Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Έχουν πλάκα! Θυμίζει το "εμείς ψωμί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη"! Πέξε μπάλλα...

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 διεκδικούν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία
Ο φάκελος θα κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και η τελική επιλογή θα γίνει τον Ιούνιο του 2022 ​

«Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της ΕΕ», ήταν τα λόγια πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά την λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας.
«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας αλλά και στην ανάπτυξη μιας νέας γεωπολιτικής δυναμικής για την περιοχή, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε»,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή "δεύτερης διαλογής" όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους. Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της ΕΕ. Η βουλγαρική προεδρία έδωσε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της ατζέντας της Θεσσαλονίκης της ελληνικής προεδρίας το 2003 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να μπορούμε να ξαναβάλουμε τα Βαλκάνια στο επίκεντρο» είπε ο πρωθυπουργός.

Θέλουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στην Ευρώπη
Περίεργο που δεν έβαλαν στην ομάδα και τα Σκόπια

Λέτε να πάρει η Ελλάδα Γερμανό προπονητή;  Μάλλον γι αυτό θα πάει στην Αθήνα η Μέρκελ!!!  (εδώ γελάνε)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα επιχειρησιακά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Βαλκάνια στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς - Βάρνας - Ρούσε, τη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης - Σκοπίων - Βελιγραδίου και Βουδαπέστης, που όπως ανέφερε επιταχύνεται μετά και την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου IGB και στην αναβάθμιση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας.
«Θέλω να επισημάνω τη μεγάλη σημασία που έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που ξαναπιάνει το νήμα της ιστορίας με στόχο να γίνει το μεγάλο λιμάνι όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά όλης της Βαλκανικής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Διεκδικούν το Euro 2028 Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τις κοινές δηλώσεις των τεσσάρων χωρών είπε χαρακτηριστικά πως Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τόσο το Euro 2028 όσο και το Μουντιάλ του 2030.
«Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση τόσο του Euro του 2028 αλλά και του Μουντιάλ του 2030». «Τουλάχιστον μια από τις δυο διοργανώσεις, πιστεύω, μπορούμε να την αναλάβουμε», είπε από την πλευρά του ο  Αλέξης Τσίπρας.
«Είναι μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό. Στην περιοχή των Βαλκανίων όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Τώρα δίνουμε το συμβολισμό της συνεργασίας. Θέλουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στην Ευρώπη και στον κόσμο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 θα συγκροτηθεί 16μελής επιτροπή την οποία θα την απαρτίζουν τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε χώρα. Ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και η τελική επιλογή για τη χώρα ή τις χώρας που θα φιλοξενήσουν το Euro 2028 και το Μουντιάλ του 2030 θα γίνει τον Ιούνιο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου