Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2018


    • «Πρόβα» μεγαλύτερου χτυπήματος-Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον ναό. Ανησυχίες στην ΕΛΑΣ και το επιτελείο της αντιτρομοκρατικής για την εμφάνιση νέας γενιάς τρομοκρατών μετά την βομβιστική επίθεση στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 
    • Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι αγρότες. Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων και δράσεων αναμένεται να προχωρήσουν οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, καθώς στο επίκεντρο των αιτημάτων τους θέτουν το ζήτημα της τιμής του βαμβακιού. .
    • «Πρόβα» μεγαλύτερου χτυπήματος-Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον ναό. Ανησυχίες στην ΕΛΑΣ και το επιτελείο της αντιτρομοκρατικής για την εμφάνιση νέας γενιάς τρομοκρατών μετά την βομβιστική επίθεση στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου. .
    • Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Τα θύματα του δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά . Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με μία ανάρτηση του στο Facebook σχολιάζει την εξαήμερη άδεια που δόθηκε από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα. .
    • Η Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως με ένα ελαιόλαδο. Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. .
    Κόσμος
    • ΗΠΑ: Παρατείνεται το «shutdown» μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η χρηματοδότηση του τείχους που θέλει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να εγερθεί στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, έχει οδηγήσει σε μερική παράλυση το ομοσπονδιακό κράτος επί 6 μέρες. .
    • Για 6η μέρα χωρίς να βρίσκει λιμάνι το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες. Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea Watch, το πλοίο της οποίας πλέει εδώ και περίπου μια εβδομάδα στην Μεσόγειο με 32 μετανάστες επιβαίνοντες χωρίς να της επιτρέπεται η είσοδος στα λιμάνια Ιταλίας και Μάλτας, έκανε λόγο για ντροπή που μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης. .
    • Αίγυπτος: Αποφυλακίστηκε ακτιβίστρια για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Ελεύθερη αφέθηκε ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτo. .
    • Στρασβούργο: Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός-Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο. Ένα ύποπτο πακέτο οδήγησε στην εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού στο Στρασβούργο της Γαλλίας. .
    • ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία - Mαταιώθηκαν πτήσεις. Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα αεροπορικά δρομολόγια, αναμένεται ότι θα ενισχυθεί, με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και έντονες βροχοπτώσεις σε άλλες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. .
    Πολιτική
    • «Πυρά» Λεβέντη σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προσωπικά στον βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Γιώργο Κατσιαντώνη, στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στην κυβέρνηση, επισκεπτόμενος τα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα. .
    • Διπλωμάτες: Ίσως και τον Γενάρη στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Προχωρούν οι διαδικασίες για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαδικασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο .
    • Μητσοτάκης για βόμβα στο Κολωνάκι: Ανάγκη για μηδενική ανοχή στη βία . Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» προσθέτοντας πως είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. .
    • Κικίλιας: Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής. Την έντονη ανησυχία του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και μετέβη άμεσα στην περιοχή. .
    • Επιμένει ο Ζάεφ στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της χώρας και πως πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι μακεδονική. .
    Οικονομία
    • Επίδομα θέρμανσης:Ποιοι είναι οι δικαιούχοι ανά περιοχές. Υπογράφηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2018-2019. .
    • Έως 31 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας-Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή . Μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, εάν δεν δοθεί παράταση, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. .
    • COSMOTE: Νέα προγράμματα σε επαγγελματίες. Περισσότερα MB και χρόνο ομιλίας. Περισσότερα MB, που σε κάποια προγράμματα είναι έως και διπλάσια, για χρήση Internetαπό το κινητό και έως απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα, προσφέρει η νέα σειρά προγραμμάτων κινητής για επαγγελματίες, COSMOTE Business Mobile .
    • Μειωμένη η καταναλωτική κίνηση στις εκπτώσεις του Boxing Day στη Βρετανία. Υπολογίζεται ότι η μείωση ήταν περισσότερη από 3% σε σχέση με τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων του 2017. .
    • Προϋπολογισμός: Υψηλό πλεόνασμα με πάγωμα επενδύσεων και επιστροφές φόρων. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν καθυστέρηση και στις επιστροφές φόρων αλλά και φορολογική κόπωση. καθώς μια σειρά φόρων, κυρίως έμμεσοι, δεν έπιασαν τον στόχο που είχε τεθεί τόσο για το 11μηνο, όσο και για τον Νοέμβριο .
    Αθλητισμός
    • Έχασε την... μπάλα και υπέστη κάζο στην Πόλη ο Ολυμπιακός!. Η ουραγός Νταρουσάφακα των 12 σερί ηττών έκανε... πάρτι απέναντι στον τραγικό Ολυμπιακό, ο οποίος όταν αποφάσισε να ξυπνήσει ήταν πολύ αργά και έτσι τον νίκησε 79-75, για να τον ρίξει στο 9-6. .
    • Οι Μπακς ζητούν από τους Έλληνες βοήθεια για τον Αντετοκούνμπο. Διαβάστε την ανάρτηση των Μιλγουόκι Μπακς… .
    • Πιτίνο: Έχω υπογράψει. Θα είμαι στην προπόνηση. Στην Αθήνα ο Ρικ Πιτίνο ο οποίος αποκάλυψε πως έχει ήδη υπογράψει και το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό. .
    • Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.Το ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο Πιτίνο είναι ο μόνος προπονητής που οδήγησε τρία διαφορετικά κολέγια (Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούιβιλ) σε ημιτελικό Final Four του αμερικανικού κολεγιακού πρωταθλήματος. .
    • Ακόμη πέντε αθλητές ντοπέ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Πέντε αθλητές της άρση βαρών βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως ανακοίνωσε η IWF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου