Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, 2018

  • Είκοσι εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Υπογράφηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου της αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, με βάση τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως φορέα υλοποίησης. .
  • Δικογραφία σε βάρος 12 κρατούμενων για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου . Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη των κρατουμένων που τον ξυλοκόπησαν. .
  • Μυτιλήνη: Εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους. Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένα άτομα στην πόλη της Μυτιλήνης. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Δεν ανέδειξε «6αρη» και «5+1»νικητή το ΛΟΤΤΟ, κατά την αποψινή κλήρωση. .
  • Ένας νεκρός από πυροβολισμό στην Ομόνοια. Δεν προκύπτουν στοιχεία για ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Κόσμος

  • Δεύτερος Καναδός πολίτης αγνοείται στην Κίνα. Ένας δεύτερος υπήκοος του Καναδά, ο Μάικλ Σπέιβορ, αγνοείται στην Κίνα μετά την ανάκρισή του από τις κινεζικές αρχές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών. .
  • Πάνω από 9 δισ. δολάρια οι υλικές ζημιές από τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Οι πυρκαγιές που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην Καλιφόρνια το Νοέμβριο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 88 ανθρώπους και μετατρέποντας σε αποκαΐδια χιλιάδες σπίτια, από το Μαλιμπού έως το βόρειο τμήμα της Πολιτείας αυτής των ΗΠΑ, προκάλεσαν ζημιές αξίας τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. .
  • Καναδάς: Υποθέσεις έκδοσης δεν πρέπει να «πολιτικοποιούνται». Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ προειδοποίησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιούν υποθέσεις έκδοσης, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα μπορούσε να επέμβει στη δίωξη μιας Κινέζας υπηκόου η οποία ετέθη υπό κράτηση στην καναδική επικράτεια κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, γεγονός που προκάλεσε οργή στην Κίνα. .
  • Αίγυπτος: Αστυνομικός δολοφόνησε δύο χριστιανούς για «προσωπική διαφορά». Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη δύο χριστιανούς, πατέρα και γιο, μπροστά σε εκκλησία στη Μίνια εξαιτίας «προσωπικής διαφοράς», δήλωσε ο επίσκοπος της επαρχίας αυτής της κεντρικής Αιγύπτου. .
  • Πεντάγωνο: «Απαράδεκτη» μια νέα τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία θα προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες και θα θεωρηθεί «απαράδεκτη», .

Πολιτική

  • Αρένα με «τσόκαρα» και «παλιάτσους» η Βουλή. Άγριος καυγάς Καββαδία - Γρηγοράκου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ωρυόταν ο Κατσίκης κατά Κεγκέρογλου. Αλληλοκατηγορίες Τσακαλώτου αντιπολίτευσης για τους υπαίτιους του τοξικού κλίματος και της αγοραίας πολιτικής αντιπαράθεσης. .
  • Στο 6,2% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στην Βουλή ΛΑΕ και Βελόπουλος. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Αγώνας ανάμεσα σε ΑΝΕΛ και Ελληνική Λύση για τον χώρο της συντηρητικής δεξιάς. .
  • Παρέμβαση ΕΕ για την απαλλοτρίωση οικοπέδων στην Αλβανία ζητά ο Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά με επιστολή του στον επίτροπο Χαν να σταλούν σαφή μηνύματα στην Αλβανία. .
  • Νέο νομοσχέδιο για το προσφυγικό στη Βουλή. Παρατείνεται και για το 2019 το καθεστώς των απευθείας συμβάσεων. Δίνεται δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων μέσω υπουργικής απόφασης και διαχείρισή τους ακόμα κι από ιδιωτικούς φορείς. Παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και νέες προσλήψεις συμβασιούχων στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής. .
  • Δημόσια αποδοκιμασία Καμμένου από Τσίπρα ζητά ο Κοτζιάς για τις Πρέσπες. Την έντονη ενόχληση του κινήματος Πράττω του Νίκου Κοτζιά προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Καμμένου περί πιθανής μυστικής συμφωνίας με τον Ζόραν Ζάεφ. .

Οικονομία

  • Ξεκίνησε η μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή. Επεκτατικός, «δίνει αντί να παίρνει» σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική. Αντιαναπτυξιακός, όμηρος του προεκλογικού κύκλου, άδικος και ψηφοθηρικός, κατά την αντιπολίτευση. Παρουσία Τσίπρα - Μητσοτάκη η έναρξη της συζήτησης. .
  • Η Ιταλία μείωσε τον στόχο για το έλλειμμα για να αποφύγει τις ευρω-κυρώσεις. Μετά από δύο απορρίψεις του προϋπολογισμού της η Ρώμη ενημέρωσε την Κομισιόν πως μειώνει τον στόχο για το έλλειμμα κατά σχεδόν 0,4 μονάδες. .
  • Εθνική Τράπεζα: Επενδύει στην καινοτομία με το πρόγραμμα Business Seeds. Η Τράπεζα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το NBG Business Seeds στηρίζει την επιχειρηματικότητα με δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. .
  • Αναδρομικά 233 εκατ. σε απόστρατους και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων. Αναδρομικά από 16,5 έως και 47 μήνες θα λάβουν κατά περίπτωση περίπου 115.000 απόστρατοι και συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, πιθανότατα με τη σύνταξη Ιανουαρίου, στις 21 Δεκεμβρίου. .
  • Αχτσιόγλου: 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση από 1η Ιανουαρίου. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε πως «η νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση - οριστικά και αμετάκλητα - του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυε από 1.1.2019, επιβεβαιώνει ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει οριστικά κλείσει». .

Αθλητισμός


  • Ch. League: Ήττες για Γιουνάιτεντ-Γιουβέντους, στη «Μεγάλη Κυρία» η πρωτιά. Με νίκες 2-1 των θεωρητικών αουτσάιντερ έκλεισε η 6η αγωνιστική στον 8ο όμιλο, αφού Βαλένθια και Γιουνγκ Μπόις επικράτησαν κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους αντίστοιχα. .
  • Ch. League: Η Μπενφίκα τιμώρησε την ΑΕΚ. Τα λάθη πληρώνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, και η ΑΕΚ το συνειδητοποίησε στο φινάλε κόντρα στη Μπενφίκα. .
  • Ιστορικό κάζο για Ρεάλ, στο πάνθεον ο Ακινφέεφ!. Ιστορική ήταν η βραδιά και για τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, ο οποίος κατέχει το… αδιανόητο αρνητικό ρεκόρ των 43ων συνεχόμενων αγώνων στο Champions League, στα οποία δεν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν. .
  • Δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκούς αγώνες Καράτε για τη Νεφέλη Μπούρτζη. Η Μπούρτζη, όπως πέρυσι στο Παρίσι, έτσι και φέτος στην Πορτογαλία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των – 54 κιλών στις Κορασίδες. .
  • Για να μείνεις στην κορυφή πρέπει συνεχώς να εξελίσσεσαι.... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου