Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Τραμπ: Οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου, 2018, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ, αποδοκιμάζοντας τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, που αντιτίθετο στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, μια απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους

Τραμπ: Οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ | tovima.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ, αποδοκιμάζοντας τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, που αντιτίθετο στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, μια απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
«Σε ορισμένους γερουσιαστές που πιστεύουν ότι δεν μου αρέσει ούτε εκτιμώ να είμαι σύμμαχος με άλλες χώρες, έχουν άδικο, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ» έγραψε σε ένα μήνυμα στο Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
«Αυτό που δεν μου αρέσει, αντιθέτως, είναι όταν ορισμένες από τις αυτές τις ίδιες χώρες εκμεταλλεύονται τη φιλία τους με τις ΗΠΑ, είτε για τη Στρατιωτική Προστασία είτε για το Εμπόριο» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ο στρατηγός Μάτις δεν το θεωρούσε αυτό πρόβλημα. Εγώ το θεωρώ, κι αυτό επιλύθηκε» σημείωσε ο Τραμπ.
Η ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις και του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές Μπρετ ΜακΓκέρκ.
Στην επιστολή παραίτησής του, ο επικεφαλής του Πενταγώνου είχε αναφερθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να επισημάνει συγκεκριμένα το θέμα της Συρίας, εκτιμώντας ότι πρέπει να «αντιμετωπίζει τους συμμάχους με σεβασμό».
Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος καταφέρεται συχνά κατά των συμμάχων των ΗΠΑ, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν συμβάλουν αρκετά στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.
«Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕΒΑΣΤΗ» έγραψε επίσης στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ την παραμονή των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου