Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Ζάχαρη στα φρούτα: Πρέπει να την αποφεύγουμε;


Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2018


«Πρέπει να αποφεύγετε τα φρούτα επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη». Αυτός είναι ένας διαδεδομένος διατροφικός μύθος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κανείς δεν πάχυνε επειδή έτρωγε φρούτα ή λαχανικά. Αντιθέτως, τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι είναι αυτά που προσθέτουν κιλά και καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσετε με φρούτα και λαχανικά.
Σύμφωνα με έρευνα του Pennington Biomedical Research Center σχετικά με τις διατροφικές αλλαγές και το πώς αυτές επηρεάζουν το αδυνάτισμα, η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στη μείωση και τη διατήρηση του βάρους.
Τα φρούτα, όταν τρώγονται ολόκληρα, είναι χορταστικά και αποτρέπουν την υπερφαγία. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν σημαντικά διατροφικά οφέλη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα γλυκά με φρούτα, αφού ικανοποιούν την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.
Αν δε συμπεριλάβετε φρούτα στο διαιτολόγιό σας, ο οργανισμός σας θα έχει έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφεύγετε τους χυμούς φρούτων, αφού ένας χυμός φρούτων, ακόμη και σπιτικός, σας επιβαρύνει με όση ζάχαρη περιέχεται σε δύο τουλάχιστον φρούτα, χωρίς να σας προσφέρει φυτικές ίνες.
Σε κάθε περίπτωση, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καλό θα είναι να αποφεύγετε τις υπερβολές, ακόμη και στην κατανάλωση φρούτων, προσέχοντας πάντα τις θερμίδες σας.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου