Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Η «New York Post» για Λιμενική Αρχή και Αγιο Νικόλαο




Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018

Ο ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» («NYP») με δημοσίευμά της στην έκδοση της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, αναφέρεται στο θέμα του ημιτελούς ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν στηριζόμενη στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσής μας «The National Herald», στις 9 Δεκεμβρίου 2018, στην οποία και κάνει αναφορά. Το δημοσίευμα το υπογράφει η δημοσιογράφος Μελίσα Κλάιν (Melissa Klein).
Οπως αναφέρει η «NYP» στο δημοσίευμα, ανάμεσα στα άλλα, «η τριπολιτειακή Υπηρεσία (Λιμενική Αρχή), η οποία χρειάστηκε 12 χρόνια και ξόδεψε $4 δισεκατομμύρια δολάρια για να οικοδομήσει τον σταθμό συγκοινωνίας Oculus, είναι έτοιμη να παρέμβει και να διασώσει τον ημιτελή ελληνορθόδοξο ναό και προσκύνημα, το οποίο βρίσκεται στη γωνία της περιοχής».
Στο δημοσίευμα αναγράφονται ενότητες από την επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή της Λιμενικής Αρχής, Ρίτσαρντ Κότον (Richard Cotton), την οποία αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας».
Συγκεκριμένα, γράφει πως «ο σκοπός και η ελπίδα μου είναι να επισπευσθεί η αποπεράτωση του ναού, καθότι επηρεάζει ολόκληρη την γειτονιά και θα ήθελα να βοηθήσω να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της σύγχυσης και δυσαρμονίας για την Ελληνική Κοινότητα.
Είμαι διαθέσιμος με έναν αριθμό επιλογών για να βοηθήσω την Ελληνική Κοινότητα να ολοκληρώσει το έργο. Η Λιμενική Αρχή θα μπορούσε να διευκολύνει την ανοικοδόμηση βασισμένη σε κατάλληλες δεσμεύσεις ή θα μπορούσε να συγκεντρώσει μία ομάδα να αναλάβει την ανοικοδόμηση.
Εάν η αποπεράτωση δεν είναι δυνατή, θα επιθυμούσαμε να βοηθήσουμε καθ’ οιονδήποτε δυνατό τρόπο να βρούμε ένα εναλλακτικό σχήμα για να ολοκληρωθεί το έργο».
Τονίζεται ακόμα πως, «σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθότι είναι αρνητική για όλους τους ενδιαφερόμενους».
Επίσης, αναγράφεται στο δημοσίευμα της «NYP» πως ο κ. Κότον αναφέρει στην επιστολή του ότι «μίλησα με τον κυβερνήτη Κουόμο, ο οποίος είναι ένθερμος για το έργο».
Τονίζεται ακόμη από την εφημερίδα, πως «η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου σταμάτησε πριν από ένα χρόνο, όταν τελείωσαν τα χρήματα της Αρχιεπισκοπής για το έργο των $80 εκατομμυρίων δολαρίων».
Γράφει επίσης πως «το προσκύνημα, το οποίο -όπως και το Oculus- σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, όφειλε να λάμπει τη νύχτα και να είναι ένας πνευματικός φάρος ελπίδας και αναγέννησης».
Αναφέρει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος στην απάντησή του λέει πως πιστεύω ολόκαρδα ότι το έργο είναι σε σωστό δρόμο και πως η ανοικοδόμηση θα ξαναρχίσει στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Καθυστέρησε η ολοκλήρωση πολλών έργων για τον έναν ή τον άλλον λόγο και όπως η Λιμενική Αρχή ξεπέρασε εκείνες τις δυσκολίες, είμαστε πεπεισμένοι πως και η Αρχιεπισκοπή θα κάνει το ίδιο».
Αναγράφεται επίσης ότι «η Εκκλησία (εννοεί η Αρχιεπισκοπή) χρησιμοποίησε $3,5 εκατομμύρια από δωρεές, οι οποίες προορίζονταν για το προσκύνημα του Αγίου Νικολάου για να ενισχύει τα οικονομικά της, σύμφωνα με έκθεση συμβούλου που προσέλαβε η Αρχιεπισκοπή. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελία των Ηνωμένων Πολιτειών διενεργεί έρευνα στα οικονομικά του έργου. Η Αρχιεπισκοπική έχει πει ότι θα χρειαστούν επιπλέον $38 εκατομμύρια για την αποπεράτωση του προσκυνήματος».
Η «NYP» παραθέτει δήλωση της εκπροσώπου της Λιμενικής Αρχής, η οποία είπε πως «η Υπηρεσία είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη, αλλά η οικοδόμηση και οι οικονομικές υποχρεώσεις για την αποπεράτωση του έργου εξακολουθούν να εξαρτώνται αποκλειστικά από την Εκκλησία».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου