Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018


  • Ζάκυνθος: 15,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς. Ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνοντας την αναλυτική ενημέρωση για τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο. .
  • Πέθανε ο Θέμης Μαρίνος που ανατίναξε τον Γοργοπόταμο. Πέθανε ο εμβληματικός Θέμης Μαρίνος που ανατίναξε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου μαζί με αντάρτες και συμμάχους –Μέλος της Βρετανικής Συμμαχικής Αποστολής (BLO) στην κατοχή .
  • Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ. Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Ποσό ύψους 15,8 εκατομμυρίων ευρώ στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο. Αναλυτική ενημέρωση για τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο έγινε από τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο που παραχώρησε συνέντευξη τύπου από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. .
  • Υποψήφια για το Δήμο Αμαρουσίου η Μαρίνα Πατούλη. Δεν τη στηρίζει ο σύζυγος. Την υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου στο δήμο Αμαρουσίου στηρίζει ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. .
Κόσμος
  • Ινδονησία: Στους 281 οι νεκροί από το φονικό τσουνάμι . Ο απολογισμός των θυμάτων του τσουνάμι που προκάλεσε μια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία αυξήθηκε σε 281 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας. \
  • Έπαφές Κόντε με κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Λιβύης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε χθες με κορυφαία στελέχη των δύο αντιπάλων κυβερνήσεων της Λιβύης, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης που έκανε στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της βόρειας Αφρικής, πρώην ιταλική αποικία. .
  • Στάινμαϊερ: Να συζητάτε με εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί σας. Η δημοκρατία εξαρτάται από το εάν οι πολίτες συζητούν ο ένας με τον άλλο, ακόμη κι αν δεν έχουν το ίδιο υπόβαθρο ή ταυτόσημες απόψεις, τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του. .
  • Υπεγράφη η διαταγή για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε την Κυριακή, ότι «η διαταγή η οποία προβλέπει την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία υπεγράφη». .
  • ΗΠΑ: Οι 20 αποχωρήσεις επί προεδρίας Τραμπ. Η παραίτηση του στρατηγού Τζιμ Μάτις από την θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, εγγράφεται στον μακρύ κατάλογο των αποχωρήσεων από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Βετεράνος μηχανικός της Boeing ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Ο Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος θα αναλάβει προσωρινά επικεφαλής του Πενταγώνου την πρώτη Ιανουαρίου, είναι βετεράνος της εταιρείας Boeing. .
Πολιτική
  • Λεβέντης: O Αποστολάκης έκανε το χατίρι του Καμμένου που είναι σε αδιέξοδο. Σημείωσε πως η συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με τον Πάνο Καμμένο είναι αδύνατη καθώς ανήκουν σε διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα. .
  • Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά πάσα πιθανότητα στις 10 - 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής». .
  • Τσίπρας: Να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια το επίκεντρο της ειρήνης . «Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή "δεύτερης διαλογής" όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους» .
  • Βούτσης: Υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία λόγω του ενεργειακού. «Πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει και δεν πρέπει να οδηγήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις και εσφαλμένες κινήσεις, που θα απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής .
  • Κουμουτσάκος: Στα δύσκολα με υπουργό Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας. Ο κ Κουμουτσάκος είπε πως στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει την προκλητική δήλωση περί ισοπέδωσης της βραχονησίδας. .
Οικονομία
  • Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι λεπτομέρειες «θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» και σκοπός του σχήματος, όπως ανέφερε, είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους». «Θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες»,τόνισε. .
  • Περισσότερες δόσεις, αυστηρότεροι όροι για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία. Οι δόσεις από 12 θα αυξηθούν σε 24, εάν είναι για χρέη από φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και θα φτάνουν έως και τις 36 ή ακόμη περισσότερες εάν πρόκειται για οφειλή από φόρο κληρονομιάς. .
  • Το ημερολόγιο της λυπητερής: Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως την πρωτοχρονιά. ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας θα συντροφεύουν τους πολίτες στις γιορτές, διεκδικώντας μερίδιο από το δώρο των Χριστουγέννων. .
  • Πετσοκομμένα αναδρομικά είδαν χιλιάδες απόστρατοι. Σε πολλούς πιστώθηκαν ποσά της τάξης των 17 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Μεγάλες οι διαφορές ακόμα και ανάμεσα σε άτομα με την ίδια προϋπηρεσία. Οργή εκφράζουν οι επικεφαλής οργανώσεων αποστράτων. .
  • Κλειστές οι εφορίες στις 2,3 και 4 Ιανουαρίου . Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουάριου 2019. .
Αθλητισμός
  • Μπάσκετ: Διέλυσε την ΑΕΚ με «κατοστάρα» ο Παναθηναϊκός. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης και ξέσπασε στην ΑΕΚ, την οποία παρέσυρε με 111-79 και πέτυχε το «9 στα 9» στην Basket League. .
  • Μονοψήφιος ο Γιάννης, ήττα για τους Μπακς! (video). Άσχημη βραδιά για τον «Greek Freak» και τους Μπακς, οι οποίοι ηττήθηκαν με 94-87 από τους Χιτ στο Μαϊάμι. .
  • «Bucks express» και στη Βοστώνη. 30 πόντοι από Αντετοκούνμπο (video) . Κακή αρχή για τους Μπακς στο παιχνίδι, με τον Γιάννη να δίνει το έναυσμα για την αντεπίθεση με ένα κάρφωμα. Τα "ελάφια" έκαναν σερί 16-0 και πήραν το προβάδισμα καταφέρνοντας να το κρατήσουν μέχρι και το τέλος. .
  • Μπλατ: Με «ενόχλησε» που απολύθηκε ο Πασκουάλ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τόνισε ότι ο Καταλανός είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα και ότι τον ενοχλεί η αποψινή εξέλιξη. .
  • Euroleague: Εύκολες νίκες για Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. Η πρωτοπόρος Φενερμπαχτσέ νίκησε και στο Μαυροβούνιο, αυξάνοντας σε 13-1 το ρεκόρ της (οι τελευταίες 10 νίκες είναι διαδοχικές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου