Κικίλιας: Ο Τσίπρας θα «πληρώσει» γιατί υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων | tanea.gr
«Όποτε και να γίνουν εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας «θα πληρώσει» γιατί υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων» δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.
Αναφορικά με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για 2000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, επισημαίνει ότι «η στήριξη της Ν.Δ. στα ζευγάρια που αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια, βρίσκεται στην καρδιά της ανάταξης της κοινωνίας και της συνέχειας του έθνους μας».
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνει  σε συνέντευξη του στη στη Real News ότι «δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας», κάτι που όπως υποστηρίζει «επιβεβαιώνεται εκ του αποτελέσματος». «Στη δική μας διακυβέρνηση, όπου είχα την τιμή να προΐσταμαι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν οι Μαζιώτης-Ξηρός-Σταμπούλος και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2014 είχαμε τη χαμηλότερη εγκληματικότητα της τελευταίας δεκαετίας», λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ αναφέρεται και στις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και στο πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην περιοχή μας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις των χωρών διέπονται από ισχύ και συμφέρον, ενώ θεωρεί αναγκαίο η χώρα να δομήσει σχέσεις με στρατηγικό βάθος.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο κ. Κικίλιας ξεκαθαρίζει ότι «οι πολιτικοί προϊστάμενοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να λένε λίγα και να κάνουν πολλά, αντί να λένε πολλά και να κάνουν λίγα».
ΤΑ ΝΕΑ