Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ιβάνοφ: Ο Ζάεφ εκβιάζει βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση

 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2018


Αυστηρό μήνυμα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση πως εκβιάζει βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Την κάθετη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία και θα σηματοδοτήσει το «τέλος της »Μακεδονίας» όπως την ξέρουμε» εξέφρασε για μια ακόμα φορά από τη βουλή της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας επισήμανε πως το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση και χωρίς τη συγκατάθεσή του ίδιου, ως Προέδρου της χώρας.
«Ο τρόπος που λύνεται το μακεδονικό ζήτημα είναι μία νομική και ιστορική διαγραφή του μακεδονικού λαού, καθώς χωρίς μακεδονικό λαό, μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει πλέον μακεδονικό ζήτημα. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της ταυτότητας λύνεται μέσω της διαγραφής» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, διά της αποχής, έλαβαν την ηχηρή απόφαση ότι κανείς δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να αλλάξει το Σύνταγμα με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να διαπραγματεύεται για θέματα ταυτότητας».
Κατηγόρησε, επίσης, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι «όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά και ενεργεί αντίθετα με τη βούληση του λαού».
Μάλιστα, προχώρησε και σε καταγγελίες λέγοντας πως με τον νέο νόμο για την αμνηστία, η κυβέρνηση εκβιάζει τους βουλευτές που ενεπλάκησαν στο περσινό περιστατικό επίθεσης στη Βουλή, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να εγκρίνουν της Συνταγματικές Αλλαγές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Απριλίου του 2017, περίπου 100 διαδηλωτές εισήλθαν στο κτήριο του κοινοβουλίου, αντιδρώντας στην εκλογή αλβανόφωνου προέδρου της Βουλής. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος συγκαταλέγονται και πέντε μέλη του αντιπολιτευόμενου VMRO και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μίτκο Τσάφκοφ.
«Υπέγραψα αυτό τον νόμο για να αποκαλύψω τους πραγματικούς στόχους και τις πραγματικές προθέσεις. Δεν πρόκειται για μία αμνηστία με στόχο τη συμφιλίωση, αλλά για μία αμνηστία με στόχο τον εκβιασμό» έσπευσε να προσθέσει.
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπογράψει τις τροποποιήσεις στα άρθρα του Συντάγματος, οι οποίες θεωρούνται προϋπόθεση για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου και αμέσως μετά, η Συμφωνία των Πρεσπών θα εισέλθει στην ελληνική Βουλή.
Η σημερινή, ετήσια ομιλία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή με την ιδιότητα του Προέδρου της χώρας ήταν η τελευταία του, καθώς η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάιο και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας, καθώς διανύει ήδη δύο θητείες.
Την ομιλία αυτή του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή χειροκρότησαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE (από το οποίο προέρχεται ο ίδιος), ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, την αποδοκίμασαν.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου