Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Δύο τραυματίες Εκρηξη στο Κολωνάκι: Ανησυχία για το «τυφλό» χτύπημα» Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη

Πέμπτη, 27 Δεκεμβριου, 2018Αυτόπτες μάρτυρες αναζητά η αστυνομία προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τον μηχανισμό που προκάλεσε την έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος της εκκλησίας.
Την ίδια στιγμή η αστυνομία εξετάσει τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να βρουν στοιχεία για τους δράστες.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χαρτόκουτο στα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε την αστυνομία.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν ο αστυνομικός άνοιξε το κουτί ή εξερράγη ενώ προσέγγισε το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος, που φέρει ελαφρά τραύματα στα χέρια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.
Δρακόντεια μέτρα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και τα γύρω στενά, τα οποία έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στην περιοχή βρέθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας προβληματίζει ότι έγινε αυτό το χτύπημα καν χωρίς τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Όλοι αυτοί που με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή τρομοκρατική κάνουν μεγάλο κακό. Ως Νέα Δημοκρατικά μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ, χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας της χώρας».

Ο  γενικής γραμματέας της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι είναι αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της έκρηξης ενώ και  ο ίδιος επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών ανέφερε για το περιστατικό: «Δοξάζω τον Θεό που δεν είχαμε κάποιον νεκρό. Μόλις έμαθα για την έκρηξη το μυαλό μου πήγε στους άστεγους που βρίσκουν πολλές φορές καταφύγιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου».
Εάν δεν ήταν ημέρα αργίας θα θρηνούσαμε θύματα
Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή της έκρηξης, εάν δεν ήταν ημέρα αργίας θα θρηνούσαμε θύματα, τονίζει χαρακτηριστικά. Ο μάρτυρας επιβεβαιώνει τον τραυματισμό του αστυνομικού, τον οποίο και είδε να πέφτει μετά την έκρηξη.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
04:30
Στο σημείο της έκρηξης και ο Βασίλης Κικίλιας
Στο σημείο του Κολωνακίου που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
«Όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας
«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι αυτό το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα», αναφέρει.

Ευθύνες έριξε και στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας στη χώρα».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου