Τρις ισόβια για τους 8 τούρκους αξιωματικούς ζητά ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης | tanea.grTρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους 8 τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και τελούν υπό καθεστώς ασύλου στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η δίκη των 19 τούρκων αξιωματικών, ανάμεσα τους και των 8 που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα συνεχίστηκε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να δικάζονται ερήμην.
Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 στρατιωτικούς για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης , απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών» και ζητά τρις ισόβια κάθειρξη.
Παράλληλα για τους 8 αξιωματικούς επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό».
Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8 από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από λίγες ημέρες είχε υπενθυμίσει πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 τούρκους αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ( Γκιουλενιστές).