Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Σοκολάτες και καραμέλες

 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2018


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξηγεί στα παιδιά ότι δεν πήρε χρήματα αλλά καραμέλες για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Μαγγίνας
Μπράβο του Πέτρου του Ποροσένκο, Αρχοντα σοκολατένιο της Ουκρανίας, πρέπει να είναι πολύ καπάτσος αφού κατόρθωσε και «χρημάτισε» τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της χώρας του όχι με ντόλαρς, ή ευρώ ή επιτέλους με hryvnia –ναι έτσι λέγεται το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας-, αλλά με σοκολάτες και καραμέλες.
Το απεκάλυψε ο ίδιος ο Πατριάρχης την παραμονή των Χριστουγέννων στους μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης που πήγαν στο Φανάρι για να του πουν τα κάλαντα.
Σας θυμίζω -Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018- τι είπε στα παιδιά: «Αν και η Ρωσική Εκκλησία με κατηγορεί ότι πήρα χρήματα για να κάνω αυτή την Αυτοκεφαλία, στην πραγματικότητα δεν πήρα χρήματα, αλλά πολλές καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του Ποροσένκο».
Ολα αυτά βέβαια τα αστεία και παιχνιδίστηκα είναι καλά και γελαστικά, αλλά ο πονηρός Πούτιν όντας επαγγελματίας δολιοφθορέας της θείας KGB, δεν καταλαβαίνει από τέτοια σοκολατένια και καραμελίστικα, αλλά χρειάζεται ένα δυνατό ανατόλιουμ πεσκέσι για να μην ξαναπεί κακές κουβέντες για τον Πατριάρχη του Γένους, αλλιώς οι σοκολάτες κι οι καραμέλες θα λιώσουν και θα απομείνει στο τέλος η ρετσινιά του Πούτιν.
Θ.Κ., Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου