Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου από Παμμακεδονικές ενώσεις και σωματεία

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2018
Κατά του ελληνικού δημοσίου στρέφονται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταθέτοντας αγωγή
Σε κατάθεση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου «που εκπροσωπείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών» αποφάσισαν να προχωρήσουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις με στόχο την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια των αγώνων τους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και ως αντίδραση στην απόρριψη της προσφυγής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει το thestival.gr.
Όπως τονίζουν η αγωγή τους αφορά:
1. Προσβολή της εθνικής/πολιτιστικής ταυτότητας/συνείδησης ως μοναδικά στοιχεία των Μακεδόνων.
2. Παραβίαση της ελευθερίας της εθνικής συνείδησης κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού και Διεθνούς Δικαίου.
3. Παραβίαση της Αρχής της Ισότητας.
4. Παραβίαση των Αρχών της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
«Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού. Στην από 14 Δεκεμβρίου 2018 απόφασή του όμως αναγνωρίζει ότι οι Μακεδόνες δύνανται να καταθέσουν αγωγές για την παραβίαση ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της «Συμφωνίας» των Πρεσπών. Με αυτόν τον τρόπο δύνανται οι Μακεδόνες να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους. Τα δικαστήρια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ βάσει της απόφασης του ΣτΕ να υπεισέλθουν στην ουσία του θέματος και να δικάσουν τις αγωγές των Μακεδόνων.
»Οφείλουμε να εξαντλήσουμε ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ για να ακυρωθεί εν λόγω «Συμφωνία». Η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ήδη κατέθεσαν την αγωγή την οποία ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΠΣΜ. Προτρέπουμε ΟΛΟΥΣ τους Μακεδόνες να συμμετέχουν στις αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου που εκπροσωπείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών. Κύμα αγωγών πρέπει να κατακλύσει την Εισαγγελία Αθηνών εν όψει της επικείμενης κύρωσης της «συμφωνίας» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να καταστεί ΣΑΦΕΣ ότι ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Η αγωγή των Μακεδόνων αφορά στην:
1. Προσβολή της εθνικής/πολιτιστικής ταυτότητας/συνείδησης ως μοναδικά στοιχεία των Μακεδόνων.
2. Παραβίαση της ελευθερίας της εθνικής συνείδησης κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού και Διεθνούς Δικαίου.
3. Παραβίαση της Αρχής της Ισότητας.
4. Παραβίαση των Αρχών της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Εκφράζεται απαίτηση αποζημίωσης για κάθε Μακεδόνα που καταθέτει την αγωγή για την ηθική βλάβη που του έχει ΗΔΗ προκαλέσει η «Συμφωνία» των Πρεσπών. Η καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων καθιστά ΑΚΥΡΗ την »Συμφωνία»», αναφέρουν στην σχετική τους ανακοίνωση.
Κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις αγωγές
Η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις καλούν όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις αγωγές να αποστείλουν στο popsm2014@gmail.com τα εξής στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο
2. Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας
3. Τόπος καταγωγής από την Μακεδονία (για όσους διαμένουν μόνιμα εκτός ορίων Μακεδονίας).
4. ΑΦΜ
5. Τηλέφωνο επικοινωνίας
6. Email επικοινωνίας
7.Πληρεξούσιο (κατόπιν συνεννόησης)
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή στα έξοδα της αγωγής ανέρχεται στα 40 ευρώ κατ’ άτομο (επιμερίζεται το συνολικό κόστος της κάθε αγωγής σε ομάδες) και θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης. 
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου