Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου, 2018

  • Νέο περιστατικό άγριας δολοφονίας στο κέντρο της Αθήνας. Νεκρός με τραύματα από μαχαίρι εντοπίστηκε ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια στις 20.15 του Σαββάτου. .
  • Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή 22/12. Ανοιχτά θα είναι και αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα και στην τσέπη των ιδιωτικών υπαλλήλων έχει ήδη μπει το δώρο. .
  • Στον αέρα η τύχη των 64 μεταναστών που εντοπίστηκαν στην Κυπαρισσία. Στο δρόμο και στο κρύο κινδυνεύουν να μείνουν οι 64 μετανάστες Κουρδικής καταγωγής που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στη Μεσσηνία. .
  • Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της η 13χρονη Μαρία από την Ελευσίνα. Το κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαγούλας. .
  • Συνελήφθη ο ληστής των ΕΛΤΑ στα Βίλια. Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Χαϊδάρι ο ληστής που είχε πάρει μέρος στην αιματηρή ληστεία στα Βίλια στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και είχε δραπετεύσει προ ημερών μέσα από τα κρατητήρια της ασφάλειας Δυτικής Αττικής. .
Κόσμος
  • Μία ακόμα βαριά παραίτηση εξαιτίας της απόσυρσης Τραμπ από την Συρία. Στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, Μπρετ ΜακΓκούρκ, ενημέρωσε πως αποχωρεί, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους 2.000 αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Συρία. .
  • Μικρής κλίμακας πορείες και επεισόδια στην 6η πράξη των κίτρινων γιλέκων. Τα επεισόδια ήταν περιορισμένα, όμως η Αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις. .
  • Νετανιάχου προς Ερντογάν: Μην κηρύττεις εσύ που επιβάλεις κατοχή στην Κύπρο. «Ο Ερντογάν – που έχει υπό κατοχή την βόρεια Κύπρο και του οποίου ο στρατός σφάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά εντός κι εκτός Τουρκίας – δεν θα πρέπει να κηρύττει στο Ισραήλ», διαμήνυσε μέσω Twitter ο ισραηλινός πρωθυπουργός. .
  • Γκάτγκουικ:Ένας 47χρονος και μία 54χρονη πίσω από το περιστατικό με drones . Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνδέονται με το περιστατικό με τα drones τα οποία πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, γεγονός που προκάλεσε επί τρεις ημέρες χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα. .
  • Ο στρατός θα κλείνει τις λακούβες στη Ρώμη. Ο ιταλικός στρατός θα βοηθήσει στο να κλείσουν οι λακούβες στους δρόμους της Ρώμης, οι οποίες είναι αιτία δυστυχημάτων και τραυματισμών πεζών και οδηγών αυτοκινήτων. .
Πολιτική
  • Μία ακόμα βαριά παραίτηση εξαιτίας της απόσυρσης Τραμπ από την Συρία. Στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, Μπρετ ΜακΓκούρκ, ενημέρωσε πως αποχωρεί, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους 2.000 αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Συρία.
  • Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά πάσα πιθανότητα στις 10 - 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής». .
  • Τσίπρας: Να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια το επίκεντρο της ειρήνης . «Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή "δεύτερης διαλογής" όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους» .
  • Βούτσης: Υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία λόγω του ενεργειακού. «Πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει και δεν πρέπει να οδηγήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις και εσφαλμένες κινήσεις, που θα απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής .
  • Κουμουτσάκος: Στα δύσκολα με υπουργό Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας. Ο κ Κουμουτσάκος είπε πως στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει την προκλητική δήλωση περί ισοπέδωσης της βραχονησίδας. .
  • Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης» για την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, στην Αθήνα. .
Οικονομία
  • Το ημερολόγιο της λυπητερής: Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως την πρωτοχρονιά. ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας θα συντροφεύουν τους πολίτες στις γιορτές, διεκδικώντας μερίδιο από το δώρο των Χριστουγέννων. .
  • Πετσοκομμένα αναδρομικά είδαν χιλιάδες απόστρατοι. Σε πολλούς πιστώθηκαν ποσά της τάξης των 17 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Μεγάλες οι διαφορές ακόμα και ανάμεσα σε άτομα με την ίδια προϋπηρεσία. Οργή εκφράζουν οι επικεφαλής οργανώσεων αποστράτων. .
  • Κλειστές οι εφορίες στις 2,3 και 4 Ιανουαρίου . Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουάριου 2019. .
  • ExxonMobil: Αναμένουμε την κυβέρνηση για τις έρευνες στην Κρήτη (vid). «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες αυτού του χώρου, είναι μια τεράστια περιοχή που δεν έχει δει ποτέ μια ενιαία εξερεύνηση καλά, έτσι νομίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εκεί» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Τρίσταν Άσπρει .
  • Τριπλασιάστηκε το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 10μηνο. Κατά 1,6 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αγγίζοντας τα 2,1 δισ. ευρώ .
Αθλητισμός
  • «Bucks express» και στη Βοστώνη. 30 πόντοι από Αντετοκούνμπο (video) . Κακή αρχή για τους Μπακς στο παιχνίδι, με τον Γιάννη να δίνει το έναυσμα για την αντεπίθεση με ένα κάρφωμα. Τα "ελάφια" έκαναν σερί 16-0 και πήραν το προβάδισμα καταφέρνοντας να το κρατήσουν μέχρι και το τέλος. .
  • Μπλατ: Με «ενόχλησε» που απολύθηκε ο Πασκουάλ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τόνισε ότι ο Καταλανός είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα και ότι τον ενοχλεί η αποψινή εξέλιξη.
  • Euroleague: Εύκολες νίκες για Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. Η πρωτοπόρος Φενερμπαχτσέ νίκησε και στο Μαυροβούνιο, αυξάνοντας σε 13-1 το ρεκόρ της (οι τελευταίες 10 νίκες είναι διαδοχικές). .
  • Πιτίνο ο αντι-Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. «Βόμβα» στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ «πυροδοτεί» ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Τσάβι Πασκουάλ. .
  • Euroleague: Νίκησε τη Γκραν Κανάρια με ρεκόρ ασίστ ο Ολυμπιακός. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, σχεδόν σε όλο το ματς, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 98-77 την Γκραν Κανάρια, κάνοντας το 4/4 απέναντι στις ισπανικές ομάδες στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας και με το 9-5 έπιασαν την Αναντολού Εφές στην τέταρτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου