Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Σοκολάτες, καραμέλες αλλά και «πεσκέσια» σε ιερείς για την πώλησή τάφων;

 Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2018

Πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης για την «πλάκα» που θέλησε να κάνει ο Αρχηγός της Ορθόδοξείας, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για την καταγγελία που έκανε ο Πούτιν ότι "τα πήρε από την Ουκρανία.

Τώρα τι είναι αλήθεια και τι όχι μόνο Πατριάρχης γνωρίζει και ο Ουκρανός Πρόεδρος.  Δεν ξέρω εάν γνωρίζει¨και ο Πούτιν ή απλά "πέταξε πέτρα".  Αλλά στην Τουρκία το μπαξίς είναι κάτι σύνηθες.  

Αυτό έχει μεταδοθεί και στην Ελλάδα  με «το φακελάκι» σε ιερείς, ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους «κοινωνικούς λειτουργούς» και "αξιωματούχους".  Αδήλωτα και στην παρά-οικονομία.  Ζήτω το ΣΔΟΕ, η Εφορεία και οι αδιάβλητοι.  Εμένα μου λες!  Αλήθεια τι γίνετε με τα "τούβλα" και τα αδήλωτα κεφάλαια;  

Βρέθηκα να είμαι αυτόπτης και αυτίκοως μάρτυρας σε ένα γαμήλιο δείπνο στην Ελλάδα όπου ο νέος και η νέα, παιδιά της Ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ, παντρεύτηκαν σε ένα ωραίο μέρος έξω από την Αθήνα.  Στο τραπέζι μας βρέθηκε και μία Αμερικανίδα που ήρθε ιδικά στην Ελλάδα για το γάμο και για... ψώνια.  Για λόγους δικής μας αξιοπρέπειας δεν θα ονομάσω την περιοχή των ΗΠΑ αλλά αυτό που μας είπε η Αμερικανίδα κυρία ενώπιον άλλων συνδαιτημόνων στο γαμήλιο δείπνο είναι κάτι που πρέπει να μας σηκώνεται η τρίχα!  «Έχουμε το νεκροταφείο (το οποίο ονόμασε)  όπου τάφοντε και πολλοί Έλληνες.  Πήγα σήμερα και χτες και αγόρασα μερικά δώρα για τους Έλληνες  ιερείς της περιοχής» .  Σε ερώτηση μίας κυρίας στην παρέα, «ακριβά δώρα;»  Η απάντηση ήταν «γύρω στα $500 για τον καθένα»!   

Αλλά, όπως πληροφορούμαι η επιχείρηση τάφοι και νεκροταφείο δεν πάνε και πολύ καλά γιατί τελευταία ο ιδιοκτήτης του νεκροταφείου (sic) βγήκε σε Ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της περιοχής και άρχισε να γκρινιάζει γιατί λέει έκανε "investment" στους Έλληνες και δεν τον προτιμούν!  Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή "να πεθάνουμε για να τον ευχαριστίσουμε;"

Γάμοι πολυτελείας και γάμοι φτωχικοί.  Άναψε τον μικρό πολυέλαιο, άναψε τον μεγάλο πολυέλαιο... πλήρωσε τόσα.  Τόσα για το γάμο, τόσα για την βάπτιση...  Τόσα για την κηδεία.  Εκεί θα γίνει ο τάφος σου!

Μετά σου λένε ότι φταίνε οι γονείς που τα παιδιά δεν ακολουθούν!  Πως να ακολουθήσουν τα παιδιά όταν οι ιερείς όντως κατωτέρας μορφώσεως των νέων προσπαθούν να εξηγήσουν το λόγο του Ευαγγελίου και τα κάνουν θάλασσα.  Δεν είναι εύκολο, όχι βέβαια.  

Μήπως πρέπει να κοιτάξουν στο καθρέφτη και να δουν ποιος φταίει;  Το παιχνίδι χάνετε και είμαστε υπεύθυνοι όλοι. Περισσότερο δε οι έμισθοι.  

Στη Νέα Αγγλία, σε μεγάλη κοινότητα μόνο 15 άτομα ήταν στο ναό την Ημέρα των Χριστουγέννων του 2018! 

Ας αφήσουμε τις επιπολαιότητες, τα εγώ και να δημιουργήσουμε νέα προγράμματα.  Ίσως τότε να αλλάξουν τα πράγματα.  Υπάρχει χρόνος;

Ένας Αγανακτισμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου