Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ζάχαρη στα φρούτα: Πρέπει να την αποφεύγουμε;


Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2018


«Πρέπει να αποφεύγετε τα φρούτα επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη». Αυτός είναι ένας διαδεδομένος διατροφικός μύθος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κανείς δεν πάχυνε επειδή έτρωγε φρούτα ή λαχανικά. Αντιθέτως, τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι είναι αυτά που προσθέτουν κιλά και καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσετε με φρούτα και λαχανικά.
Σύμφωνα με έρευνα του Pennington Biomedical Research Center σχετικά με τις διατροφικές αλλαγές και το πώς αυτές επηρεάζουν το αδυνάτισμα, η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στη μείωση και τη διατήρηση του βάρους.
Τα φρούτα, όταν τρώγονται ολόκληρα, είναι χορταστικά και αποτρέπουν την υπερφαγία. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν σημαντικά διατροφικά οφέλη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα γλυκά με φρούτα, αφού ικανοποιούν την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.
Αν δε συμπεριλάβετε φρούτα στο διαιτολόγιό σας, ο οργανισμός σας θα έχει έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφεύγετε τους χυμούς φρούτων, αφού ένας χυμός φρούτων, ακόμη και σπιτικός, σας επιβαρύνει με όση ζάχαρη περιέχεται σε δύο τουλάχιστον φρούτα, χωρίς να σας προσφέρει φυτικές ίνες.
Σε κάθε περίπτωση, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καλό θα είναι να αποφεύγετε τις υπερβολές, ακόμη και στην κατανάλωση φρούτων, προσέχοντας πάντα τις θερμίδες σας.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου