππά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-69 του Προμηθέα στην Πάτρα και ο Ρικ Πιτίνο πέτυχε την πρώτη του «πράσινη» νίκη εντός των συνόρων και τώρα «βλέπει» Ολυμπιακό το «τριφύλλι». .
  • Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» απόδραση από την Πυλαία. Με κορυφαίους τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πυλαία επικρατώντας 78-68 του ΠΑΟΚ και ξεπέρασε την πίκρα από την ήττα στην Ευρωλίγκα από την Νταρουσάφακα. .
  • Νίκησε και… επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι – «Ανάσα» για τη Μπέρνλι. Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 3-1 μέσα στο Σαουθάμπτον, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση της Premier League και το -7 από τη Λίβερπουλ. Σημαντική νίκη για τη Μπέρνλι, 2-0 επί της Γουέστ Χαμ. .
  • Πάρτι τίτλου στο Άνφιλντ με… οικοδεσπότη τον Φιρμίνο η Λίβερπουλ!. Με χατ τρικ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, η Λίβερπουλ συνέτριψε με 5-1 την Άρσεναλ, διατηρώντας την υπέρ της παράδοση αλλά και τη διαφορά από τις διώκτριες της, στο δρόμο για την… κούπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου